Πιερία. Σε λειτουργία τον Ιούνιο, νέο δημοτικό πάρκινγκ 70 θέσεων στην Παραλία Κατερίνης.

 


Πιερία. Σε λειτουργία τον Ιούνιο νέο δημοτικό πάρκινγκ 70 θέσεων στην Παραλία Κατερίνης. 

Ελίνα Τουκουσμπαλίδου

09/02/2024 - 09:15

https://www.karfitsa.gr/reportaz/pieria-se-leitourgia-ton-iounio-neo-dimotiko-parkingk-70-theseon-stin-paralia-katerinis/ 

Στον οδικό τουρισμό, το δυνατό «χαρτί» της Πιερίας, ποντάρει η νέα διοίκηση του δήμου Κατερίνης, η οποία θέτει σε εφαρμογή σχεδιασμό για τη δημιουργία δημοτικών πάρκινγκ και χαρακτηρισμένων χώρων στάθμευσης στις παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές της Παραλίας και της Ολυμπιακής Ακτής.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Τουκουσμπαλίδου

Πρώτο βήμα είναι η δημιουργία νέου δημοτικού πάρκινγκ 70 θέσεων δίπλα στο γήπεδο της Παραλίας Κατερίνης, το οποίο θα λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2024. Όπως αναφέρει στην Karfitsa ο πρόεδρος της «Πόλις ΑΕ» (πρώην Δημοτικά Πάρκινγκ), Γιώργος Μπαλαούρας: «Στην Παραλία έχει ήδη διαμορφωθεί ένας χώρος περίπου δύο στρεμμάτων και 70 θέσεων. Είναι έτοιμος και θα λειτουργήσει ως δημοτικό πάρκινγκ με εισιτήριο. Μένει να πραγματοποιηθούν κάποιες εργασίες ακόμη, δηλαδή να γίνει σύνδεση ύδρευσης – αποχέτευσης σε συνεννόηση με τη ΔΕΥΑΚ και να τοποθετηθεί ο ανάλογος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, ώστε από τον Ιούνιο να τεθεί σε λειτουργία».



Πέραν αυτού εξετάζεται από τη δημοτική αρχή και σχέδιο για τη δημιουργία οργανωμένου χώρου πάρκινγκ πλησίον των αθλητικών εγκαταστάσεων τένις του κεντρικού δρόμου της Παραλίας. Πρόκειται για έναν χώρο 55 στρεμμάτων, ο οποίος θα μπορούσε να εξυπηρετήσει για τη στάθμευση τουριστικών λεωφορείων με ασφάλεια. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλαούρα, εξετάζονται τρόποι να ενταχθεί το έργο σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, καθώς η κοστολόγησή του υπολογίζεται στα 1 εκατ. ευρώ.

Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, μαζί με κλιμάκιο του δήμου πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους που εξετάζονται για να διευκολύνουν τη στάθμευση των οχημάτων σε Παραλία και Ολυμπιακή Ακτή. Ο κ. Μπαλαούρας υπογραμμίζει μέσω της Karfitsa ότι με την πάροδο του χρόνου οι ανάγκες της περιοχής έχουν αυξηθεί, καθώς όλο και περισσότεροι τουρίστες έρχονται οδικά στην Κατερίνη για διακοπές. Περίπου 700.000 επισκέπτες έρχονται στην περιοχή ετησίως, όπως εξηγεί.


«Είχαμε πει προεκλογικά ότι ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι ο δήμος Κατερίνης να καταστεί ελκυστικός τουριστικός προορισμός, τόσο για τους Θεσσαλονικείς και για τους κατοίκους των όμορων νομών, όσο και για τους ξένους επισκέπτες. Έχουμε επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του έτους. Η περιοχή έχει πολύ όμορφες ακτές και συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Επίσης έχει μεγάλη ιστορία. Είναι πολύ σημαντικό οι επισκέπτες να μπορούν να εξυπηρετηθούν σε όλα τα επίπεδα. Και φυσικά στη διέλευση και στη στάθμευση», αναφέρει.

Και προσθέτει πως «δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε κάτι όλα αυτά τα χρόνια οπότε θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για να μπορέσουν να υλοποιηθούν τα συγκεκριμένα έργα. Τα έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία».

Αναλυτικά τα σημεία όπου έγινε αυτοψία:

α) στον χώρο που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο, όπου έχει κατασκευαστεί από τα Δημοτικά Πάρκινγκ νέος χώρος στάθμευσης 70 θέσεων.

β) κοντά στα γήπεδα σε χώρο ο οποίος πρόκειται να διαμορφωθεί κατάλληλα (εκεί ήδη σταθμεύουν λεωφορεία).

γ) σε χώρο μπροστά στον Ναυτικό Όμιλο, που πρέπει να γίνει ανάπλαση μετά από συνεννόηση με το Λιμενικό Ταμείο, δεδομένου ότι ένα τμήμα του ανήκει στο Λ.Τ.

δ) στην Ολυμπιακή Ακτή, συγκεκριμένα από το πρώην ξενοδοχείο ΕΔΕΜ μέχρι το Σχέδιο Πόλης, έγινε επίσκεψη σε χώρο που ήδη χρησιμοποιείται για στάθμευση αλλά που πρέπει να διαμορφωθεί κατάλληλα.

ε) επίσης στην Ολυμπιακή Ακτή, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν έναν ακόμη χώρο που βρίσκεται νότια του οικισμού. Πρόκειται για έκταση που ήδη χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αλλά που πρέπει να διαμορφωθεί κατάλληλα.

στ) σε χώρο αριστερά του κεντρικού δρόμου της Παραλίας, πλησίον των αθλητικών εγκαταστάσεων τένις όπου χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης και μπορεί να αναβαθμιστεί ώστε να εξυπηρετήσει με άνεση τουρίστες και επισκέπτες.

ζ) τέλος, επίσκεψη έγινε και σε χώρο εκτός σχεδίου πόλης της Παραλίας, έκτασης 50 στρεμμάτων, που πρέπει όμως να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες, ώστε να χρησιμοποιηθεί για στάθμευση τουριστικών λεωφορείων.

https://www.karfitsa.gr/reportaz/pieria-se-leitourgia-ton-iounio-neo-dimotiko-parkingk-70-theseon-stin-paralia-katerinis/  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με συμμετοχή τού Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, τελέστηκε στη Ν.Χράνη, πανηγυρική Θ.Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας της πρ. Χωροφυλακής.

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Σωτήρης Γκούνας: Τις πταίει;

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών, ομιλία και τραγούδια για τη Μακεδονία. (+ 42 ΦΩΤΟ)

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Εκδήλωση τιμής στη μνήμη τού Δημήτρη Κυριακού (+ 116 ΦΩΤΟ)

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.