Τι θα είχε συμβεί σήμερα, εάν ήταν εν ζωή ο άγιος Επίσκοπος Φλωρίνης, Αυγουστίνος.

 


Παρουσίαση θέματος: 

Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός*.


Σαν σήμερα, πριν από 12 χρόνια (28/8/2010), εκοιμήθη εν Κυρίω, σε ηλικία 103 ετών, ένας προφήτης των ημερών μας, ο άγιος Επίσκοπος Φλωρίνης, Αυγουστίνος. Είναι εκείνος ο οποίος, μεταξύ των άλλων που είπε, προφήτευσε και τον ερχομό τής ασθένειας του κορωνοϊού-19.

Κατά την πολύχρονη διακονία του στην Εκκλησία, αλλά και στην Πατρίδα, υβρίσθηκε (τον έλεγαν «τρελό» κλπ.), αντιμετώπισε πολλές και ποικίλες συκοφαντίες, υπέστη πολλούς και ποικίλους διωγμούς.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: «Τρελό» έλεγαν και τον Χριστό [Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο, κεφ. 3ο, στίχος 21]. Επίσης, οι Γραμματείς έλεγαν για τον Χριστό ότι έχει μέσα του τον άρχοντα των δαιμονίων [Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο, κεφ. 3ο, στίχος 22]). 

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΩΓΜΟΙ.
Συγκεκριμένα, άνθρωποι εξουσίας, είτε αυτοί ήταν συνεργάτες των κατακτητών Γερμανών Ναζιστών (1941-1944), είτε κάποιοι Αρχιεπίσκοποι και Δεσποτάδες, είτε Δικτάτορες, είτε κάποιοι Πολιτικοί, είτε κάποιοι διαπλεκόμενοι «δημοσιογράφοι», τον συκοφαντούσαν, τον κατεδίωκαν και κάποτε κάποιοι επιχείρησαν να τον στείλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα και στον θάνατο (γερμανική-ναζιστική κατοχή). Δεν τα κατάφεραν, όμως… επειδή, σύμφωνα με γραπτές μαρτυρίες ανθρώπων εκείνης τής εποχής, «ο Θεός τον έσωσε»!

Οι μεγαλύτεροι εχθροί του ήταν όμως μέσα στην ίδια τη Διοίκηση της Εκκλησίας.

Εκείνοι που περισσότερο τον χλεύαζαν και τον λοιδορούσαν, ήταν στο περιβάλλον μιας μεγάλης χριστιανικής αδελφότητας, οι οποίοι συνήθως τον κατηγορούσαν ότι ήταν …«του πεζοδρομίου», επειδή ο άγιος Επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος οργάνωνε και πραγματοποιούσε διαδηλώσεις για διάφορα εκκλησιαστικά, κοινωνικά και εθνικά θέματα (φωτογραφία 2). 



Οι άνθρωποι αυτοί, όμως, έπαψαν ξαφνικά να τον κατηγορούν και να τον λοιδορούν. Τι είχε συμβεί; Το έτος 1987, η Διοίκηση της Εκκλησίας τής Ελλάδος βρέθηκε αντιμέτωπη με τον «Νόμο Τρίτση», που επιχειρούσε να δέσει χειροπόδαρα τη Διοίκηση της Εκκλησίας…

Ήταν τότε που και οι ίδιοι (τής θρησκευτικής αυτής αδελφότητας) αναγκάστηκαν και βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Έτσι, οι άνθρωποι αυτοί έπραξαν όλα εκείνα για τα οποία κατηγορούσαν, μέχρι τότε, τον άγιο Επίσκοπο Φλωρίνης Αυγουστίνο, δηλαδή έγιναν κι εκείνοι …«του πεζοδρομίου»! (Φωτογραφία 3). 



ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΕΝ ΖΩΗ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.
Αν ο άγιος Επίσκοπος Αυγουστίνος ήταν σήμερα Μητροπολίτης στη Φλώρινα, θα είχε εξεγείρει τον λαό και θα είχε διοργανώσει, εδώ και δυόμισι χρόνια, κάποιες διαδηλώσεις εναντίον τής Νέας Τάξης Πραγμάτων, εναντίον τού καθεστώτος Μητσοτάκη αλλά και εναντίον τού σημερινού εκκλησιαστικού κατεστημένου που όχι απλώς έχει συμβιβαστεί, όχι απλώς έχει υποταχθεί στο καθεστώς Μητσοτάκη αλλά έχει ταυτιστεί σχεδόν με το υπάρχον τυραννικό καθεστώς.

Από πού όμως βγάζουμε αυτό το συμπέρασμα ότι ο άγιος Επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος (φωτογραφία 1) θα είχε ξεσηκώσει τον λαό;

Είναι βέβαιο αυτό, διότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της διακονίας του στην Εκκλησία και στην Πατρίδα, με γνώμονα πάντοτε το Ευαγγέλιο και την Ιερή Παράδοση της Εκκλησίας, είχε ελέγξει, μεταξύ άλλων,

α) τους Γερμανούς κατακτητές (1941-1944),

β) Βασιλιάδες τής Ελλάδας,

γ) Δικτάτορες της 21ης Απριλίου,

δ) Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους και Δεσποτάδες,

ε) είχε ελέγξει τον ιδρυτή τής Ν.Δ., Κωνσταντίνο Καραμανλή, για υποχωρήσεις του σε θέματα κοινωνικής και εθνικής ζωής ενόψει εισόδου τής Ελλάδας στην ΕΟΚ (τη μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση) [1981],

στ) είχε ελέγξει και τον ιδρυτή τού ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, για ζητήματα που αφορούσαν τη δημοσιοποίηση - προβολή θεμάτων τής προσωπικής του ζωής.

Μάλιστα, ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν είχε πέσει από την εξουσία (1990-1993) και ήταν αρχηγός τής αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι κάποια στιγμή αντιλήφθηκε κάποια από τα λάθη του, γι’ αυτό και επισκέφθηκε τον άγιο Επίσκοπο Φλωρίνης Αυγουστίνο, υπέβαλε τα σέβη του και του ζήτησε την ευχή του.

Τότε ο Αυγουστίνος, αφού του έδωσε την ευχή του, του ζήτησε να στηρίξει το εθνικό θέμα που αφορά στο όνομα της Μακεδονίας, κάτι που ο Ανδρέας Παπανδρέου έπραξε μετά από τη μεταξύ τους συνάντηση, με σχετική δήλωσή του. Επίσης, τη στήριξη της υπόθεσης που αφορούσε τη Μακεδονία, επανέλαβε και αφότου ανέλαβε για 3η φορά τη διακυβέρνηση της Ελλάδας (1993-1996).

ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.
Στις 28/8/2010, ημέρα εορτής τής Κοιμήσεως Θεοτόκου με το Παλαιό Ημερολόγιο, ο άγιος Επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος, άνθρωπος της προσευχής αλλά και του αγώνα, αναχώρησε για την αιωνιότητα.

Σήμερα, σ’ αυτή την κρίσιμη εποχή, λείπει η αγία ζωή του και ο δυναμικός, ελεγκτικός και εξεγερτικός λόγος του.

Άφησε όμως πίσω του μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη, μια πολύ μεγάλη πνευματική κληρονομιά, την οποία ασπάζονται ΚΑΠΟΙΑ από τα πνευματικά του παιδιά, αλλά όχι μόνο.

Ας έχουμε την ευχή του και τις πρεσβείες του.

.

Υ.Γ. 1. Οι φωτογραφίες 1 και 3 έχουν ληφθεί από εμένα. Είναι από το προσωπικό μου δημοσιογραφικό αρχείο και δημοσιεύονται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο.

Υ.Γ. 2. Όσες φίλες και όσοι φίλοι θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τη λιτή και πνευματική ζωή τού αγίου Επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου, καθώς και για τις προφητείες του, μπορείτε να ανοίξετε τον ακόλουθο σύνδεσμο.

https://stalagmaties.blogspot.com/2022/08/2882010-19_01737083548.html



* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

είναι πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών,

πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών,

δημοσιογράφος στην Κατερίνη.

galanos.andreas@gmail.com 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009657090926 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με συμμετοχή τού Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, τελέστηκε στη Ν.Χράνη, πανηγυρική Θ.Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας της πρ. Χωροφυλακής.

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Σωτήρης Γκούνας: Τις πταίει;

Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών, ομιλία και τραγούδια για τη Μακεδονία. (+ 42 ΦΩΤΟ)

Η Κονταριώτισσα μίλησε! Λαοθάλασσα στην ομιλία του Πέτρου Κιάφα! (+ 59 φωτογραφίες).

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Εκδήλωση τιμής στη μνήμη τού Δημήτρη Κυριακού (+ 116 ΦΩΤΟ)