Δημ.Σύμβουλος Κατερίνης, Αθ.Γκούνας: Ζητώ να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ στις θέσεις τους οι Υγειονομικοί σε Αναστολή!


Παρουσίαση θέματος: 

Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός*.


Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης, Αθανάσιος Γκούνας:
«Ζητώ να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ στις θέσεις τους
οι Υγειονομικοί σε Αναστολή
και να αποζημιωθούν έντοκα»!

ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Μέσα σ’ ένα πανδαιμόνιο που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του αποψινού Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, το οποίο υποτίθεται θα εξέδιδε ουσιαστικό ψήφισμα υπέρ των υγειονομικών σε αναστολή, τελικά, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, έφερε προς ψήφιση ένα πολύ μικρό κείμενο πέντε σειρών που ήταν, μάλλον, γενικό και αόριστο και που επιδέχεται πολλών ερμηνειών και παρερμηνειών, όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια της έντονης συζήτησης που ακολούθησε.
Γι’ αυτό, οι Υγειονομικοί σε Αναστολή που παρακολουθούσαν τη διαδικασία συζήτησης, δήλωσαν ευθέως ότι ΔΕΝ τους καλύπτει το κείμενο που κατέθεσε προς ψήφιση ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.
Ήταν ένα κείμενο - αντιγραφή από άλλους κυβερνητικούς δήμους, οι διοικήσεις των οποίων θέλουν να τα έχουν καλά τόσο με την κυβέρνηση, όσο και με τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή πλησιάζουν δημοτικές εκλογές και προφανώς ενδιαφέρονται για τις ψήφους όχι μόνο των εμβoλιασμέvωv αλλά και των αvεμβoλίαστωv.

.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ: ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ.
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΌΝΟ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΟΥΝΑΣ.

Οι υγειονομικοί σε αναστολή είπαν δημόσια, κατά τη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης, ότι τους καλύπτει μόνο το ψήφισμα που κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πλειοψηφίας, Αθανάσιος Γκούνας. Το ψήφισμα αυτό όμως τέθηκε σε ψηφοφορία αλλά δεν υπερψηφίστηκε. Το σχέδιο ψηφίσματος του κ. Γκούνα το ψήφισε ο ίδιος, η Ασημίνα Πούλιου (επίσης από την παράταξη της πλειοψηφίας) αλλά και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Νίκος Τσιαμπέρας.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο επίσημο πρακτικό τής συνεδρίασης, που έλαβε αριθμό Απόφασης 193/2022, αναφέρεται ότι υπέρ τού σχεδίου ψηφίσματος του Αθανάσιου Γκούνα, ψήφισε και ο Νίκος Τσουπέης, ο οποίος είναι ο επικεφαλής τού Δημοτικού Ψηφοδελτίου τού ΚΚΕ στην Κατερίνη).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και η έκδοση ψηφίσματος ΔΕΝ προκλήθηκε από τη Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης. Προκλήθηκε μετά από γραπτό αίτημα του Συντονιστικού των Υγειονομικών σε Αναστολή προς τον Γενικό Γραμματέα τού Δ.Κατερίνης, Κώστα Λιακόπουλο.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι Υγειονομικοί, πέρα από το αίτημα, είχαν καταθέσει στον κ. Λιακόπουλο και ένα σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο όμως, όπως φαίνεται, δεν ελήφθη υπόψιν…
.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΟΥΝΑΣ: ΔΕΝ ΧΩΡΙΣΑ ΠΟΤΕ
ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ EMBOΛIAΣMENOYΣ
ΚΑΙ ΣΕ ANEMBOΛIAΣTOYΣ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ
ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Το ψήφισμα του κ. Γκούνα περιέχεται σε γραπτή τοποθέτηση που ο ίδιος διάβασε κατά την έναρξη της συζήτησης, τοποθέτηση η οποία έχει ως εξής:
Αθανάσιος Γκούνας: «Κύριε Πρόεδρε, κ. Δήμαρχε, κ. Αναπληρωτή Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι του Δημοτικού μας Συμβουλίου, καλησπέρα.
Με αφορμή τη συζήτηση, στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, ενός θέματος που αφορά τους υγειονομικούς της Πιερίας που, εδώ και 11 μήνες, βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, θα ήθελα να καταθέσω, εν συντομία, τα εξής:
1. Ήμουν και παραμένω εναντίον οποιασδήποτε αναστολής εργασίας που αφορά συνανθρώπους μας, οι οποίοι δεν έπραξαν κανένα απολύτως αδίκημα, όπως, γραπτώς, παραδέχθηκε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης.
2. Δεν χώρισα, ποτέ στη ζωή μου, τους συμπολίτες μου σε κατηγορίες. Το ίδιο συνεχίζω να κάνω, εδώ και δύο χρόνια, αφού δεν χωρίζω τους συμπολίτες μου σε εμβoλιασμένoυs και σε αvεμβoλίαστoυs. Είναι σεβαστές οι επιλογές τους. Οι χωρισμοί και διαχωρισμοί οδηγούν σε καταστροφές. Και, εντούτοις, αυτό συνεχίζει να κάνει μέχρι και σήμερα το καθεστώς Μητσοτάκη, σε κρίσιμες για την πατρίδα στιγμές!
3. Ήμουν και παραμένω εναντίον των κρατικών εκβιασμών και της υποχρεωτικότητας.
4. Ζητώ να επιστρέψουν ΑΜΕΣΑ όλοι οι υγειονομικοί στις εργασίες τους, διότι το Σύστημα Υγείας τούς έχει απόλυτη ανάγκη. Και βέβαια, ζητώ να αποζημιωθούν έντοκα για όσο διάστημα οι άνθρωποι αυτοί στερούνταν α) του μισθού τους, β) της ασφάλισής τους.
5. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω τέτοιες δηλώσεις για επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή. Θυμίζω, για παράδειγμα, την τοποθέτησή μου στον σταθμό «Ράδιο Ενημέρωση 92,2 FM», που ανήκει στην οικογένεια του Ηλία Χρυσικού.
6. Τέλος, ζητώ, αυτό το κείμενο ψηφίσματος που, με βάση την εισήγηση των υγειονομικών θα αποφασίσουμε, να το στείλουμε
α) στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη,
β) στον Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη,
γ) στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,
δ) στους τρεις τοπικούς κυβερνητικούς Βουλευτές, Ξενοφώντα Μπαραλιάκο, Άννα Μάνη και Σάββα Χιονίδη, οι οποίοι στήριξαν αντιδημοκρατικές διατάξεις σε βάρος των Υγειονομικών σε Αναστολή.
ε) Ζητώ επίσης να αναρτηθεί αυτό το ψήφισμα στη «Διαύγεια».

.

Υ.Γ.1: Το ως άνω κείμενο αφού διαβάστηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο, Αθανάσιο Γκούνα, δόθηκε α) στο Προεδρείο, β) στους Υγειονομικούς σε Αναστολή, μετά το πέρας τής τοποθέτησής του.

Υ.Γ.2: Ο κ. Γκούνας ζήτησε από το Προεδρείο να σχηματιστεί κείμενο ψηφίσματος με βάση κάποια στοιχεία που διαβάστηκαν στην τοποθέτησή του.

Υ.Γ.3: Τελικά, υπερψηφίστηκε το πολύ μικρό κείμενο που έφερε προς ψήφιση ο Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος, αρχικά, δέχθηκε να γίνει και μια μικρή προσθήκη (που θα ήταν κάπως συμφέρουσα για τους υγειονομικούς σε αναστολή). Ωστόσο, αυτό δεν το δέχονταν οι Σύμβουλοι του Χιονίδη. Γι' αυτό, φαίνεται, ο Δήμαρχος απέσυρε αυτή την προσθήκη.

Όμως, λόγω τής μεγάλης αναστάτωσης που επικρατούσε, αυτό ίσως δεν έγινε αντιληπτό από κάποιους συμβούλους, οι οποίοι, μετά το πέρας συζήτησης του θέματος (όπου έγινε μικρό διάλειμμα), σύμφωνα με λεγόμενά τους, είχαν την εντύπωση ότι ίσχυε κανονικά αυτή η προσθήκη. Φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν...

.

* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

είναι πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών,

πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών,

δημοσιογράφος στην Κατερίνη.

galanos.andreas@gmail.com 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009657090926 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Σωτήρης Γκούνας: Τις πταίει;

Ξεχειλίζει το ποτάμι τής λαϊκής οργής εναντίον τού κυβερνητικού εκβιασμού και του διχασμού.

Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών, ομιλία και τραγούδια για τη Μακεδονία. (+ 42 ΦΩΤΟ)

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι παρών στη μάχη των μεταρρυθμίσεων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Απολογία Κυριακάκη για την ιδιότητα με την οποία συμμετείχε στο μνημόσυνο των πρώτων πεσόντων τού εμφυλίου στο Λιτόχωρο.

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!