Σεβασμιότατε Κατερίνης κ. Γεώργιε, τον πόλεμο στην Ουκρανία τον βλέπετε. Τον πόλεμο στην Παλαιστίνη δεν τον βλέπετε; (Γράφει μια Δημότισσα Κατερίνης).

 


Σεβασμιότατε Κατερίνης κ. Γεώργιε, 

τον πόλεμο στην Ουκρανία τον βλέπετε. 

Τον πόλεμο στην Παλαιστίνη δεν τον βλέπετε;

 

Παρακάτω δημοσιεύουμε ένα σημείωμα που μας έστειλε μια κυρία, δημότισσα Κατερίνης. Το σημείωμα αυτό αφορά μια πτυχή από το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Η δημοσίευση γίνεται χωρίς το επώνυμο της κυρίας, η οποία μάς παρακάλεσε να μη δημοσιευτεί.

Προτού δημοσιεύσουμε το σημείωμα της κυρίας Κατερίνας, ελέγξαμε το περιεχόμενο και διαπιστώσαμε τα εξής:

1. Το περιεχόμενο του σημειώματός της, κατά την κρίση μας, ΔΕΝ περιέχει στοιχεία συκοφαντικά ή υβριστικά ή στοιχεία που δεν στέκουν.

2. Αντίθετα, αυτό το σημείωμα περιέχει ευπρεπή κριτική σε μια πτυχή από το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με σεβασμό όμως προς το πρόσωπο του Σεβ. κ. Γεωργίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο σημείωμα που δημοσιεύουμε εδώ, δεν κάναμε καμία παρέμβαση. Το μόνο που κάναμε είναι να προσθέσουμε κάποια σημεία στίξης που έλειπαν, κυρίως κόμματα, ώστε το κείμενο να διαβάζεται χωρίς νοηματικά προβλήματα, αλλά και να κοκκινίσουμε ορισμένες φράσεις από το κείμενο της κυρίας Κατερίνας, φράσεις που έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Ολόκληρο το σημείωμα της κυρίας Κατερίνας από την Κατερίνη, έχει ως εξής:

 

Κριτική δημότισσας από την Κατερίνη, σε πτυχή τού πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεωργίου.

 

«Διάβασα πριν από λίγο στο σάιτ της εφημερίδας «ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ» το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεωργίου. Και ξαφνιάστηκα.

Γράφει ο Σεβασμιώτατος: « Ἡ χρονιά πού ἔφυγε κληροδότησε μέ προβλήματα, φόβους καί σημαντικές ἐκκρεμότητες τό νέο ἔτος. Ἀβεβαιότητα καί φόβος κατακλύζουν τήν παγκόσμια κοινωνία καί τίς καρδιές μας:

§  ἕνας πόλεμος μαίνεται στήν Οὐκρανία,

§  τά ἐθνικά μας θέματα ἀπασχολοῦν συνεχῶς τήν ἐπικαιρότητα,

§  ἡ ἀκρίβεια στήν ἐνέργεια καί στά βασικά ὑλικά ἀγαθά εἶναι μιά ὀδυνηρή πραγματικότητα… κλπ., κλπ.».

https://olympiobima.gr/minyma-protochronias-2024-tou-sevasmiotatou-mitropoliti-kitrous-katerinis-platamonos-georgiou/

 

Σεβασμιώτατε, με όλο το σεβασμό που σας έχω, δε σας καταλαβαίνω. Εσείς βλέπετε μόνο ένα πόλεμο; Και μόνο στην Ουκρανία; Τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ δεν τον βλέπετε; Δε βλέπετε επίσης ότι ο πόλεμος αυτός όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά συνεχώς επεκτείνεται με τη συμμετοχή της Χεζμπολάχ και των Χούθι της Υεμένης και κινδυνεύει να γίνει μεγαλύτερος με τυχόν συμμετοχή του Ιράν αλλά και αραβικών κρατών;

Σεβασμιώτατε, δε μπορώ να φανταστώ ότι απλά κάνατε ένα λάθος. Γιατί είναι η δεύτερη φορά που βλέπω σε εορταστικό μήνυμά σας κάτι σαν να μην πάει καλά. Γιατί και στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα αποφύγατε να αναφερθείτε ξεκάθαρα στη σύγκρουση Χαμάς και Ισραήλ και παρά το ότι αυτή η σύγκρουση γίνεται κοντά στην περιοχή που γεννήθηκε ο Χριστός, ο Θεός της Ειρήνης, σύμφωνα με κάποιο χριστουγεννιάτικο ύμνο. Και η ειρήνη έχει πεθάνει σήμερα στην Παλαιστίνη. 

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα Σεβασμιώτατε γράφετε: «Ἡ φάτνη μᾶς ἀπελευθερώνει ἀπό τήν ταραχή τοῦ κόσμου καί μᾶς βάζει στήν ἀτμόσφαιρα τῆς γαλήνης, τῆς εἰρήνης τοῦ Θεοῦ. Ἐκεῖ δέν ἠχοῦν ἀπειλές καί ταραχές».

Δηλαδή, αποφύγατε και πάλι, Σεβασμιώτατε, και μάλιστα με έντεχνο τρόπο, να αναφερθείτε στα δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα στην Παλαιστίνη, με πάνω από 21.000 νεκρούς, οι περισσότεροι των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά.

https://www.facebook.com/story.php/?story_fbid=742372857925670&id=100064588873709&paipv=0&eav=AfZCcvXvrA12TR2TNZ2z0Dasrmcw6ZYZw2Agq1tLJ84WqWwrZNWVf0OO0acFQk1Z-nM&_rdr

 

Σεβασμιώτατε, είναι δικαίωμά σας να λέτε και να γράφετε ή και να παραλείπετε ό,τι θέλετε. Αλλά κι εμείς, σαν πιστά τέκνα της Εκκλησίας, θέλουμε από τους ηγήτορές μας να ακούμε όλες τις αλήθειες. Δε φοβόμαστε να ακούμε και να διαβάζουμε όλες τις αλήθειες. Θέλουμε κάποιες αλήθειες να μην αποκρύβονται. Και επειδή αυτό το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα που διαβάσαμε σήμερα στον τοπικό τύπο, εκτιμώ θα μας το διαβάσουν και οι παππάδες στις εκκλησίες την πρωτοχρονιά, νομίζουμε ότι θα ήταν καλό, να είναι ένα ολοκληρωμένο μήνυμα και όχι ένα μήνυμα με μισές αλήθειες.

 

Με σεβασμό και εκτίμηση

στο πρόσωπό σας

Κατερίνα, σύζυγος και μητέρα

κάτοικος Κατερίνης»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με συμμετοχή τού Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, τελέστηκε στη Ν.Χράνη, πανηγυρική Θ.Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας της πρ. Χωροφυλακής.

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Σωτήρης Γκούνας: Τις πταίει;

Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών, ομιλία και τραγούδια για τη Μακεδονία. (+ 42 ΦΩΤΟ)

Η Κονταριώτισσα μίλησε! Λαοθάλασσα στην ομιλία του Πέτρου Κιάφα! (+ 59 φωτογραφίες).

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Εκδήλωση τιμής στη μνήμη τού Δημήτρη Κυριακού (+ 116 ΦΩΤΟ)