Μόνιμο στεγασμένο χώρο για τις Εμποροβιοτεχνικές Εκθέσεις, ζητά το Επιμελητήριο.




* Το θέμα αυτό έθεσε ξανά φέτος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

* Το ζήτημα είχε τεθεί και πέρυσι προς τον απελθόντα Δήμαρχο Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη.

* Πρόεδρος Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, Γ.Κουκουλάτας: Γιατί δεν γινόταν όλα αυτά τα χρόνια;
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Τον Δήμο Κατερίνης περιμέναμε…

* Κουκοδήμος: Περίμεναν να γίνω Δήμαρχος για να λύσω και αυτό το θέμα…!

Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ





Σε καλό δρόμο φαίνεται να είναι οι προετοιμασίες για τη 10η επετειακή Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας-ΚΜ, σύμφωνα με κάποια στοιχεία που παρέθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διοικητικής Επιτροπής τού Επιμελητηρίου.
Η συνέντευξη δόθηκε με την παρουσία τής Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου, του Δημάρχου Κατερίνης Αναστάσιου Παπαζήση, του νεοεκλεγμένου Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, της Οικονομικής Επόπτριας του Επιμελητηρίου Χάιδως Παπαχατζή, της Προέδρου τού Τμήματος Υπηρεσιών τού Επιμελητηρίου Πιερίας Ευγενίας Φλογέρα, καθώς και άλλων Συμβούλων τού Επιμελητηρίου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ





Χατζηχριστοδούλου: Η Έκθεση να αποκτήσει δικό της μόνιμο χώρο.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφερόμενος στην προσπάθεια που άρχισε πριν από 10 χρόνια με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο, την Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο Κατερίνης, είπε ότι η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση στην Ανδρομάχη ξεκίνησε με μεγάλους δισταγμούς λόγω τής κρίσης και τόνισε ότι επρόκειτο για ένα δύσκολο εγχείρημα. Σημείωσε όμως ότι τελικά ήταν πετυχημένη η προσπάθεια.
Για τη φετινή 10η Έκθεση ανέφερε ότι ως προς τους χώρους των περιπτέρων ήδη έχει κλείσει σε ποσοστό περίπου 70%.
Επανέλαβε όμως και κάτι που είχε πει και πέρυσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την 9η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση. Είπε συγκεκριμένα ότι η έκθεση θα πρέπει να αποκτήσει τον δικό της μόνιμο χώρο προκειμένου να υπάρχει βελτίωση ως προς τη διοργάνωση αλλά και πολλαπλή αξιοποίηση. Μπορεί, είπε, να γίνονται εκεί κλαδικές εκθέσεις, επιχειρηματικές δραστηριότητες -αλλά και συνέδρια όπως ανέφερε, λίγο αργότερα, ο Κώστας Κουκοδήμος- εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα.
Συγκεκριμένα, τόνισε: «Έχουμε κάνει το κέντρο καινοτομίας και σχεδιάζουμε να κάνουμε και το κέντρο θερμοκοιτίδας. Πρέπει να βγάλουμε νέους επιχειρηματίες στην αγορά, νέες ιδέες, μορφωμένα παιδιά, αλλά πρέπει να τους δώσουμε όλα αυτά τα εφόδια, να τους δώσουμε τους χώρους.
Χρειάζεται ένας χώρος εκεί των επιχειρηματιών όλων, μπορεί να γίνονται και εκδηλώσεις και ο χώρος να χρησιμοποιείται και από το Επιμελητήριο και από την Αντιπεριφέρεια αλλά και από τον Δήμο Κατερίνης. Όμως χρειάζεται ο χώρος ο κατάλληλος. Εμείς θέλουμε να χτίσουμε έναν χώρο έως 4.000 τ.μ.», σημείωσε, ενώ, λίγο αργότερα, πρόσθεσε λέγοντας ότι το κόστος των εκθέσεων θα συνεχίσει να γίνεται και από τους τρεις φορείς.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ





Σοφία Μαυρίδου: Να κάνουμε και μία ακόμη συνέντευξη τύπου στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για να δώσουμε και μια άλλη διάσταση στον κόσμο.

Ως προς τον εκθεσιακό χώρο η Αντιπεριφερειάρχης, Σοφία Μαυρίδου, είπε, μεταξύ άλλων, ότι έχουμε τη δυνατότητα να συνάπτουμε προγραμματικές συμβάσεις. Θέλουμε να συμμετέχουμε σ’ αυτό το έργο (μόνιμη κτιριακή εγκατάσταση - εκθεσιακός χώρος) με ένα ποσό έως και 70.000 ευρώ, περίπου.
Επίσης, ως προς τη Εμποροβιοτεχνική Έκθεση και την προοπτική της πρότεινε να γίνει νέα Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία τής Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, «να γίνει μία ακόμη Συνέντευξη Τύπου, με παρόντα και τον Περιφερειάρχη, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, για να δώσουμε μια άλλη διάσταση ακόμη πιο διαφορετική και στον κόσμο ότι αυτό πρέπει να γίνει και πρέπει να στηριχθεί».




Κουκοδήμος προς Παπαζήση: Χαίρομαι που θα παραλάβω από εσένα τον Δήμο Κατερίνης!

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κατερίνης Αναστάσιος Παπαζήσης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος ήταν πάντοτε αρωγός από τότε που ξεκίνησε η Έκθεση.
Στη συνέχεια, παρέδωσε τον λόγο στον νεοεκλεγμένο Δήμαρχο Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμο, για τον οποίο υπενθύμισε ότι είναι 10ος Δήμαρχος της Κατερίνης από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Παίρνοντας τη σκυτάλη ο νέος Δήμαρχος, Κώστας Κουκοδήμος, απευθύνθηκε στον κ. Παπαζήση και του είπε: «Είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο Κατερίνης που είσαι Δήμαρχος και που θα σε αντικαταστήσω σε περίπου έναν μήνα, θα είναι μεγάλη μου χαρά να παραλάβω από εσένα τον Δήμο Κατερίνης»!
Ακολούθως, απευθυνόμενος στον κ. Χατζηχριστοδούλου δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Αγαπητέ Πρόεδρε, να είσαι βέβαιος, να θεωρείς δεδομένη τη στήριξη του Δήμου Κατερίνης σε όλα τα επίπεδα».
Στη συνέχεια, είπε ότι για το ζήτημα της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης και του μέλλοντός της θα πρέπει να γίνουν δύο συσκέψεις: Η μία στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η άλλη στο Δημαρχείο Κατερίνης, με σκοπό «να δοθεί έμφαση στην Έκθεση, να διαφημιστεί όσο περισσότερο γίνεται και να έχει επιτυχία τόσο η έναρξη της Έκθεσης όσο και η όλη διάρκεια αυτής».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ




Κουκοδήμος: Περίμεναν να γίνω Δήμαρχος για να λύσω και αυτό το θέμα!

Ακολούθησαν ερωτήσεις από την πλευρά των δημοσιογράφων, ενώ μία ερώτηση απ’ αυτές που τέθηκαν και που έγινε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, Γιώργο Κουκουλιάτα, είχε, ομολογουμένως, ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η απάντησή της έβγαλε και μια είδηση.
Αφού υπάρχει η θέληση όλων για κατασκευή στεγασμένου χώρου Έκθεσης, είπε ο κ. Κουκουλιάτας, ρώτησε: Γιατί δεν γινόταν όλα αυτά τα χρόνια; Στο ερώτημα αυτό ο κ. Χατζηχριστοδούλου απάντησε: Τον Δήμο (Κατερίνης) περιμέναμε…
Δηλαδή; Περιμένατε να έρθει ο Κουκοδήμος για να λύσει αυτά τα προβλήματα; Αναρωτήθηκε ο κ. Κουκουλάτας. Οπότε, παρενέβη ο νέος Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, και απαντώντας είπε, μεταξύ αστείου και σοβαρού: «Περίμεναν να γίνω Δήμαρχος για να λύσω και αυτό το θέμα»…!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ












Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε, πρόσθες αυτοίς κακά τοίς ενδόξοις τής γης»! ΔΗΛΑΔΗ, Κύριε, πρόσθεσε κακά στους ένδοξους αλλά ασεβείς της γης!

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Στην κατοχή "έγιναν" και "μάχες" που ...δεν δόθηκαν ποτέ! Ήταν μόνο στα ...λόγια!

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Ο Τάσος Τασιούλας, Υποψήφιος με τον Συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ», τού Γ.Νταντάμη.