Σχόλια ΣΥΡΙΖΑ για τον υμνητή τής Χούντας, υπ.Σύμβουλο του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου: Τον καταγγείλαμε, αλλά ο Γερολιόλιος δεν τον απέπεμψε…


 

Παρουσίαση - Επιμέλεια: 

Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *



Σχόλια ΣΥΡΙΖΑ 

για τον υμνητή τής Χούντας, 

υπ.Σύμβουλο του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου

Τον καταγγείλαμε, αλλά 

ο Γερολιόλιος δεν τον απέπεμψε…

 

Με αφορμή τούς ύμνους υπέρ τής Χούντας από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Ευάγγελου Γερολιόλιου, μεγάλη συζήτηση προκάλεσε ο Λιτοχωρίτης Δημοσιογράφος, Γιάννης Τσίρος, με ερώτηση που υπέβαλε κατά τη διάρκεια παρουσίασης των υποψηφίων Βουλευτών τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ τής Τετάρτης 26/4/2021, στην Κατερίνη.

 

Γιάννης Τσίρος: «είχα την ατυχία να εντοπίσω 

και τον Χρυσαυγίτη (υποψήφιο του Γερολιόλιου)».

 

Συγκεκριμένα, ο Δημοσιογράφος, Γιάννης Τσίρος, αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023, με υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Ευάγγελου Γερολιόλιου, ο οποίος έγραψε στο facebook κολακευτικά λόγια για τη δικτατορία τής περιόδου 1967-1974, δηλαδή κατά την περίοδο όπου καταλύθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσίρος τόνισε ότι ο υποψήφιος αυτός ανήκει, από τον Ιούλιο του 2022, στον Δημοτικό Συνδυασμό τού Γερολιόλιου. Σχολίασε, μάλιστα, ότι ο Γερολιόλιος με την κίνησή του αυτή δεν έκλεισε, απλώς, το μάτι στον νυν υποψήφιό του που είναι υμνητής τής Χούντας, αλλά του άνοιξε διάπλατα την πόρτα για να μπει μέσα στον Συνδυασμό του (και να εκφράζει δημόσια τις ιδέες του υπέρ τής Χούντας η οποία κατέλυσε τη Δημοκρατία, το 1967).

Ο Δημοσιογράφος ανέφερε, στη συνέχεια, ότι για το θέμα αυτό, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, εντόπισε μόνο ένα (αρνητικό) σχόλιο. Και γι’ αυτό ζήτησε από στελέχη τού τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να πουν περισσότερα για το περιστατικό, διότι, όπως πρόσθεσε, «είχα την ατυχία να εντοπίσω και τον Χρυσαυγίτη (υποψήφιο του Γερολιόλιου)».

 

Υπ.Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, 

Γεωργία Παπαδημητρίου: 

Κάλεσα τον Γερολιόλιο να αποπέμψει 

τον υποψήφιό του που υμνεί τη Χούντα

Όμως ο Γερολιόλιος δεν τον απέπεμψε…

 

Αρχικά, τον λόγο πήρε η υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Γεωργία Παπαδημητρίου, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Γιάννη Τσίρε, εγώ για το γεγονός αυτό ότι βγήκε υποψήφιος με τον Γερολιόλιο και εκθείαζε τον (δικτάτορα Γεώργιο) Παπαδόπουλο και τη δικτατορία, έκανα μία ανάρτηση στο facebook και καλούσα τον Δήμαρχο (Ευάγγελο Γερολιόλιο) να αποπέμψει τον συγκεκριμένο υποψήφιο… Φυσικά, και δεν έγινε (ο Γερολιόλιος δεν απέπεμψε τον υμνητή τής Χούντας).

Και αποσύρθηκε η ανάρτηση αυτή τού συγκεκριμένου ανθρώπου (του υποψήφιου και υμνητή τής Χούντας). Βέβαια, ο Δήμαρχος (Ευάγγελος Γερολιόλιος) δεν έκανε κάτι, δεν τον απέπεμψε»…

 

Καυστικά σχόλια Λιτοχωριτών: 

Πώς μπορούν ΠΑΣΟΚοι 

και κάποιοι άλλοι υποτίθεται προοδευτικοί 

να συγχρωτίζονται με ακροδεξιούς τού Γερολιόλιου;

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως σχολίασαν κάποιοι Λιτοχωρίτες, η ανάρτηση αποσύρθηκε ύστερα από πιέσεις, προφανώς τής Διοίκησης του Δήμου Δίου-Ολύμπου, ώστε να ξεχαστεί το όλο ζήτημα.

Σχολιάστηκε επίσης το ότι ο Ευάγγελος Γερολιόλιος δεν απέπεμψε τελικά τον υμνητή τής Χούντας, υποψήφιο δημοτικό του σύμβουλο, επειδή πολιτικά έχει στριμωχτεί πολύ και έχει ανάγκη από τις ψήφους όλων, δηλαδή δεξιών, ακροδεξιών, ΠΑΣΟΚων και αριστερών, μήπως μπορέσει και βγει ξανά δήμαρχος.

«Αλλά το πώς μπορούν ΠΑΣΟΚοι και αριστεροί να είναι στον ίδιο συνδυασμό και να συγχρωτίζονται με ακροδεξιούς υμνητές τής Χούντας, για το θέμα αυτό πρέπει να ερωτηθούν οι ίδιοι οι υποψήφιοι που υποτίθεται εκπροσωπούν την Κεντροαριστερά, αν βέβαια είναι σε θέση να απαντήσουν», σχολίασε παλιός Λιτοχωρίτης.

 

Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, 

Κώστας Χατζηιωαννίδης: 

Αναδείξαμε επαρκώς το ζήτημα 

που αφορά στον υμνητή τής Χούντας

υποψήφιο του Γερολιόλιου.

 

Από την πλευρά του, ο Συντονιστής τού ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Κώστας Χατζηιωαννίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το γεγονός αυτό αναδείχθηκε όχι μόνο από την (υποψήφια Βουλευτίνα) Γεωργία (Παπαδημητρίου) αλλά και η Γνωσούλα (Χαϊλατζίδου) έχει γράψει και άλλοι σύντροφοι έχουν γράψει, αλλά και εγώ έχω κάνει μια αναδημοσίευση κεντρικού σχολιασμού τού ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα αυτό.

 

Σχόλια Λιτοχωριτών: 

Ο Γερολιόλιος πήρε ως υποψήφιο τον υμνητή τής Χούντας

Το ερώτημα είναι τι κάνουν οι ΠΑΣΟΚοι 

που πήγαν με τον Γερολιόλιο

 

Μετά το πέρας τής παρουσίασης, κάποιοι Λιτοχωρίτες σχολίαζαν ότι «δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση το ότι ο Γερολιόλιος έβαλε έναν υμνητή τής Χούντας στο ψηφοδέλτιό του. Το θέμα είναι το πώς, ΠΑΣΟΚοι είναι υποψήφιοι μαζί με τον ακροδεξιό αλλά και το ότι κάποιοι λίγοι αριστεροί καλοβλέπουν τον Γερολιόλιο. Αυτό βέβαια δεν είναι και τόσο παράξενο.

Στην εποχή μας έχουν όλα ισοπεδωθεί, υπάρχει μεγάλη ιδεολογική και κοινωνική παρακμή. Ιδίως κάποιοι από τους ΠΑΣΟΚους που πήγανε με τον Γερολιόλιο, γιατί νομίζετε ότι πήγανε; Πήγανε για ένα κομμάτι εξουσίας. Και από την εξουσία βγαίνουν και χρήματα. Οι άνθρωποι έχουν αλλοτριωθεί… Είμαι όμως βέβαιος ότι και κάποιοι ΠΑΣΟΚοι αντιδρούν…

Το γεγονός είναι πάντως ότι πολλοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πια για τις ιδέες και τις ιδεολογίες, και θα πήγαιναν ακόμη και με τον διάβολο, αρκεί να πάρουνε ένα κομμάτι εξουσίας και δόξας και χρήματος. Ο Γερολιόλιος το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, γι’ αυτό και τους παίζει στα δάχτυλά του».

 

Με τον δημοτικό συνδυασμό «ΣΥΝΘΕΣΗ», 

ο Γερολιόλιος συνθέτει άραγε ιδέες 

ή «συνθέτει» στη μηχανή τού κιμά 

όλα τα κόμματα, μαζί και την ακροδεξιά;

 

Και μια Λιτοχωρίτισσα σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι τυχαίο το όνομα του Συνδυασμού τού Γερολιόλιου. Θυμάστε πώς λέγεται ο Συνδυασμός του; Λέγεται «ΣΥΝΘΕΣΗ».

Νομίζετε ότι θέλουνε να συνθέσουνε ιδέες; Είμαστε μακριά νυχτωμένοι… Η «ΣΥΝΘΕΣΗ» του Γερολιόλιου μοιάζει με μηχανή τού κιμά… Θέλουνε να συνθέσουνε λίγο ακροδεξιά, λίγο δεξιά, λίγο κέντρο και ΠΑΣΟΚ, λίγο αριστερά και λίγο λιτοχωρίτικο σοβινισμό, και με υποσχέσεις και ταξίματα και κάποιες δουλίτσες, μήπως και μπορέσουνε να πάρουνε ξανά την εξουσία»…

Και κλείνοντας το σχόλιό της θυμήθηκε, λίγο μελαγχολικά, και ένα παλιό τραγούδι τού Δημήτρη Μπάση, ένα τραγούδι που μοιάζει, όπως είπε, με την προεκλογική πορεία Γερολιόλιου, ένα τραγούδι σύμφωνα με το οποίο·

«Λίγο αριστερά, λίγο δεξιά,
θα τη βρω την ευθεία τελικά.

Λίγο μαγικά, λίγο μάγκικα,
θα τα βγάλω πέρα μια χαρά.

Λίγο αληθινά, λίγο ψεύτικα,
θ’ αποκτήσω κι άλλα ...υλικά
»!

--------------------------------  

* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

είναι πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών,

πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών,

δημοσιογράφος στην Κατερίνη.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009657090926

email: galanos.andreas@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με συμμετοχή τού Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, τελέστηκε στη Ν.Χράνη, πανηγυρική Θ.Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας της πρ. Χωροφυλακής.

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Σωτήρης Γκούνας: Τις πταίει;

Ξεχειλίζει το ποτάμι τής λαϊκής οργής εναντίον τού κυβερνητικού εκβιασμού και του διχασμού.

Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών, ομιλία και τραγούδια για τη Μακεδονία. (+ 42 ΦΩΤΟ)

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι παρών στη μάχη των μεταρρυθμίσεων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Απολογία Κυριακάκη για την ιδιότητα με την οποία συμμετείχε στο μνημόσυνο των πρώτων πεσόντων τού εμφυλίου στο Λιτόχωρο.