Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.


Γράφει και υπογράφει ο

Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *



Θετικές αλλά και αρνητικές εμπειρίες 

από επαφές και επικοινωνίες μου 

με στελέχη τού κόμματος «ΝΙΚΗ». 

 

Το τελευταίο διάστημα, αρκετές φίλες μου και αρκετοί φίλοι μου με ρωτούν για το πολιτικό κόμμα «Νίκη» και αρκετοί μού ζητούν να τους εκφράσω τη γνώμη μου. Με ρωτούν, επίσης, και για τον Πρόεδρο αυτού του κόμματος, τον Δημήτρη Νατσιό, ο οποίος κατάγεται από χωριό τού Δήμου Κατερίνης, περιοχή όπου και κατοικώ.

Αρκετές, λοιπόν, φίλες μου και φίλοι μου με ρωτούν για το κόμμα αυτό, με ρωτούν για να τους πω τη γνώμη μου, θεωρώντας ότι ως δημοσιογράφος και ως άνθρωπος που αγαπώ την Εκκλησία και την πατρίδα και γράφω συνεχώς γι’ αυτά, θα μπορούσα να τους πω μια πιο έγκυρη και ασφαλή γνώμη. 

Για όσους και για όσες δεν με γνωρίζουν, συμπληρώνω φέτος μια δημοσιογραφική σταδιοδρομία 30 ετών (1993-2023) και είμαι πτυχιούχος τής Α.Ε.Σ. Αθηνών (σημερινής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών) καθώς και πτυχιούχος τής Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Οι άνθρωποι που με ρωτούν, μου λένε ότι το κόμμα «Νίκη» φαίνεται να έχει χριστιανικές αρχές, φαίνεται να αγαπάει την πατρίδα και την Εκκλησία και ότι στελέχη αυτού τού κόμματος ισχυρίζονται ότι η «Νίκη» έχει τις ευλογίες αγίων Γερόντων τού Αγίου Όρους, και όχι μόνο, και επομένως, λένε, το κόμμα αυτό είναι ευλογημένο από τον Θεό.

 

Ποιοι πραγματικά είναι πίσω από το κόμμα «Νίκη»;

 

Όταν όμως ρωτώ αυτούς τους ανθρώπους (που ζητούν τη γνώμη μου) να μου πουν ποιοι είναι αυτοί οι άγιοι Γέροντες του Αγίου Όρους που βρίσκονται πίσω από το κόμμα «Νίκη», δεν μπορώ να πάρω από το στόμα τους κάποια σοβαρή και ευθεία απάντηση.

Ορισμένοι από αυτούς, βέβαια, μου λένε ψιθυριστά ότι πίσω από το κόμμα «Νίκη» «είναι ο Γέρων Ευθύμιος της Καψάλας τού Αγίου Όρους», αλλά μου τονίζουν λέγοντας: «Να μην το πεις σε κανέναν»… Ωστόσο, το ερώτημα είναι, γιατί να μην το πω σε κανέναν; Είναι μυστικό; Είναι κακό; Και η απάντηση που παίρνω είναι ότι «δεν θέλει ο Γέροντας»…

Ωστόσο, αν κρίνω από γραπτά κείμενα του Αγιορείτη πατρός Ευθυμίου τής Καψάλας, από το 2020 μέχρι σήμερα, με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι ο άγιος αυτός Γέροντας έχει μάλλον κάποιες διαφορετικές απόψεις από ορισμένα που λένε και πρεσβεύουν οι άνθρωποι του κόμματος «Νίκη», π.χ. η ευθεία στάση τού Γέροντος Ευθυμίου περί εμβολίων.

Από την πλευρά μου, στους ανθρώπους αυτούς που με ρωτούν για τη γνώμη μου, εκφράζω τις εμπειρίες μου, θετικές αλλά και αρνητικές, που αποκόμισα από πολλές επαφές που είχα με στελέχη τού συγκεκριμένου κόμματος.

Εκφράζω εμπειρίες μου που έχουν σχέση με τα λόγια ανθρώπων τού κόμματος «Νίκη», με τα έργα τους, με τη στάση τους απέναντι στην Αλήθεια και στους αγωνιζόμενους Χριστιανούς και Έλληνες, με τη στάση τους απέναντι στην υγειονομική κρίση και γενικότερα με τη στάση τους απέναντι στην πιο κρίσιμη περίοδο που ζούμε.

Αλλά, σε ποια ακριβώς περίοδο αναφέρομαι;

 

Τα μεγάλα γεγονότα που ήρθαν και που συνεχίζονται.

 

Μιλώ για μια περίοδο μεγάλων και σημαντικών γεγονότων, περίοδο για την οποία μίλησαν προφήτες τής Εκκλησίας μας, μιλώ για την περίοδο που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019, όταν ανακοινώθηκε ότι διέφυγε (τεχνητός) κορωνοϊός από εργαστήριο κατασκευής του.


Η περίοδος αυτή συνεχίστηκε με την παραγωγή και επιβολή εμβολίων mRNA τα οποία είναι πειραματικά σύμφωνα με μελέτη Ελλήνων επιστημόνων Ιατρών υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Καθηγητή Ιατρικής τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Κουντουρά. («COVID-19: Εγγυάται ο εμβολιασμός τη θεμελιώδη αρχή τού Ιπποκράτη περί “ωφελέειν ή μη βλάπτειν”»; https://stalagmaties.blogspot.com/2021/03/covid-19_13.html ).


Τα μεγάλα γεγονότα συνεχίστηκαν με τον ρωσοουκρανικό πόλεμο που κρατά μέχρι και σήμερα και που, σύμφωνα με προφητείες όχι μόνο τού αγίου Παϊσίου αλλά και άλλων προφητών, ο ρωσοουκρανικός πόλεμος αναμένεται να εξελιχθεί σε γενικό πόλεμο, με πολλά εκατομμύρια θύματα. Δηλαδή, αυτά τα μεγάλα και τραγικά γεγονότα αναμένεται να έχουν και λίαν αιματηρή συνέχεια…

 

Στελέχη τού κόμματος «Νίκη» 

εκτοξεύουν κατηγορίες εναντίον 

τού Καθηγητή, Γιώργου Παύλου

που είναι η ψυχή τού Δικτύου Ελληνισμού.

 


Περί τις αρχές τής υγειονομικής κρίσης, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020, κάποιοι φίλοι μου και κάποιες φίλες μου μού μίλησαν για το πολιτικό κόμμα «Νίκη», ότι δηλαδή έχει χριστιανικές αρχές και ότι τα στελέχη του έχουν σχέση με την Εκκλησία και μάλιστα καθοδηγούνται από το Άγιο Όρος.

Ωστόσο, κάποιες φίλες μου και κάποιοι φίλοι μου όταν έμαθαν ότι εγώ ήδη σχετίζομαι με το Δίκτυο του Ελληνισμού ( https://www.diktyoellinismou.gr/ ), άρχισαν να κατηγορούν τον Καθηγητή, Γεώργιο Παύλο, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, είναι η ψυχή αυτού του Δικτύου.

Μάλιστα, μια κυρία τού κόμματος «Νίκη» μού είπε ότι είχε βοηθήσει, για σημαντικό διάστημα, τον Γεώργιο Παύλο αλλά ότι διαπίστωσε, τελικά, πως αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, ότι λέει μόνο λόγια και ότι ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα για την Ελλάδα και για τους Έλληνες…

Η άποψή μου όμως παραμένει πολύ θετική για τον Καθηγητή Γεώργιο Παύλο, με τον οποίο έχω και επαφές, διότι κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, μέχρι σήμερα, ο κ. Παύλος οργάνωσε πολλές αξιόλογες, επίκαιρες και εξόχως ενδιαφέρουσες τηλεδιασκέψεις και τηλεημερίδες υγειονομικού, εθνικού, κοινωνικού και πολιτικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, προώθησε και διέδωσε αρκετές αποκαλυπτικές αναρτήσεις, γι’ αυτό και προσέφερε πολύ κρίσιμες και χρήσιμες πληροφορίες και ενημέρωσε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες όχι μόνο για τον κορωνοϊό, για τα εμβόλια, για την εθνική, κοινωνική και εκκλησιαστική κατάσταση σήμερα, αλλά και για το τι ετοιμάζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Η συμβολή τού Καθηγητή, Γιώργου Παύλου, απέναντι στη μεγάλη κρίση που ζήσαμε αλλά και μέχρι σήμερα, αυτή η συμβολή είναι πάρα πολύ μεγάλη και θετική. 

Επιπλέον δε, σήμερα ο Γιώργος Παύλος, με τη μαχητικότητα που διαθέτει, έχει προσπαθήσει τη συνένωση κάποιων κομματιών τού πατριωτικού χώρου. Επομένως, στις ερχόμενες εθνικές εκλογές θα έχει παρουσία ένα καινούργιο σχήμα, η ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α, προκειμένου να δώσει διεξόδους και λύσεις σ' εκείνους τούς πολίτες που δεν έχουν πού να πάνε, πού να στεγαστούν πολιτικά, τι να ψηφίσουν... 

 

Η πρώτη μου επαφή με το κόμμα «Νίκη».  

 

Από το 2020, λοιπόν, άρχισα να παρακολουθώ από κοντά το κόμμα «Νίκη» και μάλιστα συμμετείχα σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη, σε ένα κατάστημα εστίασης που βρίσκεται πάνω στον δρόμο προς το χωριό, Νέο Κεραμίδι.

Ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της «Νίκης», Δημήτρης Νατσιός. Όλα αυτά που έλεγε ήταν όμορφα και ωραία, μόνο που, σε κάποια στιγμή, άρχισα να μπαίνω σε προβληματισμούς για το κόμμα αυτό. Κάτι δεν μου πήγαινε καλά, κάτι δεν μου άρεσε… Ωστόσο, τους προβληματισμούς αυτούς δεν τους εξέφρασα σε κανέναν.

 

Το δράμα των υγειονομικών 

σε αναστολή εργασίας (1/9/2021-31/12/2022). 

Ποιοι τους στήριξαν αλλά και ποιοι, ουσιαστικά, 

αρνήθηκαν να τους στηρίξουν προβάλλοντας 

τη δικαιολογία ότι …«θα διχαζόταν ο κόσμος».


Ποια ήταν η στάση τού κόμματος «Νίκη»;

 


Την 1η Σεπτεμβρίου τού 2021, το Υπουργείο Υγείας έθεσε σε αναστολή εργασίας χιλιάδες γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό στις δημόσιες δομές υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ. ). Επίσης, έθεσε σε αναστολή εργασίας και γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό που υπηρετούσε τον τομέα τής Υγείας σε, εκτός δημόσιου τομέα, νοσοκομεία, κλινικές, σε ιατρεία και εργαστήρια.

Χιλιάδες οικογένειες υγειονομικών σε αναστολή υπέφεραν, διότι οι υγειονομικοί αυτοί στερήθηκαν, για 15 μήνες, τον μισθό τους και τα ένσημά τους αλλά και δεν μπορούσαν να πιάσουν, επίσημα, άλλη εργασία. Το Υπουργείο Υγείας τούς εκβίαζε λέγοντάς τους, ουσιαστικά: Ή θα κάνετε υποχρεωτικά το εμβόλιο ή να πάτε να πεθάνετε!

Τότε, αρκετοί συμπολίτες μας κινητοποιήθηκαν. Μαζεύαμε τρόφιμα και χρήματα και τα δίναμε στους υγειονομικούς για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Επίσης, ως δημοσιογράφος που είμαι αλλά και κάποιοι λίγοι άλλοι συνάδελφοι, ανά την Ελλάδα, στηρίζαμε συνεχώς με κείμενα τους υγειονομικούς σε αναστολή. Και βεβαίως, συμμετείχαμε και σε κινητοποιήσεις τους, βγάζαμε φωτογραφίες, συντάσσαμε κείμενα και τα αναρτούσαμε. Έτσι ο αγώνας των υγειονομικών δεν χάθηκε αλλά παρέμενε στην επικαιρότητα.

Την ίδια περίοδο, τον αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή τον στήριξαν, μέσα στη Βουλή, στελέχη τού κόμματος «Ελληνική Λύση» τού Κυριάκου Βελόπουλου. Την ίδια περίοδο επίσης, κάποια λίγα στελέχη τού ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να στηρίζουν τον αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή, και αργότερα η στήριξη άρχισε να γίνεται μεγαλύτερη.

Επιπλέον, κάποια στελέχη νεοϊδρυθέντων, κυρίως πατριωτικών κομμάτων, που ήταν εκτός Βουλής, προσέφεραν τη δική τους στήριξη στους υγειονομικούς σε αναστολή καθ’ όλη τη διάρκεια της ταλαιπωρίας τους και των εναντίον τους διώξεων.

Υπήρξαν όμως και κόμματα, εντός και εκτός Βουλής, που τάχθηκαν εναντίον των υγειονομικών σε αναστολή. Πρόκειται κυρίως για τη Νέα Δημοκρατία, για το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και για το ΚΚΕ (μάλιστα, το ΚΚΕ έλεγε ότι ο μη εμβολιασμός είναι φασισμός) καθώς και για κάποια κόμματα που ήταν εκτός Βουλής. Τέλος, υπήρξαν και κόμματα που, επίσημα, σιώπησαν για το θέμα αυτό ή είχαν μια ερμαφρόδιτη στάση, όπως ήταν το κόμμα «Νίκη». Και αναλυτικότερα, θα δούμε και το γιατί είχαν αυτή τη στάση.

 

Η στάση σιωπής στελεχών τού κόμματος «Νίκη» 

απέναντι στο δράμα των υγειονομικών σε αναστολή.

Στελέχη τού κόμματος «Νίκη» δεν ήθελαν, λέει, 

να βγουν προς τα έξω και να στηρίξουν τούς υγειονομικούς

...«για να μη διχαστεί ο κόσμος»! 

 


Όταν, λοιπόν, χιλιάδες υγειονομικοί τέθηκαν σε αναστολή, άρχισαν, σε πανελλαδικό επίπεδο, οι κινητοποιήσεις τους. Τέτοιες κινητοποιήσεις έγιναν και στην Κατερίνη. Σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις συμμετείχαν όχι μόνο υγειονομικοί σε αναστολή αλλά και πολίτες από διάφορα κόμματα εντός και εκτός Βουλής, καθώς και κάποια λίγα στελέχη διαφόρων κομμάτων.

Από το κόμμα «Νίκη» συμμετείχαν και κάποια λίγα στελέχη του σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις όχι όμως με την ιδιότητα του μέλους ή του στελέχους. Και αυτό έχει την εξήγησή του. Θυμάμαι ότι σε μια διαδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας, στην Κατερίνη, δίπλα από τους υγειονομικούς που διαδήλωναν, πέρασε ένα κορυφαίο στέλεχος του κόμματος «Νίκη», όμως δεν στάθηκε ούτε για μια στιγμή, σχεδόν δεν κοίταξε τους αγωνιστές υγειονομικούς και τους προσπέρασε…

Αφότου οι υγειονομικοί σε αναστολή ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους, μετά από κάποιο διάστημα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών τού κόμματος «Νίκη» Κατερίνης/Πιερίας, στην αίθουσα του συλλόγου «Κυριακή», στην Κατερίνη (Απαραίτητη διευκρίνιση: Η αίθουσα δόθηκε από τους υπευθύνους τού Συλλόγου προς τη "Νίκη", όπως δόθηκε άλλοτε και προς το Δίκτυο του Ελληνισμού κλπ., δηλαδή αυτό δεν σημαίνει ότι ο Σύλλογος Κυριακή ταυτίζεται με κάποιο κόμμα ή ιδεολογία).

Επειδή δε, είχα κληθεί και εγώ ως δημοσιογράφος και ως πολίτης τού τόπου στη συγκέντρωση αυτή, μου δόθηκε ο λόγος και αναφέρθηκα, μεταξύ άλλων, και σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την υγειονομική κρίση αλλά και το τι θα έπρεπε να κάνει το κόμμα «Νίκη» με στόχο να ενημερώσει και να βοηθήσει τούς πολίτες. Να τους ενημερώσει για το δράμα που ζούσε τότε ο ελληνικός λαός με τον κορωνοϊό, με τα εμβόλια, με τους εγκλεισμούς και τους άλλους περιορισμούς καθώς επίσης και για το ζήτημα των υγειονομικών σε αναστολή.

Όπως προανέφερα, ο Πρόεδρος του κόμματος «Νίκη», ο Δημήτρης Νατσιός, είναι από την Κατερίνη. Και σ’ εκείνη τη συνάντηση ήταν παρούσα η αδελφή του και, αν δεν κάνω λάθος, ήταν παρών και ένας αδελφός του. Η αδελφή του, λοιπόν, όταν άκουσε την άποψή μου για το τι ενημέρωση θα έπρεπε να γίνει στον ελληνικό λαό ως προς τον κορωνοϊό, τα εμβόλια, τους εγκλεισμούς και τους άλλους περιορισμούς καθώς επίσης και ως προς το ζήτημα των υγειονομικών σε αναστολή, αντέδρασε λέγοντάς μου ότι «δεν ασχολούμαστε μ’ αυτά»! «Δεν θέλουμε να διχάσουμε τον λαό»!

Μάλιστα, ένα άλλο στέλεχος του κόμματος «Νίκη» υποστήριξε ότι υπάρχει εντολή από Αγιορείτες πατέρες να μη θίγονται τέτοιου είδους θέματα, χωρίς όμως να κατονομάσει για ποιους Αγιορείτες πατέρες εννοούσε. Από την πλευρά μου, λίγο αργότερα, τους ανακοίνωσα ότι δεν επιθυμώ να με καλέσουν ξανά σε τέτοιου είδους συναντήσεις τους. Και επειδή με είχαν βάλει και στο κοινό τους viber, τους είπα ότι δεν θέλω να συμμετέχω. Παρόλα αυτά, ο τοπικός συντονιστής τού κόμματος «Νίκη» συνέχισε να με έχει μέσα στο viber.

Λίγο αργότερα, σ’ αυτό το κοινό viber που λειτουργεί το τμήμα Κατερίνης/Πιερίας τής «Νίκης», κάποιο μέλος τού κόμματος «Νίκη» έγραψε κάτι που μου έδωσε την αφορμή να γράψω και κάποια σκληρά αλλά αληθινά και δίκαια σχόλια.

Συγκεκριμένα, αφού έγραψα ότι είναι ανάγκη το κόμμα «Νίκη» να στηρίξει με δημόσιες παρεμβάσεις του τους 100 και πλέον υγειονομικούς τής Πιερίας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, αλλά και τις οικογένειές τους, στηλίτευσα τη σιωπηρή στάση που τηρεί το κόμμα «Νίκη» απέναντι στη δυστυχία των υγειονομικών σε αναστολή αλλά και των οικογενειών τους.

Μία από τις απαντήσεις που τότε πήρα, στο viber, ήταν περίπου ότι δεν χρειάζεται να υπάρξει στήριξη επίσημη του κόμματος «Νίκη» προς τους υγειονομικούς σε αναστολή και ότι μεμονωμένα κάποιοι πολίτες, που τυγχάνει να είναι και μέλη τού κόμματος «Νίκη», στηρίζουν τούς υγειονομικούς. Φυσικά, εγώ επέμενα να στηριχθούν επίσημα οι υγειονομικοί σε αναστολή από το κόμμα «Νίκη».

Σ’ αυτή τη διαμάχη παρενέβη τότε ο τοπικός συντονιστής τού κόμματος «Νίκη» και με έβγαλε από το viber (βεβαίως, το είχα ζητήσει επίσημα να με βγάλουν από το viber αλλά ο συντονιστής, μέχρι να καταθέσω τα σκληρά μου σχόλια, με κρατούσε μέσα στο viber).

Αυτές όμως οι έντονες αντιδράσεις μου αλλά και ο συνεχής αγώνας μου και ο συνεχής αγώνας και άλλων δημοσιογράφων και πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αυτός ο αγώνας δεν πήγε χαμένος αλλά έφερε κάποια θετικά αποτελέσματα.

 

Επεισόδιο στον οικισμό Ράχης Δ.Κατερίνης, 

με πρωταγωνιστή έναν αδελφό τού Νατσιού 

καθώς και έναν πρόεδρο συλλόγου. 

Μου έκαναν κήρυγμα υπέρ των εμβολιασμών! 

Παρούσα και η αδελφή τού Νατσιού.


Λίγο αργότερα, σε συνέδριο που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ράχης «Τα Πάτρια», όπου χαιρέτισε και ο Πρόεδρος του κόμματος «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός, σημειώθηκε ένα επεισόδιο.

Μετά την πρώτη συνεδρία, στο διάλειμμα, βγήκα έξω από την αίθουσα και μετέβην σε έναν χώρο όπου αργότερα θα γίνονταν κάποιο γεύμα. Εκεί λοιπόν με είδε και με κάλεσε ένας θρησκευόμενος Πρόεδρος συλλόγου τής Κατερίνης να έρθω στη συντροφιά του.

Κοντά του ήταν η γυναίκα του, η αδελφή τού Νατσιού καθώς και ένας εκ των αδελφών τού Νατσιού. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να πάω προς τα εκεί, προς τη συντροφιά τους, επειδή δεν ήθελα να προκληθεί εκ νέου σύγκρουση για το γνωστό θέμα των εμβολίων αλλά και το θέμα που αφορούσε τη στήριξη ή όχι των υγειονομικών σε αναστολή εργασίας.

Παρόλα αυτά, ο θρησκευόμενος Πρόεδρος του συλλόγου επέμενε να έρθω στη συντροφιά τους, έστω και για δυο λεπτά. Πήγα, λοιπόν, εκεί, αλλά λίγο αργότερα η συζήτηση, δυστυχώς, πήγε στα εμβόλια. Και επειδή εγώ δεν θέλω να σιωπώ όταν με προκαλούν, απάντησα ότι τα εμβόλια είναι πειραματικά, ότι κανείς δεν γνωρίζει τι περιέχουν αλλά και ότι, και μόνο από ηθικής πλευράς, δηλαδή επειδή περιέχουν εκτρωτικές σειρές, είναι ανήθικο κάποιος να εμβολιάζεται, σύμφωνα με το ήθος που προτρέπει η Ορθόδοξη Θεολογία.

Και τότε άρχισαν, ο αδελφός τού Νατσιού αλλά και ο θρησκευόμενος Πρόεδρος, να μου κάνουν κηρύγματα υπέρ των εμβολίων. Και ο θρησκευόμενος Πρόεδρος του συλλόγου μού έλεγε ότι κάνοντας ένα εμβόλιο δεν θα ψάχνει και εάν υπάρχουν μέσα εκτρωτικές σειρές…

Κάποια στιγμή, και επειδή έβλεπα ότι επέμεναν σ’ αυτά τα αθεολόγητα που έλεγαν, τους πρότεινα να φωνάξουμε τον Αγιορείτη, πατέρα Λουκά Ντούρο, έναν πραγματικά ασκητή και άγιο άνθρωπο, ο οποίος ήταν εκ των οργανωτών τού συνεδρίου. Να τον φωνάξουμε, τους είπα, και να τον ρωτήσουμε για το εάν είχα δίκιο σ’ αυτά που θεολογικά έλεγα ή μήπως δεν είχα δίκιο. Μόλις όμως άκουσαν ότι θα καλούσα τον π. Λουκά, ο θρησκευόμενος Πρόεδρος φώναξε έντονα: «Όχι, όχι»!

Πρωταγωνιστές, λοιπόν, σ’ αυτό το επεισόδιο, ο αδελφός τού Νατσιού αλλά και ο Πρόεδρος του συλλόγου, όπως και εγώ. Η αδελφή τού Νατσιού άκουγε και δεν μίλαγε… Όπως επίσης σιωπούσε και η γυναίκα τού θρησκευόμενου Προέδρου. Βλέποντας όμως το πού οδηγούσαν την όλη συζήτηση, εγκατέλειψα, διαμαρτυρόμενος, τη συντροφιά τους…

 

Μετά τη θετική στάση τού ΣΥΡΙΖΑ 

έναντι των υγειονομικών σε αναστολή, 

κάποιοι στο κόμμα «Νίκη» άρχισαν να ξυπνούν…

 

Στο μεταξύ, ο αγώνας των υγειονομικών συνεχίζονταν αμείωτος. Και επειδή, όπως προανέφερα, κάποιοι από εμάς τούς δημοσιογράφους γράφαμε συνεχώς στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτός ο αγώνας δεν θάφτηκε αλλά ήταν ένα συνεχές αγκάθι στα πλευρά τής κυβέρνησης, καθώς επίσης και μια συνεχής και ζώσα μαρτυρία αλήθειας.

Οι συνεχείς αντιδράσεις των υγειονομικών αλλά και η προβολή των αγώνων τους από μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και από το διαδίκτυο οδήγησαν γρήγορα τον ΣΥΡΙΖΑ στο να αρχίζει να στηρίζει έντονα τον αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή.

Στην αρχή, ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε τους υγειονομικούς, αλλά δειλά - δειλά. Στη συνέχεια, το έκανε πολύ επίσημα και ιδιαιτέρως έντονα, διότι οι του ΣΥΡΙΖΑ καταλάβαιναν ότι αυτές οι χιλιάδες ψήφοι των υγειονομικών σε αναστολή αλλά και των οικογενειών τους και των φίλων και των συμπαραστατών τους, ήταν ψήφοι χρήσιμοι στο κόμμα τους.

Μετά από τις κινήσεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιλήφθηκα ότι το κόμμα «Νίκη» άρχισε, δειλά - δειλά, από κάποια στιγμή και μετά, να γράφει κάποια λίγα κείμενα για τους υγειονομικούς σε αναστολή όχι όμως στέλνοντας δελτία τύπου στον τοπικό και στον πανελλαδικό τύπο αλλά γράφοντας μόνο στη σελίδα τού κόμματος «Νίκη», στο facebook. Έστω κι αυτό όμως ήταν κάτι…

 

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση 

του κόμματος «Νίκη» στην Κατερίνη. 

 

Στις 15 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του κόμματος «Νίκη», στο συνεδριακό κέντρο τού Δήμου Κατερίνης. Εκεί κλήθηκαν να μιλήσουν κάποια στελέχη τού κόμματος καθώς και ο Πρόεδρος, Δημήτρης Νατσιός.

Κλήθηκε να μιλήσει και κάποιος γιατρός, στέλεχος του κόμματος, ο οποίος αφού είπε ότι είναι σε αναστολή εργασίας, στη συνέχεια διευκρίνισε ότι δεν θα μιλήσει «για τις δράσεις τού εμβολίου», όπως είπε χαρακτηριστικά. Και, μεταξύ άλλων, μίλησε, με έναν ανώδυνο, κατά την κρίση μου, τρόπο, για το αυτεξούσιο. Ευτυχώς, όμως, μίλησε για την τραγωδία τής διαχείρισης του κορωνοϊού από την πλευρά τού Υπουργείου Υγείας και των γιατρών των νοσοκομείων.

Όταν όμως κλήθηκε να μιλήσει ο Πρόεδρος του κόμματος «Νίκη», ο Δημήτρης Νατσιός, μετά από μια εισαγωγή που έκανε, άρχισε να διαβάζει ένα κείμενο παλιότερης ομιλίας του, που είχε κάνει σε Ιερό Ναό τού Κιλκίς, με θέμα το Κιλκίς και το ιστορικό τής επετείου τής μάχης τού Κιλκίς.

Για εμένα όμως αυτό ήταν μια έκπληξη, διότι αντί να μιλήσει πολιτικά για τα καυτά θέματα της επικαιρότητας, διάβαζε ένα κείμενο ομιλίας του που είχε εκφωνήσει, πριν από χρόνια, σε έναν Ιερό Ναό. Και η κατάληξη της ομιλίας του ήταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς και για διάφορα άλλα θέματα που συνήθως αναφέρει στις ομιλίες του.

 

Τα πλεονεκτήματα και

τα μειονεκτήματα

του κόμματος «Νίκη».

 

Μέχρι σήμερα παρακολουθώ εξελίξεις που σημειώνονται στο κόμμα «Νίκη», όπως βέβαια παρακολουθώ και εξελίξεις σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς, διότι είμαι δημοσιογράφος. Αυτό είναι το βασικό έργο μου, να παρακολουθώ το τι γίνεται σήμερα στην πολιτική, στην κοινωνία, στην οικονομία, στην πατρίδα. 

Παρακολουθώντας λοιπόν τις εξελίξεις στα κόμματα, όπως και στο κόμμα «Νίκη», θεωρώ ότι το κόμμα αυτό έχει πλεονεκτήματα, έχει όμως και πολύ σοβαρά μειονεκτήματα.

Και είναι πολύ σοβαρό μειονέκτημα ενός κόμματος που υποτίθεται ότι έχει χριστιανικές αρχές, να τα λέει μεν ωραία αλλά όταν έρχεται η στιγμή τής μάχης και της δράσης και του αγώνα, όταν έρχεται η στιγμή να ενημερώσει σφαιρικά τον ελληνικό λαό, να περιορίζεται σε θέματα κυρίως εθνικά, θέματα παιδείας κλπ. για τα οποία, βεβαίως, καλώς τα αναφέρει, αλλά έχει αναφερθεί σ’ αυτά πάρα πολλές φορές ενώ παραλείπει να αναφερθεί, με έντονο τρόπο, και σε άλλα σοβαρά ζητήματα ελληνικού αλλά και παγκόσμιου ενδιαφέροντος, που όμως επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή τής Χώρας.  

Όταν διαβάζω τα κείμενα του κόμματος «Νίκη», όλα λέγονται πολύ ωραία, μα πολύ ωραία. Αλλά όταν οι του κόμματος διστάζουν π.χ. να συμπαρασταθούν επίσημα και έμπρακτα σε ανθρώπους που δυστυχούν, όπως ήταν οι υγειονομικοί σε αναστολή, τότε έχω την αίσθηση ότι η πολιτική γραμμή σ’ αυτό το κόμμα δεν διαμορφώνεται από κάτω προς τα επάνω ούτε και σε επαφή των πάνω με τους κάτω, δηλαδή επαφή των στελεχών τής κορυφής με τα μέλη, αλλά διαμορφώνεται από πάνω προς τα κάτω, από την ηγεσία και μόνο, τότε θεωρώ ότι αυτό το κόμμα μοιάζει εν πολλοίς με τα συστημικά κόμματα που είναι σήμερα στη Βουλή.

Το κόμμα «Νίκη» δεν λέω ότι έχει κακούς ανθρώπους. Μάλιστα, κάποιοι απ' αυτούς είναι εκλεκτά μέλη τής κοινωνίας μας. Λέω όμως ότι έχει ανθρώπους που, στην κορυφή τού κόμματος, έχουν ελλείμματα σκέψης, έχουν μονόδρομους σκέψης, έχουν μονοδιάστατες ή και μονοκόμματες σκέψεις, έχουν έλλειμμα σφαιρικής σκέψης.

Τους έζησα από κοντά και κατάλαβα ότι διαφέρουν μεν από άλλα κόμματα, αλλά διαφέρουν ως προς τη θεωρία. Ωραία η θεωρία. Τι γίνεται όμως στην πράξη;

Στην πράξη, όταν έρχεται η κρίσιμη στιγμή, μπορεί να δει κάποιος/κάποια ότι υστερούν, ότι δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται όσο θα έπρεπε στο να ξυπνήσουν τον ελληνικό λαό από τον λήθαργο που ζει αλλά απλώς θέλουν ψήφους μήπως μπορέσουν και μπουν στη Βουλή. Αυτό φάνηκε και από μια αναφορά στελέχους, στη συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου 2022, όταν αναφέρθηκε στους Βουλευτές που θα εκλέγονται με το κόμμα «Νίκη», κλπ., κλπ.

 

Δεν φτάνει μόνο να επικαλούμαστε 

λόγια τού π. Αυγουστίνου 

αλλά να μιμούμαστε και τις πράξεις του. 

 

Ο Δημήτρης Νατσιός, επικαλείται επίσης τον Πνευματικό μου Πατέρα, τον άγιο Επίσκοπο Φλωρίνης Αυγουστίνο, επικαλείται σκέψεις του και ιδέες του. Αλλά στην Ορθόδοξη θεολογία, οι σκέψεις και οι ιδέες όταν δεν συνοδεύονται από πράξεις, από δράσεις, από μαρτυρία Ιησού Χριστού, από ζωή μαρτυρίου (όπως έζησαν οι υγειονομικοί σε αναστολή), τότε οι σκέψεις και οι ιδέες ακυρώνονται και χάνονται και δεν έχουν κανένα νόημα.

Μάλιστα, πολύ συχνά ο π. Αυγουστίνος έλεγε ότι τιμούμε τους αγίους, ωστόσο δεν μιμούμαστε, συνήθως, τη ζωή τους. Γι’ αυτό και έλεγε ότι εάν οι άγιοι έβγαιναν από τις εικόνες και ζωντάνευαν ενώπιόν μας, τότε είναι βέβαιο ότι θα μας ήλεγχαν με τον λόγο τους και με τη ζωή τους. Και κάποιοι άγιοι θα είχαν ξανά μαρτύρια, διότι οι άνθρωποι δεν θα άντεχαν τον λόγο τής αλήθειας τού Θεού, δεν θα άντεχαν την αγία ζωή τους.

Και πάλι ο π. Αυγουστίνος έλεγε ότι έχουμε φτιάξει με τη φαντασία μας έναν Χριστό που όμως δεν έχει σχέση με τον πραγματικό Χριστό, τον αληθινό Θεό. Έλεγε ότι κάποιοι Χριστιανοί δεν μιμούνται τη ζωή τού Χριστού, επειδή παρουσιάζουν τον Χριστό ως μια γλυκύτατη ύπαρξη και μόνο, αγνοώντας ότι ο Χριστός είναι Εκείνος που μας αγάπησε, που μας δίδαξε αλήθειες, που ήλεγξε προς πάσα κατεύθυνση, που έδωσε τη μαρτυρία Του, που μαρτύρησε, που θυσιάστηκε για τη σωτηρία των ανθρώπων, που σταυρώθηκε και αναστήθηκε. 

Και η ζωή τού Χριστού πρέπει, έλεγε, να γίνει και ζωή μας, να μοιάσουμε με τον Χριστό ΣΕ ΟΛΑ και όχι σε όσα μάς συμφέρουν, να μοιάσουμε με τον Χριστό όχι στη θεωρία αλλά στην πράξη. 

 

Σύγχρονοι ήρωες και μάρτυρες,

οι υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας.

Αν αυτοί υπέκυπταν, τότε ολόκληρη η κοινωνία

θα περνούσε ένα μεγάλο μαρτύριο…

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης, Σάκης Γκούνας,
(όρθιος) είναι ο άνθρωπος που υπερασπίστηκε σθεναρά
τούς υγειονομικούς σε αναστολή, μέσα και έξω
από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. 

(Στην ως άνω, επίσης, φωτογραφία), 
τους υγειονομικούς σε αναστολή υπερασπίστηκε,
μεταξύ άλλων, και ο Παιδίατρος, Απόστολος Ζέρβας
(3ος από αριστερά προς δεξιά, στην πρώτη σειρά). 



Ο Δημήτρης Δραγάτης,
ο συνάδελφος δημοσιογράφος, που στήριξε,
σε πανελλήνιο επίπεδο,
τους υγειονομικούς σε αναστολή εργασίας. 

Τέλος, αναρωτιέμαι, εάν δεν αντιστέκονταν οι υγειονομικοί σε αναστολή, εάν δηλαδή συμβιβάζονταν οι περισσότεροι και έσκυβαν το κεφάλι στις διαταγές τού καίσαρα και επέστρεφαν ταπεινωμένοι στις εργασίες τους, μήπως τότε θα έρχονταν και η σειρά των εκπαιδευτικών (όπως είναι ο Δημήτρης Νατσιός) και η σειρά των αστυνομικών και γενικά των σωμάτων ασφαλείας και η σειρά των δημοσίων υπαλλήλων και η σειρά των δημοσιογράφων και η σειρά όλων μας... 

Το ερώτημα αυτό το θέτω για όσους ενσυνείδητα και με θεολογικά στοιχεία και με επιστημονικά επιχειρήματα αντισταθήκαμε και μείναμε ενσυνείδητα ανεμβολίαστοι. Διότι, για όσους εμβολιάστηκαν με αυτά τα πειραματικά mRNA εμβόλια, ερώτημα τέτοιου είδους δεν τίθεται. 

Ευτυχώς, όμως, που ελάχιστοι από τους χιλιάδες υγειονομικούς σε αναστολή αναγκάστηκαν και έκαναν το εμβόλιο (και οι ελάχιστοι αυτοί υγειονομικοί το έκαναν επειδή ένιωσαν ότι ήταν αδύνατον να ζήσουν, και έκλαψαν πολύ γι' αυτό... και κάποιοι απ' αυτούς αγωνίζονταν καθημερινά στο πλευρό των υγειονομικών συναδέλφων τους που βρίσκονταν σε αναστολή). 

Και προσωπικά, ευχαριστώ πολύ εκείνους τούς υγειονομικούς, ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, καθώς επίσης και τους εκτός Δημοσίου Ιατρούς και Νοσηλευτές, που για 15 μήνες, από 1/9/2021 έως 31/12/2022 ήταν σε αναστολή, αγωνιζόμενοι ενάντια στην υποχρεωτικότητα.

Τους ευχαριστώ, διότι, επί 15 μήνες, με σύμμαχό τους μια μικρή μειοψηφία δημοσιογράφων και κάποιων πολιτών, αυτοί οι υγειονομικοί σε αναστολή αγωνίζονταν χωρίς μισθό και ένσημα, αγωνίζονταν στους δρόμους τής Κατερίνης αλλά και ολόκληρης της Χώρας, διεκδικώντας το αγαθό τής Ελευθερίας όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για όλους εμάς.

Τους ευχαριστώ και τους ευχαριστούμε, που επί 15 μήνες, αντέξανε όχι μόνο την αδικία, τη φτώχεια, την πείνα, τις συλλήψεις και τους προπηλακισμούς, αλλά αντέξανε και τη ρατσιστική συμπεριφορά, τους χλευασμούς και τις συκοφαντίες πολιτικών, κάποιων συναδέλφων τους ιατρών και νοσηλευτών, κάποιων δημοσιογράφων αλλά και μιας μερίδας ανθρώπων τής ελληνικής κοινωνίας. 

Και ανάμεσα σ' αυτούς που χλεύαζαν ή κατηγορούσαν τούς υγειονομικούς σε αναστολή και γενικά τούς ανεμβoλίαστoυs, ήταν και κάποιοι θρησκευόμενοι, κάποιοι Επίσκοποι, κάποιοι κληρικοί, κάποιοι μοναχοί, κάποιοι λαϊκοί και κάποια στελέχη μεγάλης θρησκευτικής αδελφότητας... 

Όλοι αυτοί, ευρισκόμενοι εντός ή εκτός των Ιερών Ναών, έκαναν προφορικά και γραπτά κηρύγματα υπέρ των εμβoλίωv και ασκούσαν πιέσεις στους υγειονομικούς σε αναστολή και γενικά στους αvεμβoλίαστoυs. Ασκούσαν πιέσεις, άλλοτε εμμέσως και άλλοτε με επιθετικότητα, με σκοπό να πείσουν υγειονομικούς σε αναστολή και γενικά αvεμβoλίαστoυs για να κάνουν αυτά τα πειραματικά εμβoλια... 

Ευτυχώς, όμως, που η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών άντεξε σ' όλα αυτά τα μαρτύρια και αντιστάθηκε και συνεχίζει να αντιστέκεται μέχρι σήμερα. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συνολικά, τα κείμενα που έχω γράψει για τη ΝΙΚΗ τού Νατσιού είναι τέσσερα, ως εξής: 

1ο ΚΕΙΜΕΝΟ (5/2/2023).

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

https://stalagmaties.blogspot.com/2023/02/blog-post_26.html

 

2ο ΚΕΙΜΕΝΟ (20/3/2023).

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

https://stalagmaties.blogspot.com/2023/03/blog-post_41.html

 

3ο ΚΕΙΜΕΝΟ (23/3/2023).

Αδικούμε τον Δ.Νατσιό; Ή μήπως συμβάλλουμε σε αλήθειες για τον Νατσιό και για κάποιες λανθασμένες γραμμές προς το κόμμα του;

https://stalagmaties.blogspot.com/2023/03/blog-post_28.html

 

4ο ΚΕΙΜΕΝΟ (15/5/2023).

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!


ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

Επίσης, προσκλήθηκα από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο και μίλησα, τηλεοπτικά/διαδικτυακά, στο youtube.com.

https://www.youtube.com/watch?v=fWAFTpmno_0

Ο ως άνω σύνδεσμος είναι, βέβαια, το 1ο μέρος τής τηλεοπτικής συνέντευξης που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο. Και παρά τις προσπάθειες λογοκρισίας που επιχείρησαν κάποιοι, η συνέντευξη αυτή συνεχίζει να υπάρχει ακόμη στο διαδίκτυο.  

Το 2ο μέρος όμως τής συνέντευξης δεν κατέστη δυνατόν να αναρτηθεί, επειδή κάποιοι έκαναν καταγγελία εναντίον τού λογαριασμού youtube, τού Αλέξανδρου Στεφανόπουλου, και κατάφεραν να επιβληθεί λογοκρισία.

Έτσι, ο εν λόγω λογαριασμός πάγωσε για δύο περίπου εβδομάδες (δηλαδή, δεν είναι δυνατόν να γίνει ανάρτηση μέχρι τότε), οπότε το 2ο μέρος θα είναι διαθέσιμο μετά τις …εκλογές! Ευτυχώς, το πρώτο μέρος είναι ακόμη διαθέσιμο, δεν μπόρεσαν, μέχρι στιγμής, κάποιοι να το κόψουν και να το εξαφανίσουν.

Το κυριότερο όμως είναι ότι οι άνθρωποι που έκαναν την καταγγελία, (κατά την εκτίμησή μου, επειδή προφανώς ασκώ κριτική στον Νατσιό), είναι οι άνθρωποι που θα διαμαρτύρονταν και θα μιλούσαν για λογοκρισία, αν κάποιος τούς έκανε καταγγελία για κάποιο δικό τους κείμενο ή για κάποια δική τους συνέντευξη… 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ (3/6/2023): Το δεύτερο μέρος τής συνέντευξης δημοσιοποιήθηκε, τελικά, μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα στις 31/5/2023. 

https://www.youtube.com/watch?v=yhswOr-Zti4 


--------------------------------  

* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

είναι πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών,

πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών,

δημοσιογράφος στην Κατερίνη.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009657090926

email: galanos.andreas@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης.

Η (χαμένη) Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων [Έρευνα]

Την Υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Γερολιόλιος. (22 φωτογραφίες)