Κ.Κουκοδήμος: Με ντροπολογία παύονται οι διώξεις για Δημάρχους κλπ. καθώς και για υπαλλήλους…!

 


* Ο Δήμαρχος Κατερίνης "κατήγγειλε", μάλιστα, 

τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ

που υπερψήφισαν την (ν)τροπολογία.

 

* Έτσι, στον κατασταλτικό έλεγχο 

που γίνεται στον Δ.Κατερίνης για πεπραγμένα 

τής Διοίκησης Χιονίδη, θα αποδοθούν, 

όπως είπε, μόνο πολιτικές ευθύνες 

και όχι ποινικές ή πειθαρχικές, 

εξαιτίας αυτής τής (ν)τροπολογίας!

 

* Από την πλευρά τού απελθόντος Δημάρχου 

και νυν Βουλευτή τής ΝΔ, Σάββα Χιονίδη

δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση 

ούτε στο ζήτημα της (ν)τροπολογίας, 

ούτε όμως και στο «αίτημα» Κουκοδήμου 

για "παραίτηση" Χιονίδη 

είτε από τη θέση τού Δημοτικού Συμβούλου, 

είτε από τη θέση τού Βουλευτή.

 

Παρουσίαση θέματος,

Φωτογραφικό υλικό:

Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

 

Παύουν, οριστικά, οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον αιρετών (Δημάρχων, Αντιδημάρχων κ.ά.) καθώς και υπαλλήλων για πράξεις τους που αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έγιναν μέχρι 31/7/2019. Παύει κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος τους. Αυτό, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Επομένως, ο κατασταλτικός έλεγχος που γίνεται σήμερα στον Δήμο Κατερίνης (για πράξεις και παραλείψεις της προηγούμενης Διοίκησης) δεν θα έχει πρακτικό αποτέλεσμα, δηλαδή θα αποδοθούν πολιτικές ευθύνες και όχι ποινικές ή πειθαρχικές, «αφού για την ποινική και την πειθαρχική ευθύνη αποφάσισαν άλλοι ότι προηγούμενοι Δήμαρχοι δεν πρέπει να επωμιστούν καμία (ποινική ή πειθαρχική) ευθύνη», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Κουκοδήμος, «την τροπολογία αυτή υπερψήφισε η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Αντίθετα, το ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα κόμματα (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ) ψήφισαν «ΟΧΙ» ενώ το κόμμα «ΜΕΡΑ25» ψήφισε «ΠΑΡΩΝ».

«Η δική μας η απάντηση η πολιτική είναι ότι ο κατασταλτικός έλεγχος που διενεργούμε σήμερα στον Δήμο Κατερίνης, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί, γιατί αυτό υποσχεθήκαμε στους πολίτες και αυτό κάνουμε. Το ίδιο θα συμβεί και στην «Ολυμπιάδα» αλλά και στη ΔΕΥΑΚ. Θα ολοκληρώσουμε τον έλεγχο αυτόν παρά το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο αποφάσισε πως δεν πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

 

Τα σημαντικότερα σημεία 

τής τοποθέτησης Κουκοδήμου 

για την οριστική παύση ποινικών 

και πειθαρχικών διώξεων αιρετών.

 

Στο κλείσιμο της πρώτης συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, έδωσε οφειλόμενη απάντηση στο ζήτημα που τέθηκε για το τι συμβαίνει με τον κατασταλτικό έλεγχο στον Δήμο, λέγοντας:

Οφείλω μια απάντηση στον φίλο, τον Θανάση Λιακόπουλο, απάντηση πολιτική για το τι ακριβώς συμβαίνει με τον κατασταλτικό έλεγχο. Εμείς ξεκινήσαμε έναν κατασταλτικό έλεγχο εδώ στον Δήμο Κατερίνης, για τα οικονομικά του Δήμου. Και περιμένουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Υπάρχει, άραγε, κάποια πρεμούρα για το αποτέλεσμα του ελέγχου; Υπάρχει κάποιος φόβος; Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι στη Βουλή των Ελλήνων, με τροπολογία την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής (της ΝΔ) κ. Νικήτας Κακλαμάνης, εγκρίθηκε η οριστική παύση ποινικών και πειθαρχικών διώξεων εναντίον αιρετών και υπαλλήλων των Δήμων που αφορούν πληρωμές ενταλμάτων οι οποίες έγιναν μέχρι 31/7/2019. Επίσης, παύει κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος τους.

Την τροπολογία αυτή υπερψήφισε η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Αντίθετα, το ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα κόμματα (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ) ψήφισαν «ΟΧΙ» ενώ το κόμμα «ΜΕΡΑ25» ψήφισε «ΠΑΡΩΝ».

Η πολιτική απάντηση, αγαπητέ Θανάση, για τον κατασταλτικό έλεγχο ήρθε από τη Βουλή για το αν συμβαίνει, τι συμβαίνει, τι πρεμούρα υπάρχει γύρω από τα οικονομικά των Δήμων και το τι έγινε στο παρελθόν.

Η δική μας η απάντηση η πολιτική είναι ότι ο κατασταλτικός έλεγχος που διενεργούμε σήμερα στον Δήμο Κατερίνης, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί, γιατί αυτό υποσχεθήκαμε στους πολίτες και αυτό κάνουμε. Το ίδιο θα συμβεί και στην «Ολυμπιάδα» αλλά και στη ΔΕΥΑΚ. Θα ολοκληρώσουμε τον έλεγχο αυτόν παρά το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο αποφάσισε πως δεν πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες.

 

Θα παρουσιαστούν, αναλυτικά, 

τα αποτελέσματα των κατασταλτικών ελέγχων.

 

Εμείς θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων κι ας αναλάβουν την ευθύνη τους -όσοι βέβαια αισθάνονται την ευθύνη, την πολιτική ευθύνη τουλάχιστον- αφού για την ποινική και την πειθαρχική ευθύνη, αγαπητέ Θανάση, αποφάσισαν άλλοι -εκεί που θέλεις να πας, στη Βουλή- αποφάσισαν άλλοι λοιπόν, ότι προηγούμενοι Δήμαρχοι δεν πρέπει να επωμιστούν καμία ευθύνη.

Θέλετε να σας διαβάσω αυτή την ντροπολογία; Γιατί κι ο έλεγχός μας δεν θα έχει (δικαστικό και πειθαρχικό) αποτέλεσμα… Δεν μπορούμε να κάνουμε δίωξη σε κανέναν. Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες, παρά μονάχα πολιτικές και τίποτε άλλο.

Αυτή είναι η απάντηση αφού (τάχα μου) δεν υπάρχει πρεμούρα για τον έλεγχο των οικονομικών, αγαπητέ Θανάση. Υπάρχει και παραϋπάρχει πρεμούρα και μάλιστα μεγάλη, τεράστια, γι’ αυτά τα οποία συνέβησαν και γι’ αυτά τα οποία παραλάβαμε, για το τι έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια στον Δήμο Κατερίνης και κυρίως κατά την τελευταία διετία. Είμαι στη διάθεσή σας, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ανά πάσα στιγμή. Για όποιον θέλει, υπάρχει ένας ολόκληρος φάκελος.

 

Διορθωτική διάταξη προωθείται στη Βουλή;

 

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από την υπερψήφιση της επίμαχης τροπολογίας, ήρθαν στη δημοσιότητα κάποιες πληροφορίες ενώ έγιναν και κάποιες δηλώσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως τής δημοσιότητας, κατατίθεται διορθωτική διάταξη επί της τροπολογίας, δηλαδή τροποποίηση της τροποποίησης.

Το τι θα περιλαμβάνει αυτή η τροποποίηση, αυτό θα ανακοινωθεί ενώ, κατά πληροφορίες, αναμένονται και νέες αντιδράσεις αφού από μερίδα Βουλευτών ζητείται η απόσυρση ολόκληρης της τροπολογίας.

 

----------------

 

* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

είναι πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών,

πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών,

δημοσιογράφος στην Κατερίνη.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009657090926

email: galanos.andreas@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε, πρόσθες αυτοίς κακά τοίς ενδόξοις τής γης»! ΔΗΛΑΔΗ, Κύριε, πρόσθεσε κακά στους ένδοξους αλλά ασεβείς της γης!

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Στην κατοχή "έγιναν" και "μάχες" που ...δεν δόθηκαν ποτέ! Ήταν μόνο στα ...λόγια!

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Ο Τάσος Τασιούλας, Υποψήφιος με τον Συνδυασμό «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ», τού Γ.Νταντάμη.