Ένας αρχιτέκτονας για Δήμαρχος Κατερίνης



Ο Γιώργος Νταντάμης άρχισε από νεαρή ηλικία την πολιτική του δραστηριοποίηση. Ανήσυχος νέος, ενεργός πολίτης εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης το 1990 με τον Συνδυασμό του Δημάρχου Μενέλαου Τερζόπουλου. Επόμενος σταθμός, το 1994, το Νομαρχιακό Συμβούλιο, επί Πασχάλη Μπροφίδη, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος.
Ανήκει σε μια γενιά πολιτικών ανδρών που εμπνεύστηκαν από τις δημοκρατικές αρχές της ισοπολιτείας και εφάρμοσαν στην πράξη δίκαιες πρακτικές αναλαμβάνοντας πολιτική δράση για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών. 
Αρχιτέκτονας με αξιοσημείωτη επαγγελματική πορεία, δικαιωματικά μπορεί να περηφανεύεται γιατί μέσα από τη σκληρή πραγματικότητα του ιδιωτικού τομέα πέτυχε σημαντικά αρχιτεκτονήματα και παρεμβάσεις στον αστικό ιστό της Κατερίνης.
Σήμερα, παρεμβαίνει δυναμικά στην τοπική πολιτική σκηνή, που μετά από πολύ καιρό βλέπει έναν γνήσιο πολιτικό με αρετές και αρχές, με ευαισθησίες και εμπειρία, να διεκδικεί με αξιώσεις τον δημαρχιακό θώκο της Κατερίνης. Με δυνατό βιογραφικό, ελκυστικό προφίλ, δημοκρατικές αρχές και ηγετικές ικανότητες, ο Γιώργος Νταντάμης αποκτά δυνατούς συμμάχους καθημερινά σε κάθε γωνιά του Δήμου.
Ο συνδυασμός του «Ανανέωση Τώρα» απαρτίζεται από εξαιρετικές προσωπικότητες που συνθέτουν μία μοναδική ομάδα που μπορεί να εγγυηθεί το νέο. Στον συνδυασμό υπάρχουν πολιτικοποιημένες υποψηφιότητες που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους αλλά και άνθρωποι με σημαντική προσωπική και επαγγελματική διαδρομή.
Από αυτή την άποψη, οι Κατερινιώτες θα βρουν στην κάλπη ένα «μενού» που θα υπερβαίνει τις κομματικές προτιμήσεις. Ο Νταντάμης δεν έχει κομματικές γραμμές και στρατούς, δεν υποκύπτει σε συμφέροντα, δεν είναι ούτε του λιμανιού, ούτε του σαλονιού.
Είναι ένας γνήσιος Κατερινιώτης, ένας πολιτικός άνδρας που μπορεί να δώσει στους δημότες Κατερίνης την ελπίδα να πιστέψουν και πάλι σε πολιτικούς και πολιτικές. Και, όπως λέει ο ίδιος, ο συνδυασμός του ξεκίνησε από μια ομήγυρη και έγινε χείμαρρος που θα οδηγήσει τον τόπο μας στην αναγέννησή του.

Ποιος είναι ο Γιώργος Νταντάμης
Γεννήθηκε στην Κατερίνη στις 18 Δεκεμβρίου του 1958. Είναι ο πρωτότοκος γιος του Δημητρίου Νταντάμη και της Σοφίας Νταμπάκη. Κατάγεται από αγροτική οικογένεια, από τις παλαιότερες στην πόλη της Κατερίνης.
Ο Γιώργος Νταντάμης είναι έγγαμος με τη Δέσποινα Παπαδοπούλου, πολιτικό μηχανικό, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά: τον Δημήτρη που είναι Αρχιτέκτονας, τη Μαρία και την Κωνσταντίνα που είναι Φιλόλογοι.
Φοίτησε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και στο 2ο εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων.
Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ιταλία, στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου.
Τη διετία 1982 – 1983 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Λοχίας του Μηχανικού (Φοίτησε στη Σχολή Μηχανικού ΥΕΑ στο Λουτράκι, 1982 – 1983).
Το 1984 προσλήφθηκε στον Δήμο Κατερίνης ως Δημοτικός Υπάλληλος, στέλεχος της Τεχνικής υπηρεσίας, όπου και διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1988, παραιτήθηκε από τη θέση του Δημοτικού Υπαλλήλου προκειμένου να ασκήσει το ελεύθερο επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού με αντικείμενο τις μελέτες και τις κατασκευές ιδιωτικών έργων.
Αργότερα, έγινε εταίρος στη Μελετητική και Κατασκευαστική Εταιρία «ΜΕΝΤΩΡ».
Το 1990 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Δημάρχου Μενέλαου Τερζόπουλου ενώ διετέλεσε και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.
Μετά τη θεσμοθέτηση του Αιρετού Νομαρχιακού Συμβουλίου (1994), ο Γιώργος Νταντάμης εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος, έως και το 1998, με τον Συνδυασμό του Νομάρχη Πασχάλη Μπροφίδη, ενώ εκείνη την τετραετία διετέλεσε και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας.
Στις Νομαρχιακές Εκλογές του 1998 ήταν και πάλι Υποψήφιος και επανεκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος, υπηρετώντας τον θεσμό έως και το 2002. Νομάρχης εκείνο το διάστημα ήταν ο Γεώργιος Παπαστεργίου.
Το 2004 πολιτεύτηκε ως Υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας με το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνοντας την 3η θέση.
Ως Δημοτικός Σύμβουλος εκπροσωπούσε τον Δήμο Κατερίνης στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου.
Την περίοδο 1992 – 1995 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Πιερίας.
Διετέλεσε και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας.
Υπηρέτησε ως μέλος σε πολλούς κοινωνικούς, πολιτιστικούς και εθελοντικούς φορείς (π.χ. στον Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας, στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, όπου για 2 χρόνια διετέλεσε μέλος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, στην Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης κ.ά.).
Τον Μάρτιο του 2018 ανακοίνωσε επίσημα την Υποψηφιότητά του ως Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης για τις Δημοτικές Εκλογές στις 26 Μαΐου του 2019. Λίγο αργότερα συγκρότησε τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ». 

----------------

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του Υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Νταντάμη, φίλος του συνέταξε το κείμενο αυτό το οποίο και προωθήθηκε στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Κατερίνη. (25 φωτογραφίες).

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και η ΓΣΕΕ προετοιμάζουν τούς εργαζόμενους για την κινητοποίηση της 17ης Απριλίου. [22 φωτογραφίες].

Η «ερώτηση» και η «επερώτηση» στη Βουλή είναι το ίδιο και το αυτό; Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Αστυνομικός Δ/ντής Γ.Τζήμας: Αφανείς ήρωες των προσπαθειών μας, οι οικογένειές μας! (84 Φωτογραφίες)

Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος: Χρόνια πολλά, Έλληνες, χρόνια ευλογημένα, χαρούμενα, ειρηνικά!

Κι άλλο ευτράπελο στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. (Δημοσιεύει ο Γιώργος Κολωνιάρης).

Χαιρετισμοί τής Παναγίας στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελάφου Δήμου Κατερίνης (ΦΩΤΟ & VIDEO)