Σοβαρές αιχμές, για παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό έργο, αφήνει η Δημοσιογράφος τής ΕΡΤ, Χρύσα Ρουμελιώτη.

 



Με σοβαρές αιχμές προς τη Διοίκηση της ΕΡΤ, η αξιόλογη συνάδελφος Δημοσιογράφος τής ΕΡΤ, Χρύσα Ρουμελιώτη, παραιτήθηκε από την παρουσίαση θεμάτων που αφορούν την Προεδρία τής Δημοκρατίας.
Η παραίτηση αυτή, άραγε, σχετίζεται με όσα είχε υποστηρίξει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπέρ τού Λιγνάδη;

.
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ, ΧΡΥΣΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ;
Μετά από άνωθεν παρεμβάσεις, όπως σαφώς υπονοεί η Δημοσιογράφος τής ΕΡΤ, Χρύσα Ρουμελιώτη, παραιτήθηκε από την παρουσίαση θεμάτων που αφορούν την Προεδρία τής Δημοκρατίας.
(Διευκρίνιση: Στην ΕΡΤ, όπως και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, υπάρχει εξειδίκευση Δημοσιογράφων σε τομείς τής επικαιρότητας. Και η Χρύσα Ρουμελιώτη, επί 33 χρόνια, κάλυπτε και παρουσίαζε δημοσιογραφικά όλα τα θέματα που αφορούσαν την Προεδρία τής Δημοκρατίας).
Τι ακριβώς συνέβη όμως και παραιτήθηκε; Τις λεπτομέρειες αυτής της παραίτησης θα τις πληροφορηθούμε, πιθανόν, το επόμενο διάστημα, προφανώς από την ίδια. Προς το παρόν, η Χρύσα Ρουμελιώτη, σε ανάρτηση που έκανε εδώ στο Facebook, αφήνει να εννοηθεί ότι υπήρχαν άνωθεν παρεμβάσεις προς τη Διοίκηση της ΕΡΤ, ως προς το έργο της που αφορούσε την κάλυψη θεμάτων σχετικά με την Προεδρία τής Δημοκρατίας.

.
ΧΡΥΣΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ: «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΙ
ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ; Ή ΔΟΥΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΛΑΚΕΣ»;
Να, τι γράφει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή της:
«Οι εξελίξεις που προδιαγράφονται, μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: Αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι; Ή δουλικοί και κόλακες;
Στο δύσκολο παζλ προστίθενται δύο σκοτεινές ψηφίδες.
Δεν υπάρχουν πια βράχοι (υπεύθυνοι Μέσων Ενημέρωσης), όπως η Βλάχου, ο Καραπαναγιώτης, ο Φυντανίδης, ο Παπαϊωάννου ...που τα κύματα των παρεμβάσεων σπάγαν και μένανε στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών.
Και, δυστυχώς, αυτό το ξέρουν, όσοι επιφανείς, (που) αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, παρεμβαίνουν.
ΤΙ ΜΈΝΕΙ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ;
Η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας. Επ’ αυτού κρινόμαστε εξάλλου, όχι από τους επιφανείς, αλλά από τους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές μας.
Καλή ΔΥΝΑΜΗ σε όλους. Καλή ΞΕΚΟΎΡΑΣΗ, γιατί μας περιμένουν δύσκολα.

.
Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ
ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ,
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΙΓΝΑΔΗ;
Σύμφωνα με δημοσίευμα του pronews.gr ,

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/paraitithike-i-xrysa-roumelioti-pou-kalypte-to-reportaz-tou-proedrikou-megarou-kai-tis-proedrias-tis-dimokratias/

η παραίτηση της Δημοσιογράφου, Χρύσας Ρουμελιώτη σχετίζεται με την υποστήριξη της Προέδρου τής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην απόφαση του Δικαστηρίου για αποφυλάκιση του πρωτόδικα καταδικασθέντος για βιασμούς ανηλίκων, Δ.Λιγνάδη.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπερασπίστηκε τον πρωτόδικα καταδικασμένο βιαστή ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη. Είναι η δεύτερη φορά που η Πρόεδρος επιχειρεί να υπερασπίσει τον συγκεκριμένο άνθρωπο.
Η πρώτη φορά ήταν την ημέρα της σύλληψης του βιαστή ανηλίκων, όταν και η Σακελλαροπούλου θυμήθηκε τα «δικαιώματα του κατηγορουμένου», ζητώντας δημόσια να γίνουν σεβαστά! Στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου όμως την οποία την είχε δεχτεί στο προεδρικό Μέγαρο, δεν είχε αναφερθεί στα «δικαιώματα του κατηγορουμένου».

Τι είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας:

«Ο λαϊκισμός ριζώνει στις αντιφάσεις και τις ανισότητες, αμφισβητώντας ανοικτά τις βασικές αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας.
Υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών και την ισορροπία του πολιτεύματος. Τα θεσμικά αντίβαρα, όμως, είναι θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς. Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Σωτήρης Γκούνας: Τις πταίει;

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Ξεχειλίζει το ποτάμι τής λαϊκής οργής εναντίον τού κυβερνητικού εκβιασμού και του διχασμού.

Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών, ομιλία και τραγούδια για τη Μακεδονία. (+ 42 ΦΩΤΟ)

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι παρών στη μάχη των μεταρρυθμίσεων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Απολογία Κυριακάκη για την ιδιότητα με την οποία συμμετείχε στο μνημόσυνο των πρώτων πεσόντων τού εμφυλίου στο Λιτόχωρο.

Εκδήλωση τιμής στη μνήμη τού Δημήτρη Κυριακού (+ 116 ΦΩΤΟ)