Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

 


Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός 

συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις 

τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! 

Αυτός είναι ένας καλός φασισμός!

 

Με αφορμή την κατάλυση της Δημοκρατίας στις 21 Απριλίου 1967, διαβάζω σήμερα (21/4/2024) στο FΑCEΒOΟΚ/ΜΕΤΑ κάποια συνθήματα. Και αυθόρμητα γελάω...😊

 

Τα κριτήρια χαρακτηρισμού

τού φασισμού και των φασιστών…

 

Γράφουν σήμερα κάποιοι στο FΑCEΒOΟΚ: "Ποτέ πια ΦAΣIΣMOΣ"!

Τι είναι, λοιπόν, γι' αυτούς ο ΦAΣIΣMOΣ; Είναι, λέει, μια αkρoδεξιά ιδεολογία. Και λένε ότι ο ΦAΣIΣMOΣ υπάρχει μόνο ( ; ) 😊στην Aκρoδεξιά, τα χαρακτηριστικά τής οποίας τα προσδιορίζουν με βάση την ιδεολογία τής Aριστεράs ή την "ιδεολογία" κάποιων vεoφιλελευθεριστώv.

Θέλουν να ξεχνούν, επομένως, ότι σήμερα στον κόσμο υπάρχουν και vεoφιλελεύθερα, κεντροαριστερά ή και αριστερά kαθεστώτα που εφαρμόζουν την ιδεολογία τού ΦAΣIΣMOY. Και η E.Ε., οι HΠΑ, το NAΤΟ και η Δύση τα χαρακτηρίζουν ως ...δημοκρατικά kαθεστώτα! 😊

Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι τα kαθεστώτα αυτά είναι με το μέρος τους! Σήμερα, όποιος είναι με το μέρος μας, είναι Δημοκράτης. Κι όποιος είναι απέναντί μας, είναι αυταρχικός, αντιδημοκρατικός, ΦAΣIΣTAΣ! 😊

 

Το 2022, φιλοναζιστές και νεοναζιστές μιλούν στη Βουλή των Ελλήνων υπό τα χειροκροτήματα της Προέδρου τής … Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των Προέδρων τού ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, Υπουργών και Βουλευτών!

 

Για παράδειγμα, τον Απρίλιο του 2022 μίλησε στη Βουλή των Ελλήνων ο φιλovαzιστήs Πρόεδρος της Oυkραvίαs, ο Zελέvσkι (φιλovαzιστήs, αν και Eβραίos). Μαζί του μίλησαν και δύο vεovαzιστέs στρατιωτικοί από το Tάγμα Αzον.

Και τους χειροκροτούσαν η Πρόεδρος της ...Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, Υπουργοί, οι Πρόεδροι του ΣΥΡIZA και του ΠΑΣOK αλλά και κάμποσοι Βουλευτές τους!

https://stalagmaties.blogspot.com/2022/04/blog-post_8.html

 

Ποιοι Βουλευτές τότε έσωσαν την τιμή

τής Βουλής και της Δημοκρατίας.

 

Κάποιοι Βουλευτές αυτών των κομμάτων διαφώνησαν και δεν παρέστησαν σ' αυτή την εκδήλωση, π.χ. η Μπέτυ Σκούφα τού ΣΥΡIZA Πιερίας. Κάποιοι λένε όμως ότι δεν παρέστη και ο Ξενοφών Μπαραλιάκος από τη NΔ Πιερίας, το όνομα του οποίου καταχωρώ εδώ με επιφύλαξη, διότι δεν το έχω επιβεβαιώσει.

Δεν παρέστησαν, επίσης, όλοι οι βουλευτές τής «Eλληvικήs Λύσηs» υπό τον Πρόεδρό τους, Kυριάko Bελόπoυλo, απουσίαζαν όμως και οι βουλευτές τού KKE, υπό τον Γραμματέα τους, Δ.Koυτσoύμπα, καθώς και οι Βουλευτές τού «Mέρα-25» υπό τον Γιάvvη Bαρoυφάkη.

https://stalagmaties.blogspot.com/2022/04/blog-post_8.html

 

Ο κακός φασισμός των άλλων

και ο καλός δικός μας φασισμός!

 

Στις μέρες μας, λοιπόν, καταδικάζουμε τον ΦAΣIΣMO των άλλων, επειδή αυτοί οι άλλοι ...δεν είναι μαζί μας! Και εγκρίνουμε, σιωπηλά, ή και χειροκροτούμε τον ΦAΣIΣMO που είναι μέσα μας ή μάχεται μαζί μας.

Γι' αυτό, όταν βλέπω, στις μέρες μας, ΚΑΠΟΙΟΥΣ να μιλούν και να γράφουν "ποτέ πια ΦAΣIΣMOΣ" (εννοώντας όλα αυτά που περιέγραψα προηγουμένως), αυθόρμητα με πιάνουν τα γέλια... 😊

 

Υστερόγραφα.

 

Υ.Γ. 1. Σύμφωνα με τη Wikipedia ή Βικιπαιδεία, σήμερα οι όροι «ΦAΣIΣMOΣ» και «ΦAΣIΣTAΣ» χρησιμοποιούνται, μεταφορικά, στην καθημερινή γλώσσα για να δηλώσουν την αυταρχικότητα και τον δεσποτισμό, την αυθαιρεσία, την εξουσιαστική, βίαιη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά (όπου κι αν υπάρχει).

Υ.Γ. 2. Εννοείται, υπάρχουν και κάποιοι Δεξιοί, Κεντρώοι και Αριστεροί που όταν μιλούν για ΦAΣIΣMO, εννοούν τον φασισμό όπου τυχόν υπάρχει (Δεξιά, Κέντρο, Αριστερά κλπ. ), χωρίς δηλαδή να κάνουν διακρίσεις. Επομένως, το κείμενο που έγραψα σήμερα δεν ισχύει γι' αυτούς.

Ισχύει όμως για πολλούς υποκριτές μέσα και έξω από τη Βουλή, την E.Ε., το ΝATΟ και τη Δύση. Και ισχύει και για όλους εκείνους τούς "πολίτες" που ακολουθούν άκριτα τέτοιες λογικές.





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε, πρόσθες αυτοίς κακά τοίς ενδόξοις τής γης»! ΔΗΛΑΔΗ, Κύριε, πρόσθεσε κακά στους ένδοξους αλλά ασεβείς της γης!

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι παρών στη μάχη των μεταρρυθμίσεων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Στην κατοχή "έγιναν" και "μάχες" που ...δεν δόθηκαν ποτέ! Ήταν μόνο στα ...λόγια!

Πανελλήνιες επιτυχίες για τους πυγμάχους τού Maximum Combat Sports.