Κ.Κουκοδήμος: Η συνεργασία μας με τον Γιώργο Νταντάμη θα γίνει πράξη!




* Να εργαστούμε σκληρά και έντιμα με μοναδικό στόχο το κοινό καλό, το συμφέρον τού τόπου και των δημοτών, με συνοδοιπόρο τον Γιώργο Νταντάμη και τον Συνδυασμό ΑΝΑΝΕΩΣΗ.

* Η αυτοδιοίκηση σήμερα πρέπει να αναζητήσει νέους δρόμους, να απαντήσει στα ζητήματα των καιρών, να ξεπεράσει τον κακό της εαυτό και να δει κατάματα το μέλλον.

* Μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων, η συλλογικότητα, η σύνθεση, η διαφάνεια και ο έλεγχος για ό,τι κάνουμε. Να προτάξουμε τα μεγάλα και σημαντικά, να συνθέσουμε ιδέες και προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον δήμο μας.

Παρουσίαση θέματος,
Βασικό φωτογραφικό υλικό:

Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός * 





Απάντηση φαίνεται να έδωσε ο νέος Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, σε όσους και σε όσες, εδώ και τρεις μήνες, βάζουν «στοιχήματα» και διαδίδουν ότι η συνεργασία των Δημοτικών Συνδυασμών «Εκκίνηση» και «Ανανέωση Τώρα» δεν πρόκειται να …«περπατήσει» και ότι θα είναι πολύ προσωρινή.
Γι’ αυτό, στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι τού Σαββάτου, 31/8/2019, ο Κώστας Κουκοδήμος επισήμανε, μεταξύ άλλων:
«Σήμερα δίνουμε όρκο τιμής και ευθύνης, να εργαστούμε σκληρά και έντιμα με μοναδικό στόχο το κοινό καλό, το συμφέρον τού τόπου και των δημοτών. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, αυτά τα χαρακτηριστικά αναδείξαμε σε όλη την προεκλογική μας εκστρατεία και με αυτά θα συνεχίσουμε στη διάρκεια της θητείας μας με συνοδοιπόρο τον Γιώργο Νταντάμη και τον Συνδυασμό ΑΝΑΝΕΩΣΗ».

Και λίγο αργότερα, μίλησε και πάλι για συνεργασία και σύνθεση, επισημαίνοντας: «Εμείς, λοιπόν, αυτή τη συνεργασία με τον Γιώργο Νταντάμη θα την κάνουμε πράξη! Αυτή, εξάλλου, υπήρξε και η φιλοσοφία τού Κλεισθένη αλλά και του εκλογικού νόμου που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές». 




Η ομιλία τού Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, στην τελετή ορκωμοσίας τού νέου Δ.Σ. τού Δήμου.

Ολόκληρη η ομιλία που εκφώνησε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, έχει ως εξής:
«Θα ήθελα, από καρδιάς, να ευχαριστήσω όλους σας, για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στην τελετή τής ορκωμοσίας τής νέας Δημοτικής Αρχής, των δημοτικών και τοπικών συμβούλων τού Δήμου Κατερίνης.
Μετά από την εκλογική διαδικασία τού Μαΐου-Ιουνίου και το αποτέλεσμα των εκλογών, σήμερα δίνουμε όρκο τιμής και ευθύνης. Δίνουμε όρκο απέναντι σε όλους εσάς, στους δημότες τού Δήμου μας, στους Νόμους και στους θεσμούς αυτού του Κράτους που καλούμαστε να υπηρετήσουμε.
Να εργαστούμε σκληρά και έντιμα με μοναδικό στόχο το κοινό καλό, το συμφέρον τού τόπου και των δημοτών. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, αυτά τα χαρακτηριστικά αναδείξαμε σε όλη την προεκλογική μας εκστρατεία και με αυτά θα συνεχίσουμε στη διάρκεια της θητείας μας με συνοδοιπόρο τον Γιώργο Νταντάμη και τον Συνδυασμό ΑΝΑΝΕΩΣΗ.
Η Αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός που από το Σύνταγμα καθιερώνεται ως ο φορέας διοίκησης που είναι πιο κοντά στον πολίτη. Είναι ο θεσμός που πάντα ερχόταν να καλύψει ανάγκες σε υποδομές, σε υπηρεσίες, σε κοινωνική προσφορά τις οποίες το κράτος αδυνατούσε πολλές φορές να παρέχει.
Αυτό ελπίζουμε και θεωρούμε πως θα αλλάξει. Η νέα κυβέρνηση δείχνει πως έχει τη διάθεση και την πρόθεση να ενεργοποιήσει μηχανισμούς υποστήριξης και ενθάρρυνσης των δήμων σε αυτό το επίπεδο. Να διευκολύνει και να ενισχύσει δηλαδή το έργο των νέων Δημοτικών Αρχών.
Προσωπικά, πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω πως μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων αποτελεί η συλλογικότητα, η σύνθεση, η διαφάνεια και ο έλεγχος για ό,τι κάνουμε. Οι θεσμικά διακριτοί ρόλοι μειοψηφιών και πλειοψηφίας δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για συνεργασία, συμπόρευση, αλλά μια μεγάλη ευκαιρία να προτάξουμε τα μεγάλα και σημαντικά και να συνθέσουμε ιδέες και προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον δήμο μας.
Εμείς, λοιπόν, αυτή τη συνεργασία με τον Γιώργο Νταντάμη θα την κάνουμε πράξη. Αυτή εξάλλου, υπήρξε και η φιλοσοφία τού Κλεισθένη αλλά και του εκλογικού νόμου που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Με τις όποιες αδυναμίες και τις διορθωτικές κινήσεις επήλθαν, ο στόχος παραμένει ένας: Συνεργασία και σύνθεση. Η αυτοδιοίκηση σήμερα πρέπει να αναζητήσει νέους δρόμους, να απαντήσει στα ζητήματα των καιρών, να ξεπεράσει τον κακό της εαυτό και να δει κατάματα το μέλλον. Να τολμήσει.
Ελπίζουμε στην πορεία αυτή να βρούμε συμμάχους, ελπίζουμε να βρούμε την Πολιτεία αρωγό, που σήμερα, όπως βλέπετε, είναι στο πλευρό μας, όπως επίσης και τους συλλογικούς φορείς τής Πιερίας και του δήμου μας, για να καταφέρουμε όσα οφείλουμε στους πολίτες.
Με προσπάθεια κινητοποίησης του εθελοντισμού και των κοινωνικών δυνάμεων και φορέων τής πόλης, του δήμου μας, με  τη στήριξη των εργαζομένων τού Δήμου μας που είναι οι βασικοί μας συνεργάτες, με συμμετοχή και ενεργοποίηση των δημοτών, θα υπηρετήσουμε το αύριο της πόλης μας και των παιδιών μας.
Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών τής θέσης τού Δημάρχου Κατερίνης δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω τον όρκο που μόλις έδωσα για ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο και σε καθένα από σας χωριστά.
Αρχίζει νέος αγώνας, μακρύς και δύσκολος.

Καλή μας αρχή, καλή δύναμη σε όλους». 



Η τελετή ορκωμοσίας.

Η εκδήλωση που έγινε στην πλατεία Δημαρχείου, περιλάμβανε μουσική επένδυση της τελετής από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, χαιρετισμούς, θρησκευτικό όρκο από τον Σεβ. κ. Γεώργιο, καθώς και πολιτικό όρκο αλλά και υπογραφή πρακτικών πρωτοκόλλου ορκωμοσίας.
Θρησκευτικό όρκο έδωσε η συντριπτική πλειοψηφία των νέων Δημοτικών Συμβούλων ενώ πολιτικό όρκο έδωσε ο επικεφαλής τού Συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», Νικόλαος Τσουπέης, μαζί με στελέχη που εξελέγησαν με τον Συνδυασμό του.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας & Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, Κώστας Σκρέκας, καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Κατερίνης, Αναστάσιος Παπαζήσης


Παρουσίες.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Πρέσβης τής Δημοκρατίας τής Κορέας, Σουσόκ Λιμ, ο Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας & Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, Κώστας Σκρέκας, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγιακας, ο Βουλευτής Ημαθίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ο Βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης, οι Βουλευτές Πιερίας, Ξενοφών Μπαραλιάκος, Σάββας Χιονίδης και Ελισάβετ Σκούφα, εκπρόσωπος της Βουλευτού Πιερίας, Άννας Μάνη, η Επικεφαλής τού Γραφείου τού Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, η Γεωργία Γκίκα από το Γραφείο τού Αντώνη Σαμαρά, ο Γραμματέας τού Πολιτικού Τμήματος της Αντιπροσωπείας Ταϊπέι στην Ελλάδα, Άρθουρ Φαν Τσιαν, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Ευάγγελος Γερολιόλιος, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Σύμβουλοι Κοινοτήτων, πρώην Βουλευτές και πρώην Δήμαρχοι του Νομού Πιερίας, εκπρόσωποι Κομμάτων, Φορέων και Συλλόγων τής Πιερίας, αλλά και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, εκτός πρωτοκόλλου, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος αναφέρθηκε στην παρουσία τής Εβίνας Μάλτση, εμβληματικής αρχηγού τής Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Γυναικών, που φορώντας τη φανέλα των Κονέκτικατ Σανς άφησε το στίγμα της και στην άλλη άκρη τού Ατλαντικού, στο WNBA. 

















 


 




 


 
 




 

















 
 


















 





 

 

 







 







 















 


 







Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.