«Ρωμαίος & Ιουλιέτα, 30 χρόνια μετά»… Μια υπέροχη θεατρική μουσική κωμωδία! ( + 40 ΦΩΤΟ)





* Η παράσταση βασίζεται στην πολύ έξυπνη και εμπνευσμένη συνέχεια με έντονα σατιρικά στοιχεία, με την υπογραφή 
των Σεραφείμ Σύλλα και Αλέξανδρου Ντερπούλη, 
του γνωστού κλασικού έργου τού Σαίξπηρ.

* Τι θα συνέβαινε αν οι δύο νέοι είχαν επιζήσει της αυτοχειρίας τους; Ο γάμος τους θα άντεχε στις δοκιμασίες τού χρόνου; 
Ή θα κατέληγαν στην παρακμή και στη διάλυση 
μιας σχέσης που ξεκίνησε ως ιδανική;

* Η υπέροχη αυτή θεατρική κωμωδία, που παρουσιάστηκε στην «Εκάβη», παίχτηκε μεν από ερασιτέχνες γονείς και μαθητές, ωστόσο το αποτέλεσμα της παράστασης δεν απείχε και πολύ 
από μια επαγγελματική προσπάθεια!

* Η Μαριάννα Γιαννακίδου ήταν στη σκηνοθεσία τού έργου, 
το οποίο προσέφερε σατιρική παιδεία μέσα από άφθονο γέλιο, 
γι’ αυτό και δίκαια απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού 
που κατέκλυσε την «Εκάβη».

Παρουσίαση θέματος,
Βασικό φωτογραφικό υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *




Στ’ αλήθεια, τι θα συνέβαινε εάν η υπόθεση του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, στο έργο τού Σαίξπηρ, είχε εξελιχθεί διαφορετικά; Τι θα συνέβαινε, δηλαδή, αν οι δύο νέοι είχαν επιζήσει και είχαν φτιάξει οικογένεια;
Άραγε, ο γάμος τους θα άντεχε τις δοκιμασίες τού χρόνου; Ή θα κατέληγαν αυτοί, που μέχρι σήμερα αποτελούν το σύμβολο του αιώνιου έρωτα, να είναι, όπως τόσα και τόσα ζευγάρια, στην παρακμή ή και στη διάλυση μιας σχέσης που είχε ξεκινήσει ως ιδανική;
Ο Σεραφείμ Σύλλας και ο Αλέξανδρος Ντερπούλης, στο θεατρικό τους έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα, 30 χρόνια μετά…», που αποτελεί διασκευή εμπνευσμένη από το αριστούργημα τού γνωστού κλασικού έργου του Σαίξπηρ, επιχειρούν να καταρρίψουν τον μύθο τής ιδανικής σχέσης μεταξύ δύο νέων ανθρώπων, ιδανικής σχέσης δηλαδή που υποτίθεται ότι μπορεί να κρατήσει για πάντα. 

Η ξεκαρδιστική παράσταση 
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα, 30 χρόνια μετά…», 
που παρουσιάστηκε στην «Εκάβη».




Η θεατρική μουσική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα, 30 χρόνια μετά», που έγραψαν οι Σεραφείμ Σύλλας και Αλέξανδρος Ντερπούλης και που ανέβηκε στο συνεδριακό κέντρο τού Δήμου Κατερίνης «Εκάβη», σε σκηνοθεσία Μαριάννας Γιαννακίδου, σε μουσική επένδυση του Νίκου Γκανά και με τη συμμετοχή ηθοποιών και χορού που είναι γονείς και μαθητές, ήταν μια εκπληκτική παράσταση.
Ήταν μια παράσταση που προσέφερε θεατρική παιδεία με έντονα σατιρικά χαρακτηριστικά, γι’ αυτό και δίκαια προκάλεσε άφθονο γέλιο. Ήταν όμως και μια παράσταση που έστειλε τα δικά της μηνύματα στο κοινό που την παρακολούθησε. Άλλωστε, όταν μιλάμε για σάτιρα, αυτή διαχρονικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά το να μιλάει κανείς για μια δύσκολη πραγματικότητα αλλά να την προσφέρει με τον πιο ευχάριστο τρόπο.
Το συνεδριακό κέντρο τού Δήμου Κατερίνης ήταν κατάμεστο από κόσμο, από μικρούς και μεγάλους, από γονείς, από μαθητές, από εκπαιδευτικούς. Κοντά σ’ αυτούς και η Βουλευτής Πιερίας Ελισάβετ Σκούφα, καθώς και ένας υποψήφιος Δήμαρχος, ο Γιώργος Νταντάμης, με τον οποίο μια ηθοποιός τού έργου (που έπαιζε τον ρόλο τής γριάς Βάγιας) είναι και υποψήφια Σύμβουλός του. Πρόκειται για τη Σημέλα Ελευθεριάδου, η οποία μάλιστα είχε και έναν σύντομο αλλά σπαρταριστό διάλογο μαζί του. 
Συγκεκριμένα, ήταν η στιγμή που η ηθοποιός και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η παράσταση, πλησίασε τον υποψήφιο Δήμαρχο και αναφώνησε με φωνή γριάς: «Καλέ! Ο ντον Νταντάμης!....», ενώ ο κόσμος ξέσπασε σε γέλια και παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Σημέλα Ελευθεριάδου στη συγκεκριμένη παράσταση έπαιζε, εκτός των άλλων, και με δύο ακόμη συνυποψηφίους της, στον ίδιο Συνδυασμό. Πρόκειται για τη Θεοδώρα Γραβάνη και τον Παρασκευά Σύρπη


Μαριάννα Γιαννακίδου: Η παράσταση, 
αφιερωμένη στη Σοφία Μαρκάκη, 
που αναχώρησε για την αιωνιότητα.

Πριν από την έναρξη της παράστασης, η Σκηνοθέτιδα Μαριάννα Γιαννακίδου, μίλησε στο κοινό για το έργο που έγραψαν οι Σύλλας και Ντερπούλης, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα, 30 χρόνια μετά». Είναι το τέταρτο, κατά σειρά, έργο που ανεβάζει αυτή η ομάδα γονέων.
Αρχικά, μάλιστα, η Μαριάννα Γιαννακίδου μίλησε για τη θεατρική ομάδα που αποτελείται από γονείς, λέγοντας: «Αν το ακούσει κάποιος, θα αναρωτηθεί: Μα, προλαβαίνουν οι γονείς να τα βγάλουν πέρα με τη δύσκολη καθημερινότητα και να βρίσκονται πάνω σε μια θεατρική σκηνή και να μεταμορφώνονται σε ρόλους;
Πέντε χρόνια τώρα, έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και να δίνουμε χαρά στον εαυτό μας, στις οικογένειές μας και σε όλους όσοι με την παρουσία τους, εδώ στις παραστάσεις μας, στηρίζουν το όνειρό μας.
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα, 30 χρόνια μετά». Μια όμορφη κωμωδία, εμπνευσμένη από το αριστούργημα του Σαίξπηρ, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».
Τι θα συνέβαινε αν οι δύο νέοι είχαν επιζήσει και είχαν παντρευτεί; Ο γάμος τους θα άντεχε τις δοκιμασίες τού χρόνου; Ή θα κατέληγαν αυτοί, (που μέχρι σήμερα αποτελούν) το σύμβολο του αιώνιου έρωτα, (να είναι) όπως τόσα άλλα ζευγάρια στην παρακμή ή και στη διάλυση της ιδανικής σχέσης;
Ο Σεραφείμ Σύλλας που έκανε τη διασκευή τού έργου, επιχειρεί να καταρρίψει τον μύθο.
Ο Ρωμαίος στο πέρασμα των χρόνων εξελίσσεται σε έναν μικροαπατεώνα και γυρνά τις νύχτες από αγκαλιά σε αγκαλιά, παρέα με πολύ ποτό.



Η Ιουλιέτα έχει αφήσει τον εαυτό της και περνά τις μέρες της παρέα με τη Βάγια της, που τα έχει χαμένα. Ώσπου εμφανίζεται ο πρώην αντίζηλος, ο Πάρης, τον οποίο, στην επίσημη εκδοχή -τού έργου τού Σαίξπηρ- είχε σκοτώσει ο Ρωμαίος, αλλά εδώ (στη διασκευή τού έργου), πλούσιος πια διεκδικεί ξανά την κολακευμένη Ιουλιέτα που αναζητά τη λύτρωση.
Ευχαριστώ πολύ τον Νίκο Γκανά που έδωσε μια άλλη νότα στο έργο μας (είναι συντελεστής στη μουσική επένδυση), ευχαριστώ τον Νίκο Σαμαρά που είναι πάντα κοντά μας καθώς και τον κ. Στ. Τσιρβούλη, τον ζωγράφο μας, που πρόθυμα συμβάλλει στην ετοιμασία των σκηνικών.
Αυτό που κάνει ξεχωριστή τη φετινή μας παράσταση είναι πως την αφιερώνουμε σε ένα υπέροχο πλάσμα που δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι και μας λείπει πολύ. (Πρόκειται για) τη Σοφία Μαρκάκη, τη Σοφία μας, που η παρουσία της στην ομάδα, η δύναμη και το χαμόγελό της μας έκανε καλύτερους ανθρώπους.
Θα είναι πάντα μαζί μας, στις καρδιές μας»… 

Οι συντελεστές τού έργου




Το έργο έγραψαν οι Σεραφείμ Σύλλας και Αλέξανδρος Ντερπούλης.
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Γιαννακίδου.
Μουσική Επένδυση: Νίκος Γκανάς.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Ιουλιέτα: Μαρία Αθανασούλα.
Ρωμαίος: Γιάννης Πιπίλης.
Βιόλα: Λένα Γεωργούλη.
Λαίδη Καπουλέτου: Δώρα Γραβάνη.
Βάγια: Σημέλα Ελευθεριάδου.
Μπελβόλιο: Ράνια Καραμίτσιου.
Κόμης Μοντέγος: Πάρης Σύρπης.
Πάρης: Ηλίας Τερζόπουλος.

ΧΟΡΟΣ
Στέλλα Γιδάρη.
Μελίνα Δημακοπούλου.
Νικολέτα Κούστα.
Αθηνά Μόσχου.
Στέλλα Οικονόμου.
Μαρία Παπαζιού.
Έλενα Σαμαρά.
Ελένη Σαββίδου.
Δήμητρα Χαλεπλή

Πώς ξεκίνησε αυτή η «Θεατρική Ομάδα Γονέων», 
ποιες οι θεατρικές επιτυχίες της.




Η «Θεατρική Ομάδα Γονέων» ξεκίνησε τη θεατρική της πορεία πριν πέντε χρόνια ως «Ομάδα Γονέων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης». Τότε, η Μαριάννα Γιαννακίδου ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλου τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τού Σχολείου. Δύο χρόνια μετά, αφού κάποια παιδιά μεγάλωσαν και πήγαν στο Γυμνάσιο, η Ομάδα αυτή απαρτιζόταν πλέον από «Γονείς τού 14ου Δημοτικού και του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης».
Η πρώτη παράσταση που ανέβασε αυτή η Ομάδα ήταν οι «Τρωάδες» τού Ευριπίδη. Ακολούθησαν οι Αριστοφανικές κωμωδίες «Εκκλησιάζουσες» και «Λυσιστράτη. Σε αυτές τις τρεις θεατρικές παραστάσεις συμμετείχε και η ηθοποιός Σοφία Μαρκάκη, οδοντίατρος, η οποία αναχώρησε για την αιωνιότητα το 2018.
Πλέον, στις παραστάσεις δεν συμμετέχουν γονείς μόνο των δύο σχολείων, ενώ στον χορό συμμετέχουν και μαθητές / μαθήτριες.
Επίσης, σε κάθε θεατρική παράσταση της εν λόγω ομάδας στην ΕΚΑΒΗ, παρατηρείται το αδιαχώρητο του κόσμου που παρακολουθεί (ειδικά στις τρεις τελευταίες κωμωδίες). Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι τα έξοδα μικροφωνικής εγκατάστασης και φωτισμού καλύπτονται από την ίδια τη θεατρική ομάδα. Η είσοδος είναι πάντα ελεύθερη! Απλώς, υπάρχει ένα κουτί στην είσοδο - έξοδο για πάσα προσφορά, ώστε να ελαφρυνθεί το κόστος κάθε παράστασης.
Η κάθε παράσταση δε, επαναλαμβάνεται στον Καπνικό Σταθμό, σε άριστη συνεργασία της θεατρικής ομάδας με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας (ΕΟΔνΠ), με την τελευταία να καλύπτει τον φωτισμό και τη μικροφωνική εγκατάσταση που απαιτούνται. Οι θεατές που προσέρχονται για να παρακολουθήσουν την παράσταση, προσφέρουν αντί εισιτηρίου -ως είθισται σε κάθε εκδήλωση του Καπνικού Σταθμού- τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες.
Τέλος, η «Θεατρική Ομάδα Γονέων» γνωστοποιεί ότι, δεδομένης της άνευ προηγουμένου προσέλευσης στην ΕΚΑΒΗ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα πολύς κόσμος να αποχωρήσει χωρίς να δει την παράσταση, καθώς και μετά από παράκληση πολλών, η σκηνοθέτιδα της θεατρικής ομάδας, Μαριάννα Γιαννακίδου, έχει ήδη δρομολογήσει την εξασφάλιση της αίθουσας στην ΕΚΑΒΗ, για μια δεύτερη παράσταση εντός του Μαΐου. 







































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.