Στιγμές από το «Χριστός Ανέστη» & την Αναστάσιμη Θ.Λειτουργία, το πρωί τής Κυριακής τού Πάσχα. (41 ΦΩΤΟ).

 


Παρουσίαση θέματος, 

Φωτογραφικό υλικό: 

Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός * 

 

Συγκινητικές στιγμές έζησαν σήμερα το πρωί, Κυριακή τού Πάσχα, όσοι και όσες προσήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, στην πόλη τής Κατερίνης, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις τελετές τής Παννυχίδας, της Αναστάσεως («Χριστός Ανέστη»), τον Όρθρο και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Πρόκειται για έναν Ιερό Ναό που ΔΕΝ ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, γι' αυτό και τήρησε το Ορθόδοξο Τυπικό. Πρόκειται για έναν Ναό που πάντοτε τηρεί αυστηρά το ορθόδοξο τυπικό στις Ιερές Ακολουθίες οι οποίες, μάλιστα, έχουν και έντονα στοιχεία από το ρωσικό τυπικό.

 


Ο εκ Ρωσίας Γέροντας, πατήρ Βιτάλιος.

 

Προϊστάμενος του Ναού είναι ο πατήρ Βιτάλιος, ένας γέροντας Ιερέας, προερχόμενος εκ Ρωσίας, ο οποίος, αν και μιλά με σπασμένα ελληνικά, ωστόσο, με το ορθόδοξο φρόνημά του, με την ευλαβή παρουσία του, με την αγάπη του, με τις νουθεσίες του και με τις προσευχές του, έχει αγαπηθεί πάρα πολύ από τους πιστούς.  

Έτσι, σήμερα το πρωί, Κυριακή τού Πάσχα, ο πατήρ Βιτάλιος τέλεσε ορθοδόξως και θεοπρεπώς όλα όσα επιτάσσουν οι Ιεροί Κανόνες τής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 


Ο πατήρ Βιτάλιος αρνήθηκε να ακούσει και

να υπακούσει στις εντολές τής Κυβέρνησης.

 

Συγκεκριμένα, ο πατήρ Βιτάλιος αρνήθηκε να ακούσει και να υπακούσει τις εντολές τής Κυβέρνησης (όπως, δυστυχώς, έκαναν Μητροπολίτες τής Εκκλησίας τής Ελλάδος) και γι’ αυτό, αντί να παραβεί τους Ιερούς Κανόνες τελώντας τις Ακολουθίες τού Πάσχα το Σάββατο (ή τελώντας τις μισές Ακολουθίες το Σάββατο και τις άλλες μισές την Κυριακή, όπως έκανε η Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος), ο πατήρ Βιτάλιος αποφάσισε σοφά και τέλεσε όλες μαζί τις Ακολουθίες την Κυριακή τού Πάσχα, από τις 5.00 το πρωί έως και τις 9.00 το πρωί.

Με αυτόν τον τρόπο, ο πατήρ Βιτάλιος, τήρησε με ευλάβεια τους Ιερούς Κανόνες τής Ορθόδοξης Εκκλησίας και δεν παρανόμησε όπως παρανόμησαν Μητροπολίτες τής Εκκλησίας τής Ελλάδος οι οποίοι κάλεσαν Ιερείς και κόσμο και έκαναν Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο (βλασφημία εναντίον τού Χριστού) και όχι την Κυριακή τού Πάσχα.

Διότι, όπως είναι γνωστό, σε Μητροπόλεις τής Εκκλησίας τής Ελλάδος ανάστησαν τον Χριστό τη 2η ημέρα (δηλαδή το Σάββατο, όπου ακόμη ο Χριστός βρίσκεται στον Άδη) και δεν τον ανάστησαν την 3η ημέρα (Κυριακή τού Πάσχα) όπου τότε ο Χριστός Ανασταίνεται σύμφωνα με τους Κανόνες τής Ορθοδοξίας και με το Σύμβολο της Πίστεως.

 


Πατήρ Βιτάλιος: Χάρηκα που σε είδα, Ανδρέα.

 

Μετά τη Θεία Κοινωνία, ο πατήρ Βιτάλιος μοίρασε αυγά στους πιστούς ενώ όταν πλησίασα και εγώ να πάρω την ευλογία του, μου είπε: «Χάρηκα πάρα πολύ όταν σε είδα στο εκκλησίασμα». Του απάντησα: «Εγώ χάρηκα που ήρθα εδώ και σας είδα και που παρακολούθησα το «Χριστός Ανέστη» και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, σήμερα Κυριακή τού Πάσχα. Διότι δεν ήθελα να πάω στις άλλες εκκλησίες που έκαναν Ανάσταση το Σάββατο και όχι την ημέρα τού Πάσχα»…

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις σημερινές τελετές παρακολούθησαν και άλλοι πιστοί τής Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, οι οποίοι δεν ήθελαν να ακολουθήσουν το ατόπημα της Μικρής Ιεράς Συνόδου τής Εκκλησίας τής Ελλάδος καθώς και Μητροπολιτών που ακολούθησαν αυτό το ατόπημα.

 


Χριστός Ανέστη & Αληθώς Ανέστη,

στα ελληνικά και στα ρώσικα.

 

Στο κλείσιμο της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, ο πατήρ Βιτάλιος αναφώνησε, για πολλοστή φορά, «Χριστός Ανέστη»! Για να απαντήσει το εκκλησίασμα: «Αληθώς Ανέστη»!

Το ίδιο έκανε και στα ρωσικά, όταν αναφώνησε: «Христос Воскрес»! Για να απαντήσει το εκκλησίασμα: «Истинно Воскрес»!

 

----------------

 

* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

είναι πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών,

πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών,

δημοσιογράφος στην Κατερίνη.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009657090926

email: galanos.andreas@gmail.com










































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.