Ο Γιώργος Τζήμας, ένας εξαίρετος αξιωματικός τής ΕΛ.ΑΣ., προάχθηκε στον βαθμό τού Ταξίαρχου.

 

Παρουσίαση θέματος,

Φωτογραφικό υλικό:

Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός * 


Ευχάριστα τα νέα για την Πιερία και για την Ελληνική Αστυνομία. Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, Συνταγματάρχης (μέχρι πρότινος), Γιώργος Τζήμας, κρίθηκε θετικά για το έργο που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα στην Αστυνομία τού Νομού, γι’ αυτό και προάγεται στον βαθμό τού Ταξίαρχου.

Ωστόσο, ο Γιώργος Τζήμας δεν προάγεται απλώς, αλλά συνεχίζει την ενεργό πορεία του ως Αξιωματικός τής Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένου ότι κάποιοι συνάδελφοί του σε άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας προάχθηκαν μεν αλλά …αποστρατεύτηκαν.

Εκείνος όμως καλείται, για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια, να υπηρετήσει την Ελληνική Αστυνομία ως ενεργός Αξιωματικός, ως Ταξίαρχος, σε θέση που αναμένεται να ανακοινωθεί από το Αρχηγείο τής Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Έλαβε προαγωγή από

το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων

της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Η απόφαση για την προαγωγή τού Γιώργου Τζήμα στον βαθμό τού Ταξίαρχου αλλά και για τη συνέχιση του έργου του ως ενεργού Αξιωματικού προήλθε από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας που συνήλθε υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, με τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων ΕΛ.ΑΣ., Ανδρέα Δασκαλάκη και Κωνσταντίνου Σκούμα.

Συγκεκριμένα, από τους 31 Αστυνομικούς Διευθυντές που κρίθηκαν και έλαβαν τον βαθμό τού Ταξίαρχου, οι 14 από αυτούς αποστρατεύονται ενώ 17 από αυτούς κρίνονται άξιοι για να συνεχίσουν την πορεία τους στην Ελληνική Αστυνομία. Μεταξύ δε αυτών που λαμβάνουν τον βαθμό τού Ταξίαρχου και συνεχίζουν, είναι και ο Γιώργος Τζήμας.

 

Εκτιμάται ότι ο Γιώργος Τζήμας

θα συνεχίσει από τη θέση

τού Αστυνομικού Διευθυντή Πιερίας.

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

 

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί, ως προς τον Γιώργο Τζήμα, σε ποια περιοχή θα συνεχίσει να υπηρετεί, εκτιμάται, από αστυνομικά στελέχη τής Πιερίας ότι, κατά πάσα πιθανότητα, θα συνεχίσει να υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας ως Αστυνομικός Διευθυντής, για τα επόμενα δύο χρόνια, χωρίς όμως αυτό να είναι και απολύτως δεδομένο.

Πάντως, ο ίδιος ο κ. Τζήμας, όπως είπαν τα στελέχη αυτά, δεν κάνει κανένα σχόλιο επ’ αυτού του θέματος αλλά θα περιμένει την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου τής Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Ο Γιώργος Τζήμας,

ως άνθρωπος, ως οικογενειάρχης

αλλά και ως Αξιωματικός επικεφαλής

τής Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας.

 

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Ταξίαρχο, πλέον, Γιώργο Τζήμα, υποστηρίζουν ότι είναι ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει για το ήθος του, ότι είναι ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης, ότι είναι όμως και ικανότατος Αξιωματικός σύμφωνα με τη μεγάλη αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει, μέχρι στιγμής, ως Διευθυντής τής Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας.

Υποστηρίζουν επίσης ότι είναι ένας σοβαρός Αξιωματικός, με ουσιαστικό έργο, ένας Αξιωματικός που ξέρει να διαχειρίζεται με θετικό και αποτελεσματικό τρόπο το έμψυχο υλικό τής Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, καθώς επίσης ότι είναι ένας άνθρωπος και Αξιωματικός που διακρίνεται για τη μετριοπάθειά του, δηλαδή δεν είναι των άκρων. 

Τονίζουν ότι, επί των ημερών του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, δεν παρατηρούνται φαινόμενα αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών. Περιστατικά που παρατηρούνται σε ορισμένες Αστυνομικές Διευθύνσεις τής Χώρας, είναι άγνωστα εδώ στην Πιερία.

Σημειώνουν επίσης ότι ο Γιώργος Τζήμας φαίνεται ότι ξέρει πολύ καλά να συνεργάζεται με το αστυνομικό προσωπικό, φαίνεται όμως ότι ξέρει να συνεργάζεται πολύ καλά και με τις Τοπικές Αρχές, με φορείς αλλά και με πολίτες.

Προσθέτουν δε ότι ως πτυχιούχος τής Νομικής Σχολής, ο Γιώργος Τζήμας, γνωρίζει πολύ καλά το δίκαιο όχι μόνο ως προς τη θεωρία αλλά και ως προς την εφαρμογή, ως προς την πράξη. Και βεβαίως, λένε, αποδείχθηκε ότι ξέρει να κρατά αποστάσεις εκεί που πρέπει, φαίνεται όμως να ξέρει να είναι και φιλικός εκεί που επίσης πρέπει. Η τήρηση του μέτρου (μέτρον άριστον) φαίνεται να είναι ένα από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά του γνωρίσματα.

 

Επιτυχής η διαχείριση καταστάσεων,

το 2019, με αντιδράσεις πολιτών και φορέων,

με αφορμή τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Επιτυχής και η διαχείριση

της υγειονομικής κρίσης.

 

Ο Γιώργος Τζήμας διαχειρίστηκε το 2019 μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση που αφορούσε τις μεγάλες κινητοποιήσεις πολιτών και ομάδων που αντιδρούσαν στη «Συμφωνία των Πρεσπών», διαχειρίστηκε όμως και κάποιες πρωτοφανείς και ακραίες καταστάσεις που σχετίζονταν με επιθέσεις πολιτών και ομάδων σε βάρος πολιτικών εκείνης της περιόδου. 

Ήταν, αντικειμενικά, μια πολύ δύσκολη διαχείριση αυτής της πραγματικά πρωτόγνωρης κατάστασης, ωστόσο φαίνεται να ήταν και μια διαχείριση επιτυχημένη σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα στελέχη τής Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, εκείνη την περίοδο, δεδομένου ότι αντιμετωπίστηκαν ακραίες επιθέσεις πολιτών εναντίον πολιτικών, επιθέσεις που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί αρνητικά, δηλαδή θα μπορούσε να είχε χυθεί ακόμη και αίμα... Ωστόσο, εκείνη η κατάσταση αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα... 

Επιπλέον δε, ως Αστυνομικός Διευθυντής μιας δύσκολης, όπως φαίνεται, περιοχής, όπως είναι η Πιερία, συνεργάστηκε στενά με Τοπικές Αρχές και με άλλους φορείς προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των πολιτών, από τον περασμένο Μάρτιο έως και σήμερα (υγειονομική κρίση, μέτρα κατά τού κορωνοϊού).

Ακραία φαινόμενα που συνέβησαν σε άλλες περιοχές τής Χώρας και μάλιστα με πρωταγωνιστές κάποιους αστυνομικούς, τέτοια φαινόμενα έχουν αποφευχθεί, μέχρι στιγμής, στην Πιερία. 

Η απουσία ακραίων φαινομένων, με πρωταγωνιστές κάποιους αστυνομικούς αλλά και πολίτες, αποτελεί μια επιτυχία για την Πιερία. Και αυτό σημαίνει ότι όταν ένας Αστυνομικός Διευθυντής, όπως ο Γιώργος Τζήμας, έχει τη δυνατότητα να εμπνέει αστυνομικούς, φορείς αλλά και πολίτες, τότε αποφεύγονται ακραίες καταστάσεις και διατηρείται η ειρήνη σε μια περιοχή.

 

Συγχαρητήρια, Ταξίαρχε, Γιώργο Τζήμα.

 

Συγχαρητήρια, λοιπόν, στον Γιώργο Τζήμα, για όλα όσα έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, διατηρώντας την κοινωνική ειρήνη στην Πιερία, συγχαρητήρια για τη δίκαιη προαγωγή του στον βαθμό τού Ταξίαρχου, συγχαρητήρια και για τη συνέχιση του ενεργού αστυνομικού του έργου.

Ευχής έργον θα ήταν να συνεχίσει την πορεία του ως επικεφαλής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, δηλαδή να μη μετατεθεί εκτός Νομού. Αυτό θα ήταν μια αγαθή τύχη για την Πιερία, τέτοιες δύσκολες εποχές. 

 

----------------

 

* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

είναι πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών,

πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών,

δημοσιογράφος στην Κατερίνη.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009657090926

email: galanos.andreas@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.