Αδικούμε τον Δ.Νατσιό; Ή μήπως συμβάλλουμε σε αλήθειες για τον Νατσιό και για κάποιες λανθασμένες γραμμές προς το κόμμα του;

 


Γράφει και υπογράφει ο

Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *



Αδικούμε τον Δ.Νατσιό; 

Ή μήπως συμβάλλουμε 

στο να μαθευτούν αλήθειες 

για τον Δ.Νατσιό και 

για κάποιες λανθασμένες γραμμές 

που δίνει στο κόμμα του;

 

Το τελευταίο διάστημα (5/2/2023 και 20/3/2023) έγραψα δύο κείμενα που αφορούσαν θετικές αλλά και αρνητικές εμπειρίες μου από το κόμμα ΝΙΚΗ και από επαφές μου με στελέχη του.

 

Το πρώτο μου κείμενο:

https://stalagmaties.blogspot.com/2023/02/blog-post_26.html

 

Το δεύτερό μου κείμενο:

https://stalagmaties.blogspot.com/2023/03/blog-post_41.html

 

Γι’ αυτά τα δύο κείμενά μου, σε ηλεκτρονική του επιστολή (e-mail) ο Ιερέας π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος ισχυρίζεται ότι «αδικώ την αλήθεια»… Και μου ζήτησε να την αποκαταστήσω…

Για να δούμε όμως, αδικώ την αλήθεια ή μήπως λέω την αλήθεια;

Στον π. Αναστάσιο απάντησα ότι αφού διαβάσει και το πρώτο μου κείμενο, θα ήταν καλό να μιλήσουμε τηλεφωνικά. Και φυσικά, μετά από μια τυχόν τηλεφωνική μας επικοινωνία, θα προέβαινα σε δημοσίευση των απόψεών του.

Περίμενα λοιπόν από τον π. Αναστάσιο να με πάρει στο τηλέφωνο (αφού εκείνος με ενόχλησε για το εν λόγω θέμα) προκειμένου να συζητήσουμε τα όσα ζητήματα μου έθετε.

Μου έγραψε λοιπόν ότι δεν έχει αντίρρηση να επικοινωνήσουμε μαζί αλλά τελικά δεν με πήρε στο τηλέφωνο. Το γιατί, το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Γι’ αυτό, του απάντησα ότι θα δημοσιεύσω μεν την επιστολή του αλλά όχι ασχολίαστη.

Επομένως, σε κάθε τι που αναφέρει στην επιστολή του ο π. Αναστάσιος, θα απαντώ λέξη προς λέξη.


Είμαι ακόλουθος 

της ελληνικής γλωσσικής παράδοσης, 

γι' αυτό και μιλώ στους ανθρώπους 

σε ενικό αριθμό 

και όχι στον πληθυντικό τής ευγενείας. 


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις μεταξύ μας ηλεκτρονικές απαντήσεις μου, απευθυνόμενος προς τον π. Αναστάσιο, του μίλησα σε ενικό αριθμό και όχι σε πληθυντικό, επειδή είμαι ακόλουθος της ελληνικής γλωσσικής παράδοσης, η οποία διακόπηκε βίαια κατά τη βαυαροκρατία.

Συγκεκριμένα, από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και τη βαυαροκρατία, οι Έλληνες μεταξύ μας μιλούσαμε στον ενικό αριθμό και όχι στον πληθυντικό. Ο πληθυντικός αριθμός, ή πληθυντικός τής δήθεν ευγενείας, εισάχθηκε από τη Δύση. Δεν έχει καμία σχέση με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, δεν έχει καμία σχέση με την ελληνορθόδοξη παράδοση.

Για το θέμα αυτό έχω κάνει και μια έρευνα (Η χαμένη Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων), την οποία έχω δημοσιεύσει και μπορεί κάποιος/κάποια να τη δει αν ανοίξει τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://stalagmaties.blogspot.com/2018/08/blog-post_10.html


Γιατί επιλέχθηκε να μου στείλει επιστολή 

ένας ιερωμένος και όχι ο ίδιος ο Δ.Νατσιός; 


Αν αναρωτιέται κάποιος/κάποια, γιατί ανέλαβε ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος να μου απαντήσει και γιατί δεν μου απάντησε ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, εκτιμώ ότι αυτό έγινε μετά από συνεννόηση του Δ.Νατσιού με τον π. Αναστάσιο. Κατά την κρίση μου, ήθελε ο Δ.Νατσιός όχι μόνο να αποφύγει μια αντιπαράθεση αλλά να μπει μπροστά ένας ιερωμένος, το όνομα του οποίου είναι αξιοσέβαστο, ο οποίος ιερωμένος στηρίχθηκε από το κόμμα ΝΙΚΗ όταν αντιμετώπισε διωγμό.

Ορθόδοξος αγωνιστής μεν ο π. Αναστάσιος, αλλά ως προς το κόμμα ΝΙΚΗ επιχειρεί, κατά την κρίση μου, να ωραιοποιήσει πρόσωπα και καταστάσεις και μάλλον να "αγιοποιήσει" ή να "αγιογραφήσει" το πρόσωπο του κομματικού γυρολόγου, όπως τον κατηγορούν κάποιοι, Δ.Νατσιού, διότι όπως αποκαλύφθηκε, μετά από μια κομματική περιπλάνηση, κατέληξε να είναι πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ.

Αλλά ας δούμε παράγραφο προς παράγραφο και λέξη προς λέξη το κείμενο του π. Αναστασίου, κείμενο στο οποίο δίνω τις απαντήσεις μου. 

 

π. Αναστάσιος: «κ. Γαλανέ χαίρετε!

Διάβασα στο ιστολόγιο σας την αναφορά σας στον κ. Νατσιό.

Πιστεύω ότι αδικείτε την αλήθεια.

Η ΝΙΚΗ, δυστυχώς, είναι ο μοναδικός πολιτικός σχηματισμός που σέβεται το Χριστό και την Ελλάδα».

Απάντηση: Πάτερ μου, πώς είσαι βέβαιος ότι η ΝΙΚΗ είναι ο μοναδικός πολιτικός σχηματισμός που σέβεται τον Χριστό και την Ελλάδα; Ο Χριστός και η Ελλάδα είναι μόνο προνόμιο και μονοπώλιο της ΝΙΚΗΣ; Μήπως κάνεις λάθος;

Για παράδειγμα, δεν γνωρίζεις ότι ο πολιτικός φορέας «Αλήθεια» που ιδρύθηκε από το Δίκτυο του Ελληνισμού ( https://www.diktyoellinismou.gr/ ), είναι ένας πολιτικός σχηματισμός που όχι μόνο σέβεται τον Χριστό και την Ελλάδα αλλά και έμπρακτα οι άνθρωποί του αγωνίστηκαν κατά την περίοδο του κορωνοϊού και των εμβολίων, στήριξαν έμπρακτα τους υγειονομικούς σε αναστολή καθώς και όλους εμάς, αλλά και μέχρι σήμερα στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την αλήθεια και το δίκιο έχοντας αρχές πρωτίστως χριστιανικές αλλά και ταυτόχρονα εθνικές;

Και σήμερα ο πολιτικός φορέας «Αλήθεια» επιχείρησε να μετέχει, μαζί με άλλους 20 ελληνικούς πατριωτικούς σχηματισμούς, φορείς και συλλογικότητες, στον ενιαίο πολιτικό φορέα «Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα», διότι στόχος τού Δικτύου Ελληνισμού ( https://www.diktyoellinismou.gr/ ) αλλά και της «Αλήθειας» δεν ήταν και δεν είναι να συμβάλλουν στο κομμάτιασμα των πατριωτικών δυνάμεων αλλά να συμβάλλουν στην ένωσή τους.

Ποιος, λοιπόν, αδικεί την αλήθεια, πάτερ μου; Το κόμμα ΝΙΚΗ θέλει, άραγε, την αποκλειστικότητα και το μονοπώλιο του Χριστού και της Πατρίδας; Ο Δ.Νατσιός μήπως δίνει τώρα και πιστοποιητικά ελληνορθοδοξίας; 

 

π. Αναστάσιος: «Ως ανθρώπινο κατασκεύασμα (η ΝΙΚΗ), ασφαλώς και έχει αδυναμίες. Δεν υπάρχει τίποτα τέλειο στα ανθρώπινα.

Αυτό όμως που είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι όλα τα στελέχη του ούτε πολιτικάντηδες είναι ούτε θέλουν να κάνουν καριέρα πολιτικού».

 

Απάντηση: Άραγε, π. Αναστάσιε, πώς γνωρίζεις ότι «όλα τα στελέχη (τής ΝΙΚΗΣ) ούτε πολιτικάντηδες είναι, ούτε θέλουν να κάνουν καριέρα πολιτικού»; Μήπως κι εδώ προτρέχεις; Και Πνευματικός Πατέρας όλων αυτών των ανθρώπων να ήσουν, και πάλι δεν θα έβγαζες αυτό το απόλυτο συμπέρασμα.

Μόνο ο Θεός μπορεί να γνωρίζει την καρδιά τού ανθρώπου. Μόνο ο Θεός γνωρίζει αν και ποια στελέχη τής ΝΙΚΗΣ (ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος) είναι πολιτικάντηδες ή όχι, ή αν θέλουν να κάνουν καριέρα πολιτικού ή όχι. Μόνο ο Θεός μπορεί να γνωρίζει εάν ο Δ.Νατσιός θέλει να κάνει καριέρα πολιτικού ή όχι.

Ούτε εγώ πάτερ μου αλλά ούτε κι εσύ είμαστε θεοί, ούτε προφήτες, και επομένως δεν γνωρίζεις, δεν γνωρίζω και δεν γνωρίζει κανείς το τι έχουν μέσα στις ψυχές τους τα στελέχη αυτά. Το τι είναι καθένας, αυτό δεν αποδεικνύεται στα λόγια (και σε ποιο κόμμα μπαίνει) αλλά στα έργα… Και μόνο ο Θεός μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει και τι θα συμβεί…

 

π. Αναστάσιος: «ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ (τα στελέχη τής ΝΙΚΗΣ) -γνωρίζοντας ότι θα προπηλακιστούν από το πολιτικό κατεστημένο και από ορισμένους «ευσεβείς βλαμμένους» (κατά τον Οσ. Παΐσιο)-  για να δώσουν σε όλους εμάς που θέλουμε να ζούμε κατά Χριστόν τη δυνατότητα να ψηφίσουμε κάποιους που δεν εκμεταλλεύονται το όνομα του Χριστού. Και δεν αναφέρομαι βέβαια στην περίπτωση Βελόπουλου, που εμπορευόταν τις … “επιστολές” του Χριστού, αλλά σε όλους τους χριστέμπορους πολιτικούς».

 

Απάντηση: Ποιοι είναι, πάτερ μου, οι «ευσεβείς βλαμμένοι»; Όσοι ασκούν κριτική στην ηγεσία τής ΝΙΚΗΣ είναι «ευσεβείς βλαμμένοι»; Και ποιος σου είπε ότι όταν ο άγιος Παΐσιος έκανε λόγο για «ευσεβείς βλαμμένους», εννοούσε όσους ασκούν κριτική στην ηγεσία τού κόμματος ΝΙΚΗ ή σε κάποια στελέχη του;

Γράφεις για τους υποψηφίους τής ΝΙΚΗΣ: «για να δώσουν σε όλους εμάς που θέλουμε να ζούμε κατά Χριστόν τη δυνατότητα να ψηφίσουμε κάποιους που δεν εκμεταλλεύονται το όνομα του Χριστού». Πάτερ, σου απάντησα και νωρίτερα. Το κόμμα ΝΙΚΗ δεν έχει το μονοπώλιο της ευσεβείας. Την ευσέβεια την έχουν και άλλοι συνάνθρωποί μας που δεν ανήκουν στο κόμμα ΝΙΚΗ αλλά ανήκουν σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.

Την ευσέβεια δεν θα την αποδώσεις ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε κανείς. Θα την αποδώσει ο Θεός. Διότι εάν επιχειρήσουμε να αποδώσουμε εσύ και εγώ την ευσέβεια σε ανθρώπους, τότε μάλλον πέφτουμε σε πλάνη. Και βεβαίως, τότε αρχίζουμε να χωρίζουμε, με δικά μας κριτήρια, τους Χριστιανούς σε ευσεβείς και σε «ευσεβείς βλαμμένους». Ο άγιος Παΐσιος, λοιπόν, όταν μιλούσε για «ευσεβείς βλαμμένους», ήταν φωτισμένος από τον Θεό και ήξερε τι έλεγε. Αλλά αυτό δεν μπορεί να το πει καθένας μας…

Πάτερ, στ’ αλήθεια, πού ξέρεις εσύ όλους τούς υποψηφίους τού κόμματος ΝΙΚΗ; Και πώς ξέρεις ότι και μέσα σ’ αυτούς δεν υπάρχουν και άνθρωποι που εκμεταλλεύονται το όνομα του Χριστού;

Στον πρώτο κύκλο τού Χριστού, στους Αποστόλους, υπήρχε και ένας Ιούδας ο οποίος, μαζί με τους άλλους Αποστόλους, κήρυττε, θεράπευε, έκανε θαύματα, σύμφωνα με την Αγία Γραφή. Κι όμως, πρόδωσε τον Χριστό. Και το ότι θα πρόδιδε τελικά τον Χριστό, δεν το γνώριζαν οι άλλοι Απόστολοι. Το γνώριζε όμως ο Θεάνθρωπος. Μόνο εκείνος το γνώριζε. 

Επομένως, όσοι από εμάς επιχειρούμε να πούμε ότι εκείνοι που θα είναι υποψήφιοι με το κόμμα ΝΙΚΗ, είναι και άνθρωποι του Χριστού, μπορεί και να δούμε τελικά κάποιους απ’ αυτούς να μην είναι άνθρωποι του Χριστού. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλους συνανθρώπους μας ή και με άλλους υποψηφίους σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.

 

π. Αναστάσιος: «Ο Νατσιός είναι πεντακάθαρος. Τον διαβάζουμε και τον ξέρουμε χρόνια τώρα».

Απάντηση: Πάτερ μου, σου απάντησα… Το τι είναι καθένας, το γνωρίζει μόνο ο Θεός. Και η ζωή των ανθρώπων έχει και διακυμάνσεις. Η ζωή των ανθρώπων, ακόμη και εκείνων μέσα στην Εκκλησία, έχει διακυμάνσεις. Το ποιος είναι πεντακάθαρος και ποιος όχι, το γνωρίζει μόνο ο Θεός.

Σήμερα κάποιος μπορεί να είναι στον βούρκο τής αμαρτίας, αλλά αύριο να είναι άγιος. Και χθες κάποιος μπορεί να ήταν ή να φαινόταν καλός, αλλά σήμερα να αποδεικνύεται ότι δεν είναι. Και σήμερα μπορεί κάποιος να είναι καλός, αλλά αύριο να διαπράξει ακόμη και έγκλημα ενώ, βεβαίως, μπορεί μεθαύριο να μετανοήσει και να ζητήσει το έλεος του Θεού δια της εξομολογήσεως, οπότε και πάλι να είναι άνθρωπος του Θεού.

Όσο για τον Δ.Νατσιό, εάν ισχύουν όλα αυτά που γράφονται στο διαδίκτυο περί γυρολόγου σε κόμματα ο οποίος τελικά κατέληξε στη ΝΙΚΗ και έγινε πρόεδρος, εφόσον λοιπόν ισχύουν όλα αυτά, τότε μπορεί να μη γνωρίζουμε και κάποιες άλλες πτυχές τής ζωής του, πτυχές που ίσως αποκαλυφθούν τώρα ή στο μέλλον. 

Επίσης, δεν γνωρίζουμε εάν ο άνθρωπος αυτός είναι φιλόδοξος ή μωροφιλόδοξος… Κι αν είναι μωροφιλόδοξος, όπως τον κατηγορούν κάποιοι, τότε μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνος…

Εσύ, όμως, πάτερ, γιατί προτρέχεις; 

 

π. Αναστάσιος: «Ασφαλώς η ΝΙΚΗ δεν πρέπει να είναι κόμμα ανεμβολίαστων. Είναι κόμμα όλων των Ελλήνων: εμβολιασμένων και μη που αγαπούν το Χριστό και την Ελλάδα και θέλουν να αγωνίζονται να ζουν κατά Χριστόν». 

Απάντηση: Η ηγεσία τού κόμματος ΝΙΚΗ δεν φαίνεται να ασχολήθηκε καθόλου σχεδόν με τα εμβόλια. Το ότι τα εμβόλια έχουν μέσα εκτρωτικές σειρές, αυτό άραγε δεν τους ενδιαφέρει; Το ότι τα πειραματικά αυτά εμβόλια έχουν σχέση με την επιβολή τής Νέας Τάξης Πραγμάτων, αυτό το ερεύνησαν, έστω και λίγο; Ή δεν τους ενδιαφέρει; Το ότι αυτά τα εμβόλια έχουν εκτρωτικές σειρές είναι ευλογημένο από τον Θεό; Πόσο χριστιανοί είναι λοιπόν εκείνοι που δεν ενδιαφέρθηκαν για την αλήθεια περί των εμβολίων; Το ότι πάσχουν ή πεθαίνουν άνθρωποι από τα εμβόλια, αυτό άραγε δεν ενδιαφέρει την ηγεσία τού κόμματος ΝΙΚΗ;

Ποιον αγώνα έκανε η ηγεσία τού κόμματος ΝΙΚΗ για να ερευνήσει τι έχουν μέσα τα εμβόλια; Ποιον αγώνα έκανε η ηγεσία τής ΝΙΚΗΣ για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό; Δεν έκανε κανέναν αγώνα, κι αυτό ίσως να έχει την εξήγησή του. 

Δεν έκανε κανέναν αγώνα, ίσως διότι κάποιοι συγγενείς τού Νατσιού, ίσως και ο ίδιος ο Νατσιός, ή κάποιοι από το στενό ή το ευρύτερο περιβάλλον τού Νατσιού έχουν κάνει τα εμβόλια αυτά με τις εκτρωτικές σειρές. Και τι αγώνα θα μπορούσαν να κάνουν άνθρωποι εναντίον των πειραματικών εμβολίων, αν οι ίδιοι έχουν κάνει τα εμβόλια αυτά; 

Και βεβαίως, οι περί την ηγεσία τής ΝΙΚΗΣ, θέλοντας να δικαιολογήσουν τη στάση τους περί των εμβολίων, έλεγαν συνεχώς την ίδια δικαιολογία: «Αυτό το κάνουμε για να μη διχάσουμε τον κόσμο»… Αλλά εάν (όχι εμείς οι άνθρωποι) αλλά η ίδια η αλήθεια διχάζει τον κόσμο, εμείς θα πρέπει να σιωπήσουμε;

Ελπίζω δε και εύχομαι προς τον Θεό, κανένα συγγενικό πρόσωπο του Νατσιού και κανένα πρόσωπο από το στενό ή το ευρύτερο περιβάλλον τού Νατσιού, όπως επίσης και κανείς άνθρωπος απανταχού τής γης να μην υποστεί ποτέ κάποιες σοβαρές παρενέργειες ή θάνατο εξαιτίας αυτών των πειραματικών εμβολίων. Αλλά, δυστυχώς, η ελληνική και η παγκόσμια πραγματικότητα μάλλον μας διαψεύδει.

https://stalagmaties.blogspot.com/2021/03/covid-19_13.html

Θυμίζω πάντως ότι όταν πήγα στο συνέδριο των Πατρίων, στη Ράχη Πιερίας, ο αδελφός τού Νατσιού μού έκανε κήρυγμα υπέρ των εμβολίων.

https://stalagmaties.blogspot.com/2023/02/blog-post_26.html

Και παρούσα, αλλά σιωπηλή, ήταν και η αδελφή τού Νατσιού, όπως επίσης και μια φίλη της, ενώ ο φίλος τού Νατσιού, που ήταν παρών στη συζήτηση, μου έκανε κι εκείνος κήρυγμα υπέρ των εμβολίων.

Υπήρχαν, λοιπόν, άνθρωποι που αγωνίζονταν εκείνη την περίοδο και ενημέρωναν τους συνανθρώπους τους για τα πειραματικά εμβόλια mRNA, για τις παρενέργειες, για τους θανάτους. Και υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι του κόμματος ΝΙΚΗ και κάποιοι συγγενείς τού Νατσιού, είτε κάποιοι του ευρύτερου περιβάλλοντος του κόμματος ΝΙΚΗ οι οποίοι είτε σιωπούσαν, είτε έκαναν κηρύγματα υπέρ των εμβολίων.

 

π. Αναστάσιος: «Για την μομφή ότι η ΝΙΚΗ δεν μιλάει εναντίον του Οικουμενισμού, είναι προφανές ότι το σοβαρό αυτό εκκλησιολογικό ζήτημα δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης των πολιτικών κομμάτων».

Απάντηση: Όσοι ισχυρίζονται ότι ο Οικουμενισμός είναι ένα αποκλειστικό θρησκευτικό ή διαθρησκειακό θέμα, κάνουν ένα τραγικό λάθος. Το θέμα αυτό προωθείται από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων η οποία επιθυμεί τη διάλυση της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ταυτόχρονα την ισοπέδωση πολιτισμών και θρησκειών.

Επομένως, το θέμα αυτό είναι και πολιτικό. Και υπ’ αυτή την έννοια, είναι ένα ζήτημα που πρέπει και επιβάλλεται να γίνει αντικείμενο συζήτησης ΚΑΙ μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Και όχι μόνο αυτό. Ορθοδόξως δε, δεν επιτρέπεται να έχουμε επικοινωνία και να υποβάλλουμε τα σέβη μας προς εκείνους που προωθούν τον Οικουμενισμό.

 

π. Αναστάσιος: «Επιτέλους δεν μπορούμε να αναμεταδίδουμε συκοφαντικές αναφορές ανωνύμων, επιπέδου κάποιος, κάτι, κάπου, μου είπε για τον Νατσιό».

Απάντηση: Ποιος σου είπε, πάτερ μου, ότι αναμεταδίδω συκοφαντικές αναφορές ανωνύμων; Τα όσα φιλοξένησα στο δεύτερο κείμενό μου για το κόμμα τής ΝΙΚΗΣ, είναι λόγια υπαρκτού ανθρώπου. Είναι άνθρωπος με τον οποίο πηγαίναμε στις κατασκηνώσεις τού αγίου Επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου. Είναι ένας αγωνιζόμενος Χριστιανός.

Αυτός, λοιπόν, πήγε σε συγκεντρώσεις τού κόμματος ΝΙΚΗ, μίλησε με τον Νατσιό, έγραψε κείμενο και το έστειλε στο κόμμα τής ΝΙΚΗΣ αλλά δεν πήρε απάντηση καμία.

Όπως μου γράφει χαρακτηριστικά: «Έστειλα στο makpress 3 αντίστοιχες ερωτήσεις ως ανοικτή επιστολή.

https://makpress.blogspot.com/2022/04/3_25.html

Τις έστειλα κ στο εμαιλ και στο facebook της ΝΙΚΗΣ, ΠΟΤΕ δεν έλαβα απάντηση. Τις γνωστοποίησα κ σε φίλους μου στελέχη του κόμματος (της Νίκης)».

Άραγε, για ποιον λόγο δεν του απάντησαν εκεί στο κόμμα τής ΝΙΚΗΣ; Αν υπήρχε τότε εκείνος ο διάλογος τον οποίο απέφυγαν οι της ΝΙΚΗΣ, σήμερα δεν θα γραφόταν τίποτα απολύτως... 

 

π. Αναστάσιος: «Στο υστερόγραφο σας κοινοποιώ κάποια από τα δημοσιεύματα με τις επίσημες θέσεις τις ΝΙΚΗΣ καθώς και στελεχών της ΝΙΚΗΣ που έχουν δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΝΙΚΗΣ προς ενημέρωση και για να αντιληφθείτε ότι όσα σας μετέφερε ο ανώνυμος “εκπαιδευτικός” δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και είναι συκοφαντικά».

 

Απάντηση: Αν και για το θέμα αυτό έχω δώσει την απάντησή μου στο πρώτο κείμενο που δημοσίευσα και εσύ πάτερ το έχεις, υποτίθεται, διαβάσει (διότι ο σύνδεσμός του υπάρχει και στο δεύτερο δημοσίευμα), εντούτοις θα παραθέσω ολόκληρο το τμήμα που έχω δημοσιεύσει, ώστε οι αναγνώστριες και οι αναγνώστες να καταλάβουν δύο σημαντικά θέματα:

1) ότι οι περί την ηγεσία τού κόμματος ΝΙΚΗ δεν ήθελαν να στηρίξουν τους υγειονομικούς σε αναστολή, είτε επειδή εμβολιάστηκαν οι ίδιοι, είτε και επειδή ήθελαν να τα έχουν καλά με όλους, δηλαδή να είναι η ΝΙΚΗ ένα κόμμα παντός καιρού, ώστε σε θολά νερά να αγρεύουν ψήφους από παντού.

2) ότι μετά από τον, υπέρ των υγειονομικών σε αναστολή, αγώνα που έκανα εκείνη την εποχή, όχι βέβαια μόνος μου αλλά μαζί με πολλούς άλλους μέσα και έξω από το κόμμα τής ΝΙΚΗΣ, μετά από την υποστήριξη που είχαν οι υγειονομικοί σε αναστολή από κάποιους δημοσιογράφους, από κάποιους πολίτες, από κάποια κόμματα εντός και εκτός Βουλής, τότε και μόνον τότε οι της ηγεσίας τής ΝΙΚΗΣ άρχισαν, δειλά - δειλά, να στηρίζουν τον αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή. Και αυτό δεν το έκαναν στέλνοντας δελτία τύπου σ’ εμάς τους δημοσιογράφους ώστε να μάθουν οι πολίτες τής Χώρας τις απόψεις τής ΝΙΚΗΣ αλλά το έκαναν στη σελίδα τους στο facebook κλπ.

Κατά την κρίση μου, η υποστήριξη αυτή έγινε μετά από μεγάλο αγώνα που κάναμε κάποιοι και βεβαίως θεωρώ ότι η υποστήριξη αυτή ήταν μισή και κουτσουρεμένη. 

Και ρωτώ: Γιατί ο Δ.Νατσιός δεν κατέβηκε ούτε σε μία κινητοποίηση των υγειονομικών σε αναστολή; Δεν τον είδα πουθενά!

Και ρωτώ: Ο Δ.Νατσιός και το κόμμα του έδωσαν, άραγε, επίσημα κάποια οικονομική στήριξη στους υγειονομικούς σε αναστολή;

Έχω κι άλλα ερωτήματα. Προς το παρόν όμως στέκομαι σ' αυτά. 

 

Να, λοιπόν, τι έγραφα, μεταξύ άλλων, στο πρώτο μου κείμενο https://stalagmaties.blogspot.com/2023/02/blog-post_26.html σχετικά με το κόμμα τής ΝΙΚΗΣ και με τους υγειονομικούς σε αναστολή:

«Την 1η Σεπτεμβρίου τού 2021, το Υπουργείο Υγείας έθεσε σε αναστολή εργασίας χιλιάδες γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό στις δημόσιες δομές υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ. ). Επίσης, έθεσε σε αναστολή εργασίας και γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό που υπηρετούσε τον τομέα τής Υγείας σε, εκτός δημόσιου τομέα, νοσοκομεία, κλινικές, σε ιατρεία και εργαστήρια.

Χιλιάδες οικογένειες υγειονομικών σε αναστολή υπέφεραν, διότι οι υγειονομικοί αυτοί στερήθηκαν, για 15 μήνες, τον μισθό τους και τα ένσημά τους αλλά και δεν μπορούσαν να πιάσουν, επίσημα, άλλη εργασία. Το Υπουργείο Υγείας τούς εκβίαζε λέγοντάς τους, ουσιαστικά: Ή θα κάνετε υποχρεωτικά το εμβόλιο ή να πάτε να πεθάνετε!

Τότε, αρκετοί συμπολίτες μας κινητοποιήθηκαν. Μαζεύαμε τρόφιμα και χρήματα και τα δίναμε στους υγειονομικούς για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Επίσης, ως δημοσιογράφος που είμαι αλλά και κάποιοι λίγοι άλλοι συνάδελφοι, ανά την Ελλάδα, στηρίζαμε συνεχώς με κείμενα τους υγειονομικούς σε αναστολή. Και βεβαίως, συμμετείχαμε και σε κινητοποιήσεις τους, βγάζαμε φωτογραφίες, συντάσσαμε κείμενα και τα αναρτούσαμε. Έτσι ο αγώνας των υγειονομικών δεν χάθηκε αλλά παρέμενε στην επικαιρότητα.

Την ίδια περίοδο, τον αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή τον στήριξαν, μέσα στη Βουλή, στελέχη τού κόμματος «Ελληνική Λύση» τού Κυριάκου Βελόπουλου. Την ίδια περίοδο επίσης, κάποια λίγα στελέχη τού ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να στηρίζουν τον αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή, και αργότερα η στήριξη άρχισε να γίνεται μεγαλύτερη.

Επιπλέον, κάποια στελέχη νεοϊδρυθέντων, κυρίως πατριωτικών κομμάτων, που ήταν εκτός Βουλής, προσέφεραν τη δική τους στήριξη στους υγειονομικούς σε αναστολή καθ’ όλη τη διάρκεια της ταλαιπωρίας τους και των εναντίον τους διώξεων.

Υπήρξαν όμως και κόμματα, εντός και εκτός Βουλής, που τάχθηκαν εναντίον των υγειονομικών σε αναστολή. Πρόκειται κυρίως για τη Νέα Δημοκρατία, για το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και για το ΚΚΕ (μάλιστα, το ΚΚΕ έλεγε ότι ο μη εμβολιασμός είναι φασισμός) καθώς και για κάποια κόμματα που ήταν εκτός Βουλής. Τέλος, υπήρξαν και κόμματα που, επίσημα, σιώπησαν για το θέμα αυτό ή είχαν μια ερμαφρόδιτη στάση, όπως ήταν το κόμμα «Νίκη». Και αναλυτικότερα, θα δούμε και το γιατί είχαν αυτή τη στάση.

 

Η στάση σιωπής στελεχών τού κόμματος «Νίκη» 

απέναντι στο δράμα των υγειονομικών σε αναστολή.

Στελέχη τού κόμματος «Νίκη» δεν ήθελαν, λέει, 

να βγουν προς τα έξω και να στηρίξουν τούς υγειονομικούς

...«για να μη διχαστεί ο κόσμος»!  



Όταν, λοιπόν, χιλιάδες υγειονομικοί τέθηκαν σε αναστολή, άρχισαν, σε πανελλαδικό επίπεδο, οι κινητοποιήσεις τους. Τέτοιες κινητοποιήσεις έγιναν και στην Κατερίνη. Σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις συμμετείχαν όχι μόνο υγειονομικοί σε αναστολή αλλά και πολίτες από διάφορα κόμματα εντός και εκτός Βουλής, καθώς και κάποια λίγα στελέχη διαφόρων κομμάτων.

Από το κόμμα «Νίκη» συμμετείχαν και κάποια λίγα στελέχη του σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις όχι όμως με την ιδιότητα του μέλους ή του στελέχους. Και αυτό έχει την εξήγησή του. Θυμάμαι ότι σε μια διαδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας, στην Κατερίνη, δίπλα από τους υγειονομικούς που διαδήλωναν, πέρασε ένα κορυφαίο στέλεχος του κόμματος «Νίκη», όμως δεν στάθηκε ούτε για μια στιγμή, σχεδόν δεν κοίταξε τους αγωνιστές υγειονομικούς και τους προσπέρασε…

Αφότου οι υγειονομικοί σε αναστολή ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους, μετά από κάποιο διάστημα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών τού κόμματος «Νίκη» Κατερίνης/Πιερίας, στην αίθουσα του συλλόγου «Κυριακή», στην Κατερίνη. (Απαραίτητη διευκρίνιση: Η αίθουσα δόθηκε από τους υπευθύνους τού Συλλόγου προς τη "Νίκη", όπως δόθηκε άλλοτε και προς το Δίκτυο του Ελληνισμού κλπ., δηλαδή αυτό δεν σημαίνει ότι ο Σύλλογος Κυριακή ταυτίζεται με κάποιο κόμμα ή ιδεολογία).

Επειδή δε, είχα κληθεί και εγώ ως δημοσιογράφος και ως πολίτης τού τόπου, μου δόθηκε ο λόγος και αναφέρθηκα, μεταξύ άλλων, και σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την υγειονομική κρίση αλλά και το τι θα έπρεπε να κάνει το κόμμα «Νίκη» με στόχο να ενημερώσει και να βοηθήσει τούς πολίτες. Να τους ενημερώσει για το δράμα που ζούσε τότε ο ελληνικός λαός με τον κορωνοϊό, με τα εμβόλια, με τους εγκλεισμούς και τους άλλους περιορισμούς καθώς επίσης και για το ζήτημα των υγειονομικών σε αναστολή.

Όπως προανέφερα, ο Πρόεδρος του κόμματος «Νίκη», ο Δημήτρης Νατσιός, είναι από την Κατερίνη. Και σ’ εκείνη τη συνάντηση ήταν παρούσα η αδελφή του και, αν δεν κάνω λάθος, ήταν παρών και ένας αδελφός του. Η αδελφή του, λοιπόν, όταν άκουσε την άποψή μου για το τι ενημέρωση θα έπρεπε να γίνει στον ελληνικό λαό ως προς τον κορωνοϊό, τα εμβόλια, τους εγκλεισμούς και τους άλλους περιορισμούς καθώς επίσης και ως προς το ζήτημα των υγειονομικών σε αναστολή, αντέδρασε λέγοντάς μου ότι «δεν ασχολούμαστε μ’ αυτά»! «Δεν θέλουμε να διχάσουμε τον λαό»!

Μάλιστα, ένα άλλο στέλεχος του κόμματος «Νίκη» υποστήριξε ότι υπάρχει εντολή από Αγιορείτες πατέρες να μη θίγονται τέτοιου είδους θέματα, χωρίς όμως να κατονομάσει για ποιους Αγιορείτες πατέρες εννοούσε. Από την πλευρά μου, λίγο αργότερα, τους ανακοίνωσα ότι δεν επιθυμώ να με καλέσουν ξανά σε τέτοιου είδους συναντήσεις τους. Και επειδή με είχαν βάλει και στο κοινό τους viber, τους είπα ότι δεν θέλω να συμμετέχω. Παρόλα αυτά, ο τοπικός συντονιστής τού κόμματος «Νίκη» συνέχισε να με έχει μέσα στο viber.

Λίγο αργότερα, σ’ αυτό το κοινό viber που λειτουργεί το τμήμα Κατερίνης/Πιερίας τής «Νίκης», κάποιο μέλος τού κόμματος «Νίκη» έγραψε κάτι που μου έδωσε την αφορμή να γράψω και κάποια σκληρά αλλά αληθινά και δίκαια σχόλια.

Συγκεκριμένα, αφού έγραψα ότι είναι ανάγκη το κόμμα «Νίκη» να στηρίξει με δημόσιες παρεμβάσεις του τους 100 και πλέον υγειονομικούς τής Πιερίας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, αλλά και τις οικογένειές τους, στηλίτευσα τη σιωπηρή στάση που τηρεί το κόμμα «Νίκη» απέναντι στη δυστυχία των υγειονομικών σε αναστολή αλλά και των οικογενειών τους.

Μία από τις απαντήσεις που τότε πήρα, στο viber, ήταν περίπου ότι δεν χρειάζεται να υπάρξει στήριξη επίσημη του κόμματος «Νίκη» προς τους υγειονομικούς σε αναστολή και ότι μεμονωμένα κάποιοι πολίτες, που τυγχάνει να είναι και μέλη τού κόμματος «Νίκη», στηρίζουν τούς υγειονομικούς. Φυσικά, εγώ επέμενα να στηριχθούν επίσημα οι υγειονομικοί σε αναστολή από το κόμμα «Νίκη».

Σ’ αυτή τη διαμάχη παρενέβη τότε ο τοπικός συντονιστής τού κόμματος «Νίκη» και με έβγαλε από το viber (βεβαίως, το είχα ζητήσει επίσημα να με βγάλουν από το viber αλλά ο συντονιστής, μέχρι να καταθέσω τα σκληρά μου σχόλια, με κρατούσε μέσα στο viber).

Αυτές όμως οι έντονες αντιδράσεις μου αλλά και ο συνεχής αγώνας μου και ο συνεχής αγώνας και άλλων δημοσιογράφων και πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αυτός ο αγώνας δεν πήγε χαμένος αλλά έφερε κάποια θετικά αποτελέσματα.

 

Επεισόδιο στον οικισμό Ράχης Δ.Κατερίνης, 

με πρωταγωνιστή έναν αδελφό τού Νατσιού 

καθώς και έναν πρόεδρο συλλόγου. 

Μου έκαναν κήρυγμα υπέρ των εμβολιασμών! 

Παρούσα και η αδελφή τού Νατσιού.



Λίγο αργότερα, σε συνέδριο που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ράχης «Τα Πάτρια», όπου χαιρέτισε και ο Πρόεδρος του κόμματος «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός, σημειώθηκε ένα επεισόδιο.

Μετά την πρώτη συνεδρία, στο διάλειμμα, βγήκα έξω από την αίθουσα και μετέβην σε έναν χώρο όπου αργότερα θα γίνονταν κάποιο γεύμα. Εκεί λοιπόν με είδε και με κάλεσε ένας θρησκευόμενος Πρόεδρος συλλόγου τής Κατερίνης να έρθω στη συντροφιά του.

Κοντά του ήταν η γυναίκα του, η αδελφή τού Νατσιού καθώς και ένας εκ των αδελφών τού Νατσιού. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να πάω προς τα εκεί, προς τη συντροφιά τους, επειδή δεν ήθελα να προκληθεί εκ νέου σύγκρουση για το γνωστό θέμα των εμβολίων αλλά και το θέμα που αφορούσε τη στήριξη ή όχι των υγειονομικών σε αναστολή εργασίας.

Παρόλα αυτά, ο θρησκευόμενος Πρόεδρος του συλλόγου επέμενε να έρθω στη συντροφιά τους, έστω και για δυο λεπτά. Πήγα, λοιπόν, εκεί, αλλά λίγο αργότερα η συζήτηση, δυστυχώς, πήγε στα εμβόλια. Και επειδή εγώ δεν θέλω να σιωπώ όταν με προκαλούν, απάντησα ότι τα εμβόλια είναι πειραματικά, ότι κανείς δεν γνωρίζει τι περιέχουν αλλά και ότι, και μόνο από ηθικής πλευράς, δηλαδή επειδή περιέχουν εκτρωτικές σειρές, είναι ανήθικο κάποιος να εμβολιάζεται, σύμφωνα με το ήθος που προτρέπει η Ορθόδοξη Θεολογία.

Και τότε άρχισαν, ο αδελφός τού Νατσιού αλλά και ο θρησκευόμενος Πρόεδρος, να μου κάνουν κηρύγματα υπέρ των εμβολίων. Και ο θρησκευόμενος Πρόεδρος του συλλόγου μού έλεγε ότι κάνοντας ένα εμβόλιο δεν θα ψάχνει και εάν υπάρχουν μέσα εκτρωτικές σειρές…

Κάποια στιγμή, και επειδή έβλεπα ότι επέμεναν σ’ αυτά τα αθεολόγητα που έλεγαν, τους πρότεινα να φωνάξουμε τον Αγιορείτη, πατέρα Λουκά Ντούρο, έναν πραγματικά ασκητή και άγιο άνθρωπο, ο οποίος ήταν εκ των οργανωτών τού συνεδρίου. Να τον φωνάξουμε, τους είπα, και να τον ρωτήσουμε για το εάν είχα δίκιο σ’ αυτά που θεολογικά έλεγα ή μήπως δεν είχα δίκιο. Μόλις όμως άκουσαν ότι θα καλούσα τον π. Λουκά, ο θρησκευόμενος Πρόεδρος φώναξε έντονα: «Όχι, όχι»!

Πρωταγωνιστές, λοιπόν, σ’ αυτό το επεισόδιο, ο αδελφός τού Νατσιού αλλά και ο Πρόεδρος του συλλόγου, όπως και εγώ. Η αδελφή τού Νατσιού άκουγε και δεν μίλαγε… Όπως επίσης σιωπούσε και η γυναίκα τού θρησκευόμενου Προέδρου. Βλέποντας όμως το πού οδηγούσαν την όλη συζήτηση, εγκατέλειψα, διαμαρτυρόμενος, τη συντροφιά τους…

 

Μετά τη θετική στάση τού ΣΥΡΙΖΑ 

έναντι των υγειονομικών σε αναστολή, 

κάποιοι στο κόμμα «Νίκη» άρχισαν να ξυπνούν…

 

Στο μεταξύ, ο αγώνας των υγειονομικών συνεχίζονταν αμείωτος. Και επειδή, όπως προανέφερα, κάποιοι από εμάς τούς δημοσιογράφους γράφαμε συνεχώς στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτός ο αγώνας δεν θάφτηκε αλλά ήταν ένα συνεχές αγκάθι στα πλευρά τής κυβέρνησης, καθώς επίσης και μια συνεχής και ζώσα μαρτυρία αλήθειας.

Οι συνεχείς αντιδράσεις των υγειονομικών αλλά και η προβολή των αγώνων τους από μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και από το διαδίκτυο οδήγησαν γρήγορα τον ΣΥΡΙΖΑ στο να αρχίζει να στηρίζει έντονα τον αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή.

Στην αρχή, ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε τους υγειονομικούς, αλλά δειλά - δειλά. Στη συνέχεια, το έκανε πολύ επίσημα και ιδιαιτέρως έντονα, διότι οι του ΣΥΡΙΖΑ καταλάβαιναν ότι αυτές οι χιλιάδες ψήφοι των υγειονομικών σε αναστολή αλλά και των οικογενειών τους και των φίλων και των συμπαραστατών τους, ήταν ψήφοι χρήσιμοι στο κόμμα τους.

Μετά από τις κινήσεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιλήφθηκα ότι το κόμμα «Νίκη» άρχισε, δειλά - δειλά, από κάποια στιγμή και μετά, να γράφει κάποια λίγα κείμενα για τους υγειονομικούς σε αναστολή όχι όμως στέλνοντας δελτία τύπου στον τοπικό και στον πανελλαδικό τύπο αλλά γράφοντας μόνο στη σελίδα τού κόμματος «Νίκη», στο facebook. Έστω κι αυτό όμως ήταν κάτι…».

Περισσότερα για το κόμμα τής ΝΙΚΗΣ και για τον Δ.Νατσιό στο πρώτο μου κείμενο μπορεί κάποιος/κάποια να διαβάσει στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://stalagmaties.blogspot.com/2023/02/blog-post_26.html

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συνολικά, τα κείμενα που έχω γράψει για τη ΝΙΚΗ τού Νατσιού είναι τέσσερα, ως εξής: 

1ο ΚΕΙΜΕΝΟ (5/2/2023).

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

https://stalagmaties.blogspot.com/2023/02/blog-post_26.html

 

2ο ΚΕΙΜΕΝΟ (20/3/2023).

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

https://stalagmaties.blogspot.com/2023/03/blog-post_41.html

 

3ο ΚΕΙΜΕΝΟ (23/3/2023).

Αδικούμε τον Δ.Νατσιό; Ή μήπως συμβάλλουμε σε αλήθειες για τον Νατσιό και για κάποιες λανθασμένες γραμμές προς το κόμμα του;

https://stalagmaties.blogspot.com/2023/03/blog-post_28.html

 

4ο ΚΕΙΜΕΝΟ (15/5/2023).

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!


ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

Επίσης, προσκλήθηκα από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο και μίλησα, τηλεοπτικά/διαδικτυακά, στο youtube.com.

https://www.youtube.com/watch?v=fWAFTpmno_0

Ο ως άνω σύνδεσμος είναι, βέβαια, το 1ο μέρος τής τηλεοπτικής συνέντευξης που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο. Και παρά τις προσπάθειες λογοκρισίας που επιχείρησαν κάποιοι, η συνέντευξη αυτή συνεχίζει να υπάρχει ακόμη στο διαδίκτυο.  

Το 2ο μέρος όμως τής συνέντευξης δεν κατέστη δυνατόν να αναρτηθεί, επειδή κάποιοι έκαναν καταγγελία εναντίον τού λογαριασμού youtube, τού Αλέξανδρου Στεφανόπουλου, και κατάφεραν να επιβληθεί λογοκρισία.

Έτσι, ο εν λόγω λογαριασμός πάγωσε για δύο περίπου εβδομάδες (δηλαδή, δεν είναι δυνατόν να γίνει ανάρτηση μέχρι τότε), οπότε το 2ο μέρος θα είναι διαθέσιμο μετά τις …εκλογές! Ευτυχώς, το πρώτο μέρος είναι ακόμη διαθέσιμο, δεν μπόρεσαν, μέχρι στιγμής, κάποιοι να το κόψουν και να το εξαφανίσουν.

Το κυριότερο όμως είναι ότι οι άνθρωποι που έκαναν την καταγγελία, (κατά την εκτίμησή μου, επειδή προφανώς ασκώ κριτική στον Νατσιό), είναι οι άνθρωποι που θα διαμαρτύρονταν και θα μιλούσαν για λογοκρισία, αν κάποιος τούς έκανε καταγγελία για κάποιο δικό τους κείμενο ή για κάποια δική τους συνέντευξη… 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ (3/6/2023): Το δεύτερο μέρος τής συνέντευξης δημοσιοποιήθηκε, τελικά, μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα στις 31/5/2023. 

https://www.youtube.com/watch?v=yhswOr-Zti4 


--------------------------------  

* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

είναι πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών,

πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών,

δημοσιογράφος στην Κατερίνη.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009657090926

email: galanos.andreas@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης.

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Η (χαμένη) Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων [Έρευνα]