Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους στην Αγία Γη (Ιεροσόλυμα)



Σε εξέλιξη βρίσκεται Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στους Αγίους Τόπους, από 24-30 Αυγούστου.
Του Προσκυνήματος ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος συνόδευσε τους προσκυνητές με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (παλαιό ημερολόγιο).
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές συμμετείχαν στην «κάθοδο» της εικόνας-σώματος της Παναγίας από τα Ιεροσόλυμα στη Γεθσημανή.
Συμμετείχαν αρχιερείς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κληρικοί από διάφορες χώρες, καθώς και χιλιάδες πιστών.
Την ίδια ημέρα, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος δέχθηκε σε ακρόαση τον Σεβασμιώτατο και τους προσκυνητές, τους οποίους καλωσόρισε με θερμά λόγια, ευχόμενος πνευματικούς καρπούς από το προσκύνημα.
Ο Μακαριώτατος ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη φιλοξενία νέων και παιδιών από την Ιορδανία και την Παλαιστίνη στον εκκλησιαστικό ξενώνα Σβορώνου.
Την ίδια ημέρα το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές συμμετείχαν στην αγρυπνία με αρχιερατικό συλλείτουργο, που τελέστηκε στον πλήρως ανακαινισμένο Πανάγιο Τάφο. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, Σερρών κ. Θεολόγος, Κίτρους κ. Γεώργιος και Ερυθρών κ. Κύριλλος.
Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στον ποταμό Ιορδάνη, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό και πραγματοποιήθηκε το συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών.
Το προσκύνημα συνεχίζεται, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Παρασκευή 31 Αυγούστου, οπότε αναμένεται η επιστροφή των Πιεριέων που συμμετείχαν σε αυτό.  



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης.

Η (χαμένη) Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων [Έρευνα]

Τι είναι για εμάς ο σταυρός; Σύμβολο μαρτυρίου και σωτηρίας; Ή μόνο ένα κόσμημα για στολισμό μας; (Δυο σχόλια με αφορμή την Κυριακή τής Σταυροπροσκυνήσεως).