Όταν αντί erga omnes… τα έδωσαν όλα…για πάντα. (Άρθρο Αντώνη Ζαρκανέλα)


Αντώνιος Ι. Ζαρκανέλας (Δρ)
π. Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης
Νομαρχίας Θεσ/νίκης

            Ο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όταν ανακοίνωσε ότι οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για το Μακεδονικό εξέδωσε ένα non-paper, όχι επίσημη ανακοίνωση, με το οποίο επιχειρηματολογούσε, προσπαθώντας να μας πείσει  ότι η συμφωνία υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.
            Σε αυτό το non-paper προέβαλε η κυβέρνηση δεκαέξι ισχυρισμοί επιχειρήματα που αναλύθηκαν και αξιολογήθηκαν, ένα προς ένα, από τον Δημοσιογράφο-Δημοσιολόγο κ. Στ. Λυγερό. Η τελική διαπίστωση του κ. Λυγερού είναι ότι, ουσιαστικά, οι θέσεις της κυβέρνησης αποτελούν «..κυβερνητική προπαγάνδα…» με την οποία η κυβέρνηση «…επιχειρεί με μισές αλήθειες και αποσιωπήσεις να εξωραΐσει τη συμφωνία που θα υπογράψει τις επόμενες ημέρες στις Πρέσπες.»
            Μας είπε η κυβέρνηση ότι «...η συμφωνία ανταποκρίνεται στην εθνική γραμμή για σύνθετη γραμμή με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes δηλαδή για όλες τις χρήσεις που διατηρεί η χώρα για όλες τις χρήσεις». Ηταν όντως εθνική γραμμή η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό  προσδιορισμό αλλά αυτή είχε επιτευχθεί το 2008 μετά από ενημέρωση και συμφωνία του «παλιού πολιτικού κόσμου», «της διαπλοκής» κλπ., όπως βαρετά πια επαναλαμβάνουν οι από παρθενογένεση προκύψαντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την τότε «Δεξιά», «διαπλεκόμενη» κλπ., κυβέρνηση .
            Η νέα θέση της Ελλάδος το 2008 στο Βουκουρέστι για το όνομα, που συμφώνησαν όλα τα τότε κόμματα, για αποδοχή του όρου Μακεδονία με γεωγραφικά αποκλειστικά προσδιορισμό, ήταν ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Μία κίνηση με την οποία η Ελλάδα  ήθελε να βοηθήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη να καταλάβει ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα και ποιος πράγματι δεν θέλει να λυθεί το πρόβλημα. Για την Ελληνική διπλωματία τότε, η νέα δημιουργική προσέγγιση ως προς το όνομα ήταν το ήσσον για να διευκολυνθεί το επιθυμητό δηλαδή η απάλειψη του μεγαλοϊδεατικού αλυτρωτισμού, του Μακεδονισμού,  που τεχνικά κατασκεύασαν και συντήρησαν για τον εαυτό τους μόνοι τους οι Σκοπιανοί ή Βαρδάριοι όπως λέγονταν, προπολεμικά, οι κάτοικοι της περιοχής αυτής. Και, επίσης, για να δοθεί ο χρόνος στους σημερινούς πολίτες του κράτους αυτού να καταλάβουν τα λάθη των πολιτικών τους και τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία τους οδήγησαν. Είναι αλήθεια πως τον χρειάζονταν και τον χρειάζονται τον χρόνο γιατί μεγάλωσαν και ανατράφηκαν με κάτι που ποτέ δεν ήταν: Και δεν ήταν ποτέ στην Ιστορία Μακεδονικό Εθνος, δεν υπήρξαν Μακεδόνες και η γλώσσα τους Μακεδονική με την αρχαϊκή έννοια, αλλά ούτε και με την σύγχρονη όπως λέει επισήμως και η Βουλγαρία, γιατί στην περιοχή τα Σλαβικά φύλα στα οποία ανήκει η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας αυτής έφθασαν 1000 χρόνια, περίπου, μετά τον θάνατο του Έλληνα Μεγάλου Αλεξάνδρου.
            Το όνομα το προσφέραμε τότε και θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σήμερα τελικά υπό την προϋπόθεση υπόσχεσης-δέσμευσης τήρησης από την άλλη πλευρά μιας σειράς συγκεκριμένων προαπαιτούμενων που όλα τα «παλιά» κόμματα δέχθηκαν ότι αποτελούσαν εθνικές κόκκινες γραμμές. Τέτοια προαπαιτούμενα ήταν π.χ. η απάλειψη του αλυτρωτισμού τους  από το Σύνταγμα–ό,τι έμεινε μετά τη τροποποιήσεις που έκαναν τη δεκαετία του ΄90-, του τεχνητού εξαρχαϊσμού της ιστορίας τους από τα βιβλία κλπ., η εγκατάλειψη του Μακεδονισμού τους, της δήθεν ύπαρξης Εθνότητας και Γλώσσας Μακεδονικής, και της κρατικής προπαγάνδας οτι άγουν την καταγωγή τους από τον Μέγα Αλέξανδρο τον Μακεδόνα, τον οποίο οικειοποιούνται χωρίς να αναφέρουν πουθενά, αυτό που γνωρίζεο όλος ο κόσμος, ότι δηλαδή ήταν Έλληνας.
            Με την τακτική τους αυτή και παρά τα όποια λάθη, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδος – «ο παλιός πολιτικός κόσμος», «οι διαπλεκόμενοι»- πέτυχαν κάτι που δεν θα πρέπει να έχει ξανασυμβεί στα παγκόσμια διπλωματικά χρονικά. Ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ συμφωνώντας με την Ελλάδα, και κάνοντας τις δικές της κόκκινες γραμμές και δική τους κόκκινη γραμμή δηλώνουν ο μεν ΟΗΕ τα Σκόπια δεν θα αναγνωρίσει τα Σκόπια με το Συνταγματικό τους όνομα και το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμφωνήσουν για την είσοδο τους στους αντίστοιχους οργανισμούς παρά μόνον: Αν υπάρξει συμβιβασμός με την Ελλάδα. Πολύ μεγάλη επιτυχία!!
            Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι όσον αφορά την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η άρνηση να δεχθεί το Συμβούλιο Κορυφής του το 2008 στο Βουκουρέστι την ένταξη τους στον Οργανισμό δεν οφείλονταν στην αρνησικυρία-ΒΕΤΟ της Ελλάδος – που θα μπορούσε να ασκηθεί –  αλλά στην πληρότητα του φακέλου που ετοίμασε η Υπουργός επί των Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη και οι συνεργάτες της με την βοήθεια κυρίως της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Η σε βάθος και με στοιχεία ενημέρωση του Συμβουλίου Κορυφής του ΝΑΤΟ για τις θέσεις και κυρίως τις πρακτικές και επιδιώξεις των Σκοπίων: αλυτρωτισμός, διεκδικήσεις, αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυρίας στην Μακεδονία κλπ οδήγησαν στην ΟΜΟΦΩΝΗ άρνηση τότε του Συμβουλίου, παρόντος και του Προέδρου των ΗΠΑ Τζ. Μπους  του νεώτερου, αν δεν υπάρχει συμβιβασμός με την Ελλάδα, (ΜΕΡΤΖΟΣ, Ν., 2013). Αυτό και αν δεν ήταν ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
            Με την «πετυχημένη» Συμφωνία η σημερινή Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά τα έδωσε όλα, για το τίποτα, χωρίς να εξασφαλίσει τίποτα σχεδόν το χειροπιαστό και διαγράφοντας για πάντα, για την αιωνιότητα και ανεπιστρεπτί τις κόκκινες Εθνικές γραμμές που τους παρέδωσαν οι προηγούμενοι. Ακόμη και το erga omnes το χρησιμοποίησε για επικοινωνιακούς λόγους για να εντυπωσιάσει μέχρι να εκστασιάσει τους πρόθυμους υπηκόους-ψηφοφόρους του  μάλλον, παρά για να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο κάτι, το όνομα δηλαδή, που και αυτό το βρήκε έτοιμο από τους προηγούμενους. Ετσι ενώ έδωσε το όνομα στους Σκοπιανούς και δεν πήρε τίποτα από τις Εθνικές κόκκινες γραμμές το αποδυνάμωσε και αυτό, το αχρήστεψε καλλίτερα, καθώς δεν γνωρίζει κανείς πότε θα έχει εφαρμογή έναντι εκείνων έναντι των οποίων ρητά θα έχει, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό αλλά έκανε και κάτι περισσότερο, κάτι περισσότερο και από  τραγικό: Τους έδωσε το όνομα Βόρεια Μακεδονία αλλά όχι erga omnes-για όλες τις χρήσεις αλλά μόνο για μία χρήση. Το κράτος θα λέγεται  Βόρεια Μακεδονία αλλά οι κάτοικοί της χώρας Μακεδόνες, η Γλώσσα Μακεδονική, η κουλτούρα Μακεδονική…Τί είχαμε τί χάσαμε. Η επιβεβαίωση για τα παραπάνω έρχεται από τα χείλια του ίδιου του κ. Ζάεφ ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα της Σερβίας «Πολίτικο» 24-6-2018 αναφέρει επί λέξει:“Είμαστε erga omnes Μακεδόνες, με μακεδονική ταυτότητα και κουλτούρα’’ και  erga omnes ‘’…έχουμε “μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα’’ που είναι προστατευμένα «για αιώνες και αιώνες».
            Φαντασθείτε τους κατοίκους της ΝοτιοΑφρικανικής Ένωσης να τους έλεγαν Αφρικανούς και όχι Νοτιοαφρικανούς και τους κατοίκους της Νέας Ζηλανδίας απλά Ζηλανδούς και όχι Νεοζηλανδούς όπως είναι το σωστό. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Κατερίνη. (25 φωτογραφίες).

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος: Χρόνια πολλά, Έλληνες, χρόνια ευλογημένα, χαρούμενα, ειρηνικά!

Τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποφάσισε το Δ.Σ. Κατερίνης.

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Αστυνομικός Δ/ντής Γ.Τζήμας: Αφανείς ήρωες των προσπαθειών μας, οι οικογένειές μας! (84 Φωτογραφίες)