Τουρισμός στην Πιερία. (Γράφει ο Απόστολος Ζέρβας).

 


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ.

 

• Η Πιερία είναι ένας ευλογημένος Νομός της Μακεδονίας που ορίζεται γεωγραφικά ως ισοσκελές τρίγωνο και έχει όρια τον μυθικό Όλυμπο των 2918 m, τα Πιέρια όρη με τις εννέα Μούσες και τα περίπου 70 km της πανέμορφης ακτογραμμής ..

 

• Η φυσική ομορφιά είναι απαράμιλλη, διότι υπάρχουν υπέροχες παραλίες με πεντακάθαρα νερά, ενώ στο Ελατοχώρι βρίσκεται χιονοδρομικό κέντρο ..

 

• Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, δυστυχώς όμως τα τελευταία 15 έτη κατακλύζεται από επισκέπτες που είναι στην πλειονότητά τους κάτοικοι βαλκανικών χωρών με εξαίρεση τους Πολωνούς και λιγοστούς Ρώσους ..

 

• Οι τουρίστες αυτοί ανήκουν σε χαμηλές κοινωνικο-οικονομικές τάξεις, οι οποίες θεωρώ ότι έχουν ελάχιστο πολιτιστικό επίπεδο, καθώς κατασκηνώνουν κυριολεκτικά στις παραλίες αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες κατά τις μεσημβρινές ώρες αρνούμενοι να πληρώσουν τρία Ευρώ για μία ξαπλώστρα, ενώ διαβιούν ως νομάδες τεσσάρων έως πέντε ατόμων σε φθηνά καταλύματα και έχουν προμηθευτεί τρόφιμα, ποτά και εμφιαλωμένα νερά από την ιδιαίτερη πατρίδα τους ..

 

• Οι μεγαλόστομες εκφράσεις περί αύξησης του Τουρισμού στην χώρα μας δεν περιλαμβάνουν το οικονομικό όφελος, επομένως δεν βοηθούν στην ανάταση της Εθνικής Οικονομίας. Και το μοναδικό συμπέρασμα το οποίο συνάγεται είναι ότι η Πιερία θα καταστεί το λουτρό των Βαλκανίων ..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με συμμετοχή τού Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, τελέστηκε στη Ν.Χράνη, πανηγυρική Θ.Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας της πρ. Χωροφυλακής.

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Σωτήρης Γκούνας: Τις πταίει;

Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών, ομιλία και τραγούδια για τη Μακεδονία. (+ 42 ΦΩΤΟ)

Ξεχειλίζει το ποτάμι τής λαϊκής οργής εναντίον τού κυβερνητικού εκβιασμού και του διχασμού.

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι παρών στη μάχη των μεταρρυθμίσεων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Απολογία Κυριακάκη για την ιδιότητα με την οποία συμμετείχε στο μνημόσυνο των πρώτων πεσόντων τού εμφυλίου στο Λιτόχωρο.