Από 10 ετών στο θεατρικό σανίδι η Γιώτα Ευαγγελοπούλου, η 22χρονη Κατερινιώτισσα Σκηνοθέτιδα! (56 ΦΩΤΟ)


* ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΠΡΙΝ 12 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ!

* Η ΓΙΩΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗ: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ!

* ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΩΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ.

* ΩΣ ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΑ, Η ΓΙΩΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.


Παρουσίαση Συνέντευξης:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

Λήψη Φωτογραφιών:
·       Αθανάσιος Κοτροκόης,
·       Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *



Μπορεί, άραγε, η απαγγελία ενός ποιήματος να οδηγήσει ένα ντροπαλό παιδί 10 ετών στη θεατρική και σκηνοθετική τέχνη;
Η Κατερινιώτισσα Γιώτα Ευαγγελοπούλου έχει να μας διηγηθεί μια τέτοια μικρή ιστορία στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε στο Blog stalag.maties και στον Δημοσιογράφο Ανδρέα Κατσιάπη - Γαλανό.
Σήμερα, η Γιώτα Ευαγγελοπούλου ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα τής Σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα συνεχίζει με τη μεγάλη της πια αγάπη, το θέατρο!
Ασχολείται με τη θεατρική τέχνη από τα 10 της χρόνια! Σήμερα, είναι μόλις 22 ετών! Κι όμως, έχει προλάβει να παίξει σε διάφορα θεατρικά έργα που σκηνοθέτησε ο πολυβραβευμένος και καταξιωμένος Κύπριος Σκηνοθέτης, Ανδρέας Μιχαήλ, ο άνθρωπος που στο πρόσωπο της δεκάχρονης τότε μαθήτριας εντόπισε, από την πρώτη στιγμή, το εξαιρετικό της ταλέντο.
Ο Ανδρέας Μιχαήλ είναι ο Σκηνοθέτης που την οδήγησε στον κόσμο τής Τέχνης και του Πολιτισμού, είναι ο Καλλιτέχνης που τη δίδαξε, που την ανέδειξε ως Ηθοποιό αλλά και της έδειξε τον δρόμο προς τη Σκηνοθεσία αφού απλόχερα της δίδαξε τα μυστικά τής θεατρικής τέχνης.
Στη συνέντευξη που ακολουθεί, η Γιώτα Ευαγγελοπούλου μιλά για τα πρώτα της βήματα στο Θεατρικό Εργαστήρι ΑΥΛΑΙΑ - ΘΕΑΜΑ, στην Κατερίνη, για τη συνεχώς ανερχόμενη πορεία της.
Μιλά, με τα καλύτερα λόγια, για τον Μεγάλο Σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ που την ανέδειξε. Μιλά για τα έργα στα οποία έχει παίξει ή που συνεχίζει να παίζει ως Ηθοποιός, αλλά και για τα έργα που μέχρι σήμερα ανέλαβε ως Βοηθός Σκηνοθέτη αλλά και ως Σκηνοθέτιδα. Μιλά επίσης και για κάποιες εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει έχοντας μάλιστα συμπρωταγωνιστικό ρόλο. Πρόκειται για παραστάσεις που δόθηκαν στην Κατερίνη, στην Ημαθία και στη Θεσσαλονίκη.
Αναφέρεται όμως και στην τεράστια επιτυχία τής μουσικής κωμωδίας (μιούζικαλ) με τίτλο: «Ζήσε την Αλήθεια σε χιλιάδες Παραμύθια»! Σ’ αυτό το έργο, η Γιώτα Ευαγγελοπούλου, έχει συμπρωταγωνιστικό ρόλο ως Ηθοποιός ενώ παράλληλα είναι και Βοηθός Σκηνοθέτη. 
Πρόκειται για ένα έργο που έγραψε ο μεγάλος Θεατρικός Συγγραφέας, Τάκης Γεωργέλλης, το οποίο σκηνοθετεί ο Τρίπτυχος Σκηνοθέτης (Θεάτρου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης), Καθηγητής Ανδρέας Μιχαήλ.
Τέλος, η Γιώτα Ευαγγελοπούλου κάνει και κάποιες σημαντικές αναφορές για το Θεατρικό Εργαστήρι ΑΥΛΑΙΑ - ΘΕΑΜΑ, τού Ανδρέα Μιχαήλ, ένα Εργαστήρι που συνεχίζει την πορεία του στην Κατερίνη, ένα Εργαστήρι από το οποίο έχουν περάσει πάνω από 1.700 παιδιά, τα τελευταία 21 χρόνια. Εκεί, οι μαθήτριες και οι μαθητές τού Ανδρέα Μιχαήλ διδάσκονται ορθοφωνία, κινησιολογία, υποκριτική, απαγγελία, φωνητική, παντομίμα, αυτοσχεδιασμό και ιστορία θεάτρου.
Κοντά στον δάσκαλο - Σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ, η Γιώτα Ευαγγελοπούλου έχει καταστεί άξια συνεργάτιδα, ενώ στο πλαίσιο λειτουργίας τού Θεατρικού Εργαστηρίου ΑΥΛΑΙΑ - ΘΕΑΜΑ, η Γιώτα Ευαγγελοπούλου είναι πλέον αναπόσπαστο μέλος ως Ηθοποιός, ως Βοηθός Σκηνοθέτη αλλά και ως Σκηνοθέτιδα. 

Η ώρα τής συνέντευξης στο Θεατρικό Εργαστήρι 
ΑΥΛΑΙΑ - ΘΕΑΜΑ, του Ανδρέα Μιχαήλ. 
Φωτογράφιση: Αθανάσιος Κοτροκόης. 


Ολόκληρη η Συνέντευξη της Ηθοποιού και Σκηνοθέτιδας, Γιώτας Ευαγγελοπούλου, στον Δημοσιογράφο Ανδρέα Κατσιάπη - Γαλανό, έχει ως εξής:


Η συνέντευξη με την Ηθοποιό και Σκηνοθέτιδα, 
Γιώτα Ευαγγελοπούλου.


Γιώτα, τί ήταν εκείνο που σε έκανε να ασχοληθείς με τη θεατρική τέχνη;

Γιώτα Ευαγγελοπούλου: Η πρώτη μου επαφή με τη θεατρική τέχνη ήταν πριν από 12 χρόνια, το 2006. Ήμουν 10 ετών, μαθήτρια Δημοτικού Σχολείου. Θυμάμαι ότι κάποια μέρα πήγα να «δω» μια φίλη μου η οποία μαθήτευε στο Θεατρικό Εργαστήρι ΑΥΛΑΙΑ, τού Ανδρέα Μιχαήλ. Ήθελα να «δω», λοιπόν, τί έκανε εκεί στο Θεατρικό Εργαστήρι, τί μάθαινε…
Ήμουν ένα πολύ ντροπαλό παιδί. Όταν μπήκα μέσα στο Θεατρικό Εργαστήρι,  ο κ. Ανδρέας μού ζήτησε να ανέβω στη σκηνή για να απαγγείλω ένα ποίημα! Θυμάμαι ότι έτρεμαν τα πόδια μου, γιατί κάθονταν αρκετά παιδιά από κάτω και με κοιτούσαν. Τελικά, απήγγειλα το ποίημα, τα παιδιά και ο κ. Ανδρέας με χειροκρότησαν και κάτι ένοιωσα εκείνη την στιγμή, ίσως χαρά, ενθουσιασμό, αποδοχή, το σίγουρο είναι ότι μου άρεσαν πάρα πολύ όλα αυτά που κάναμε εκείνη τη μέρα αλλά και στη συνέχεια.
Αυτό που με έκανε να συνεχίσω και συνεχίζω να ασχολούμαι με τη θεατρική τέχνη, είναι εκείνο το δυνατό συναίσθημα που ένιωσα την πρώτη φορά που ανέβηκα στη σκηνή, οι αλλαγές που άρχισα να παρατηρώ στην προσωπικότητα και στον χαρακτήρα μου, όχι μόνο εγώ, αλλά και οι δικοί μου άνθρωποι, το ότι ξεπέρασα το φράγμα της διστακτικότητας και την υπερβολική ντροπή μου, το ότι άλλαξε ο τρόπος όπου μιλούσα και εκφραζόμουν. 

Η Γιώτα Ευαγγελοπούλου σε ηλικία 10 ετών, στο πρώτο έργο που έπαιξε, με τίτλο: "Το Μαγικό Βιβλίο"

Ενδιαφέρουσα η ιστορία σου για το πώς ξεκίνησες τη θεατρική τέχνη. Στο Θεατρικό Εργαστήρι τί μαθήματα παρακολούθησες;

Γιώτα Ευαγγελοπούλου: Στο Θεατρικό Εργαστήρι ΑΥΛΑΙΑ έχω παρακολουθήσει πληθώρα μαθημάτων, όπως ορθοφωνία, κινησιολογία, υποκριτική, απαγγελία, φωνητική, παντομίμα, αυτοσχεδιασμό και ιστορία θεάτρου.

Ποιο ήταν το πρώτο θεατρικό έργο που έπαιξες; Σε ποια άλλα θεατρικά έργα έχεις παίξει;

Γιώτα Ευαγγελοπούλου: Έχω παίξει σε τέσσερα θεατρικά έργα που όλα τα σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Μιχαήλ, ως εξής:
1. «Το Μαγικό Βιβλίο», μιούζικαλ, ένα έργο που έγραψε η Ζωή Φυτούση. Είναι το πρώτο έργο που έπαιξα, σε ηλικία μόλις 10 ετών. Σ’ αυτό το έργο, που παίχτηκε πολλές φορές εδώ στην Κατερίνη, ήμουν πρωταγωνίστρια ηθοποιός και μάλιστα έπαιξα όχι έναν ρόλο αλλά τέσσερις! Θυμάμαι, εκείνη την εποχή, πριν από κάποιες παραστάσεις είχαν λείψει ορισμένοι ηθοποιοί τού έργου, οπότε ο Σκηνοθέτης τού έργου, Ανδρέας Μιχαήλ ο οποίος εμπιστευόταν το ταλέντο μου, μου έδωσε τη δυνατότητα να παίξω και άλλους ρόλους στο ίδιο έργο. Και όντως τα κατάφερα!
2. «Οι κωμωδίες τού παππού Αριστοφάνη», που έγραψε ο Δημήτρης Ποταμίτης. Πρόκειται για παιδική κωμωδία όπου σκηνοθέτησα και πρωταγωνίστησα.
3. «Η πιο όμορφη μέρα», έργο που έγραψε ο Φάνος Ναθαναήλ, σε σκηνοθεσία τού Ανδρέα Μιχαήλ. Αυτό το θεατρικό έργο παρουσιάστηκε όχι μόνο στην Κατερίνη αλλά ανέβηκε και στη Θεσσαλονίκη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».
4. Επίσης, συνεχίζω να παίζω και να είμαι Βοηθός Σκηνοθέτη στο παιδικό θεατρικό μιούζικαλ του Τάκη Γεωργέλλη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μιχαήλ, με τίτλο: «ζήσε την αλήθεια σε χιλιάδες παραμύθια». Και αυτό το έργο, πέρα από την Κατερίνη, το παρουσιάσαμε και στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος Ημαθίας

Στο έργο τού Φάνου Ναθαναήλ, "Η πιο όμορφη μέρα", 
η Γιώτα Ευαγγελοπούλου σε συμπρωταγωνιστικό ρόλο. 

Γιώτα Ευαγγελοπούλου, Αντώνης Ηλιάδης 
και Νίκος Ραφαηλίδης. 

Νίκος Ραφαηλίδης, Ελένη Πάτσιου, 
Γιώτα Ευαγγελοπούλου, Αντώνης Ηλιάδης 
και Γιώργος Ραφαηλίδης. 

Γιώτα Ευαγγελοπούλου, Χρήστος Δέλλας (αριστερά), Ελένη Πάτσιου (στο κέντρο) και Βασίλης Αγγελής (δεξιά).

Σε ποια έργα ήσουν Βοηθός Σκηνοθέτη;

Γιώτα Ευαγγελοπούλου: Βοηθός τού Σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ είμαι σε έξι έργα.
1. Αυτό το διάστημα, είμαι Βοηθός Σκηνοθέτη στο παιδικό θεατρικό μιούζικαλ «ζήσε την αλήθεια σε χιλιάδες παραμύθια». Σ’ αυτό το έργο έχω και συμπρωταγωνιστικό ρόλο ως ηθοποιός.
2. Βοηθός Σκηνοθέτη είμαι και στο θεατρικό έργο «Ζητείται Ψεύτης», μια κωμωδία που έγραψε ο Δημήτρης Ψαθάς. Αυτό το έργο βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας και θα ανέβει το ερχόμενο καλοκαίρι στην Κατερίνη. Θα το παρουσιάσουν ερασιτέχνες ηθοποιοί που είναι μέλη τού Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.
Επίσης, Βοηθός Σκηνοθέτη ήμουν και στα εξής θεατρικά έργα:
3. «Η σούμα», τού Πέτρου Γεωργιόπουλου. Πρόκειται για ένα σατιρικό μονόπρακτο.
4. «Η κόμισσα της φάμπρικας», μια κωμωδία που έγραψαν ο Ασημάκης Γιαλαμάς και ο Κώστας Πρετεντέρης.
5. «Το τελευταίο φεγγάρι», τού Φάνου Ναθαναήλ. Το έργο αυτό είναι ιστορικό και έχει αναφορά στον απελευθερωτικό αγώνα τής Κύπρου 1955 - 1959.
6. «Η πιο όμορφη μέρα», τού Φάνου Ναθαναήλ, έργο στο οποίο έπαιξα και ως ηθοποιός σε συμπρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης και αυτό το έργο είναι ιστορικό και έχει αναφορά στον απελευθερωτικό αγώνα τής Κύπρου 1955 - 1959

Ως "Παπουτσωμένος Γάτος" στο μιούζικαλ "Ζήσε την Αλήθεια σε χιλιάδες Παραμύθια"






Ποια έργα σκηνοθέτησες μόνη σου;

Τα έργα που σκηνοθέτησα ήταν πέντε και ήταν όλα πάντοτε με τη βοήθεια του Ανδρέα Μιχαήλ. Ήταν τρία μονόπρακτα, ένα μιούζικαλ καθώς επίσης και μια παιδική κωμωδία. στα οποία έπαιξαν τα παιδιά τού παιδικού και του εφηβικού τμήματος του Θεατρικού Εργαστηρίου ΑΥΛΑΙΑ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής έργα:
1. «Οι Προκομμένοι», κωμικό μονόπρακτο με κοινωνικές προεκτάσεις.
2. «Ένας επισκέπτης από το διάστημα», κωμικό μονόπρακτο με κοινωνικές προεκτάσεις.
3. «Το Μαγικό Βιβλίο», μιούζικαλ, ένα έργο που έγραψε η Ζωή Φυτούση. Στο έργο αυτό, όπως έχω προαναφέρει, έπαιξα και ως ηθοποιός, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στην αρχή τής θεατρικής μου σταδιοδρομίας.
4. «Ο Φανούρης, η Βασιλόπιτα και ο ΦΠΑ», κωμικό μονόπρακτο με κοινωνικές προεκτάσεις.
5. «Κωμωδίες τού παππού Αριστοφάνη», τού Δημήτρη Ποταμίτη.  Σ’ αυτό το έργο έχω και πρωταγωνιστικό ρόλο ως ηθοποιός. 

"Ο Φανούρης, η Βασιλόπιτα και ο ΦΠΑ", μια παράσταση που σκηνοθέτησε η Γιώτα Ευαγγελοπούλου,
στο πλαίσιο εκδηλώσεων του "Πάρκου των Χρωμάτων"

Η ίδια παράσταση, που παίχτηκε 
και στο "Χριστουγεννιάτικο Χωριό τού Κόσμου", 
στον Καπνικό Σταθμό. 

Είναι γνωστή, βέβαια, η αξιοσύνη τού Ανδρέα Μιχαήλ. Ωστόσο, πες μας Γιώτα, πόσο σε βοήθησε αυτός ο Κύπριος Σκηνοθέτης ώστε να γίνεις μια έμπειρη ηθοποιός αλλά και να ασχοληθείς αργότερα και με τη σκηνοθεσία;

Γιώτα Ευαγγελοπούλου: Όπως είπατε κι εσείς, πράγματι, ο Ανδρέας Μιχαήλ είναι ένας τόσο καταξιωμένος δάσκαλος και άνθρωπος πάνω απ’ όλα, που έχει βοηθήσει, εκτός από εμένα, πάρα πολλά ακόμη νέα παιδιά. Από το Θεατρικό του Εργαστήρι έχουν περάσει, μέχρι σήμερα, 1.700 και πλέον παιδιά!
Ο Ανδρέας Μιχαήλ, πέρα από τα μαθήματα που μας διδάσκει -όπου βέβαια όπως είναι γνωστό διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία- γίνεται φίλος μας, μας ακούει, μας στηρίζει αλλά ταυτόχρονα μας δίνει και τις ευκαιρίες όπως έγινε με εμένα όπου τώρα δοκιμάζομαι και στην τέχνη τής σκηνοθεσίας. Κοντά του έχω μάθει -και μαθαίνω ακόμη- το να είμαι ηθοποιός και να σκηνοθετώ.
Για όλα όσα μού έχει προσφέρει αλλά και συνεχίζει να μου προσφέρει ο Ανδρέας Μιχαήλ, τον ευχαριστώ από τα βάθη τής καρδιάς μου και τον ευγνωμονώ. Μου έδωσε ευκαιρίες στη θεατρική τέχνη, συνεχίζει να μου δίνει ευκαιρίες στη θεατρική και σκηνοθετική τέχνη. Και εγώ ανοίγω συνεχώς τα φτερά μου στην Τέχνη και στον Πολιτισμό. 
Ανδρέα Μιχαήλ σε ευχαριστώ!

Με τον δάσκαλό της, τον Ανδρέα Μιχαήλ. 


Από πότε ανέλαβες να διδάσκεις στο παιδικό τμήμα τής Σχολής Θεάτρου «ΑΥΛΑΙΑ»;

Γιώτα Ευαγγελοπούλου: Ανέλαβα αυτόν τον σημαντικό και σπουδαίο «ρόλο» πριν τρία χρόνια. Μέσα από αυτήν την ευκαιρία που μου έδωσε ο Ανδρέας, καταφέρνω και συνδυάζω τις σπουδές μου στο Παιδαγωγικό Τμήμα τής Σχολής Νηπιαγωγών, με τη μεγάλη μου πια αγάπη, το θέατρο!
Συγκεκριμένα, από το 2012 μέχρι σήμερα διδάσκω ως καθηγήτρια εκπαιδεύτρια του θεατρικού λόγου και τέχνης στο παιδικό τμήμα τού θεατρικού Εργαστηρίου ΑΥΛΑΙΑ - ΘΕΑΜΑ.

Σε κάμποσες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα, σε βλέπουμε δίπλα σε καταξιωμένους ανθρώπους τής τέχνης, δίπλα σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες και άλλους καλλιτέχνες. Πώς αισθάνεσαι όταν γνωρίζεις τέτοιους ανθρώπους;

Γιώτα Ευαγγελοπούλου: Αισθάνομαι τυχερή, γιατί γνωρίζοντας τέτοιους ανθρώπους και συζητώντας μαζί τους, έρχομαι πιο κοντά σε αυτό που αγαπώ, την τέχνη τού θεάτρου, αλλά και κατανοώ καλύτερα το τι συμβαίνει, κατανοώ ακόμη και τις δυσκολίες οι οποίες είναι αρκετές, καθώς επίσης και τη μαγεία που κρύβει η θεατρική και σκηνοθετική τέχνη. 

Η Γιώτα Ευαγγελοπούλου με τη Μαίρη Βιδάλη και τον Ανδρέα Μιχαήλ, στο ανοιχτό θέατρο Κολινδρού, αμέσως μετά το τέλος τής παράστασης "ΗΛΕΚΤΡΑ".
Στη φωτογραφία διακρίνονται επίσης ο Αντώνης Ηλιάδης (αριστερά) και η Εύα Ζαρώτη (δίπλα στον Σκηνοθέτη)

Γιώτα Ευαγγελοπούλου (δεξιά), Λουκία Παπαδάκη, Ανδρέας Μιχαήλ, Εύα Ζαρώτη και Αντώνης Ηλιάδης, μετά την παράσταση "ΗΛΕΚΤΡΑ" στον Κολινδρό. 

Παρακολουθώντας την παράσταση "ΗΛΕΚΤΡΑ" 
στο ανοιχτό θέατρο Κολινδρού, που δόθηκε 
στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου. 

Όταν έρχονται εδώ στην Πιερία κάποιοι άνθρωποι της τέχνης, τί έχεις ακούσει να λένε για τον Ανδρέα Μιχαήλ;

Γιώτα Ευαγγελοπούλου: Μόνο καλά λόγια έχουν να πουν γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Πότε δεν άκουσα κάτι αρνητικό. Αυτό όμως που μου έχει μείνει μέσα μου βαθιά χαραγμένο είναι η φράση που άκουσα από τα χείλη ενός ανθρώπου τής θεατρικής τέχνης, του Γιάννη Μαλούχου, ο οποίος, όταν άκουσε ότι είμαι στο Θεατρικό Εργαστήρι ΑΥΛΑΙΑ - ΘΕΑΜΑ, μου είπε χαρακτηριστικά: «Καλύτερο δάσκαλο δεν θα μπορούσατε να είχατε». 

Η Γιώτα Ευαγγελοπούλου (2η από αριστερά) μαζί με τη φίλη της ηθοποιό Νίκη Κορομηλά, ο Γιάννης Μαλούχος, ο Ανδρέας Μιχαήλ και ο Αντώνης Ηλιάδης, στο θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη. 

«Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια». Είναι μια θεατρική μουσική παράσταση στην οποία κι εσύ παίζεις και έχεις συμπρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ είσαι και Βοηθός Σκηνοθέτη. Μίλησέ μας γι’ αυτό το έργο γενικά, αλλά και για τη συμμετοχή σου σ’ αυτό.

Γιώτα Ευαγγελοπούλου: Είναι ένα παιδικό θεατρικό μιούζικαλ, όπου τα μηνύματα που περνάει είναι πιο επίκαιρα από ποτέ και αφορούν όλους μας, πόσο μάλλον τους ενήλικες, διότι αναφέρεται στην «κακία» που δυστυχώς υπερισχύει στις καρδιές αρκετών ανθρώπων. Το έργο αυτό μιλά για τον πόλεμο και τις συνέπειές του, τις καταστροφές τού πλανήτη, τη χαμένη παιδικότητα των παιδιών, την έλλειψη των παραμυθιών και άλλα πολλά.
Όλες αυτές οι καταστάσεις είναι το αντικείμενο του έργου στο οποίο παρελαύνουν πολλοί γνωστοί ήρωες παραμυθιών καθώς και ένα κορίτσι τής σύγχρονης πραγματικότητας, η Αγάπη. Όλοι μαζί προσπαθούν να διώξουν την κακία από την ζωή τους, να την απομακρύνουν από την κοινωνία, από τον κόσμο μας. Κι αυτή η κακία, στο έργο, εμφανίζεται ως κακιά μάγισσα.
Σ’ αυτό το έργο συνυπάρχουμε αρμονικά 10 πρόσωπα διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και αυτό είναι τόσο πολύ ωραίο, αφού παίζουμε, χορεύουμε, τραγουδάμε, περνάμε πολλές όμορφες στιγμές! 

Στιγμιότυπα από το μιούζικαλ "Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια", η Γιώτα Ευαγγελοπούλου (ως Παπουτσωμένος Γάτος) με τη Φαίη Μπίλλα (Χιονάτη). 

Αντώνης Ηλιάδης, Νίκος Ραφαηλίδης, 
Γιώτα Ευαγγελοπούλου και Αφροδίτη Κωτίδου


Αγκαλιές και συγχαρητήρια τού κόσμου 
στην ηθοποιό και Βοηθό Σκηνοθέτη, 
Γιώτα Ευαγγελοπούλου, μετά την παράσταση 
"Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια".

Η Γιώτα Ευαγγελοπούλου δέχεται τα συγχαρητήρια των θεατών μετά την παράσταση

Σ’ αυτό το έργο εσύ έχεις έναν δυναμικό ρόλο…

Ναι, ναι… Εγώ υποδύομαι τον παπουτσωμένο γάτο. Πρόκειται για έναν ρόλο που αγάπησα ιδιαίτερα, γιατί είναι χαρούμενος, δεν φοβάται, είναι γενναίος, έξυπνος και προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά του στους φίλους και τις φίλες του.

"Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια": 
Η Γιώτα Ευαγγελοπούλου 
με τη Μαρία - Κλαίρ Λιακοπούλου 
(στον ρόλο τού Κοντορεβυθούλη)


Ο Παπουτσωμένος Γάτος (Ευαγγελοπούλου) 
και η Αγάπη (Αφροδίτη Κωτίδου)


Αντώνης Ηλιάδης (Πινόκιο), Γιώτα Ευαγγελοπούλου (Παπουτσωμένος Γάτος), Νίκος Ραφαηλίδης (Μάγισσα).


Γιώτα, τί συμβουλή θα έδινες σε νέα παιδιά περί της θεατρικής αγωγής και τέχνης; Τί επιδράσεις έχει αυτή στη γενικότερη καλλιέργειά τους; Αλλά και ποια νομίζεις ότι είναι η συμβολή τού Θεατρικού Εργαστηρίου «ΑΥΛΑΙΑ - ΘΕΑΜΑ» σ’ αυτή την υπόθεση;

Γιώτα Ευαγγελοπούλου: Ξέρετε, η θεατρική αγωγή και τέχνη είναι πολύ σπουδαία και σημαντική στη γενικότερη παιδεία ενός παιδιού αλλά και ενός ενήλικα.
Όταν συμμετέχεις ψυχοσωματικά σ’ αυτή την τέχνη, καλλιεργείς τον λόγο, την προσωπική έκφραση, σπας το φράγμα τής διστακτικότητας και της υπερβολικής ντροπής, «απελευθερώνεσαι» μέσα από τους διαφορετικούς ρόλους και τις προσωπικότητες με τις οποίες θα έρθεις αντιμέτωπος να υποδυθείς. Σου δίνεται η ευκαιρία να «παίξεις» ρόλους - χαρακτήρες διαφορετικούς από εσένα, χαρακτήρες που πρέπει να καταλάβεις, να κατανοήσεις βαθιά, να μπεις στην ψυχοσύνθεσή τους. Ωστόσο, αυτό είναι τόσο δύσκολο αλλά ταυτόχρονα και τόσο μαγικό.
Το Θεατρικό Εργαστήρι ΑΥΛΑΙΑ - ΘΕΑΜΑ είναι, νομίζω, το πλέον κατάλληλο Θεατρικό Εργαστήρι στην περιοχή τής Πιερίας όπου μπορεί να προσφέρει όλα αυτά που προανέφερα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε ένα παιδί και σε έναν ενήλικα. Και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά οι τόσοι μαθητές και μαθήτριες που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από το Θεατρικό Εργαστήρι, που μιλούν μέχρι σήμερα γι’ αυτό αλλά και ευχαριστούν τον πολυβραβευμένο και καταξιωμένο Σκηνοθέτη, Ανδρέα Μιχαήλ, για όλα όσα έχει προσφέρει στα 21 χρόνια που βρίσκεται στην Πιερία μας.

Η Αναστασία Κυραηλίδη, νέα μαθήτρια του Θεατρικού Εργαστηρίου ΑΥΛΑΙΑ - ΘΕΑΜΑ, διδάσκεται απαγγελία υπό την επίβλεψη της Σκηνοθέτιδας Γιώτας Ευαγγελοπούλου. 

Σε ένα από τα διαλείμματα της Σχολής τού Ανδρέα Μιχαήλ (ΑΥΛΑΙΑ - ΘΕΑΜΑ). Διακρίνονται: Λ.Μπούκλας, Γιώτα Ευαγγελοπούλου, Εύα Ζαρώτη καθώς και οι δύο νέες μαθήτριες του Θεατρικού Εργαστηρίου. 


Αντώνης Ηλιάδης, Ανδρέας Μιχαήλ, 
Γιώτα Ευαγγελοπούλου και Νίκη Κορομηλά. 
Στο Θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη. 

Μαζί με τους καταξιωμένους Ηθοποιούς 
Δ.Βερύκιο και τον Γιάννη Μαλούχο, αμέσως μετά τη θεατρική παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου", 
στο θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη. 

Η Ηθοποιός και Σκηνοθέτιδα, Γιώτα Ευαγγελοπούλου, όπως ξαφνικά τη "συνέλαβε" ο φωτογραφικός φακός. 



Η Γιώτα Ευαγγελοπούλου
διδάσκοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες του Θεατρικού Εργαστηρίου ΑΥΛΑΙΑ - ΘΕΑΜΑ.
Στη σκηνή: Πέμυ Γκαβαρδίνα, Λ.Μπούκλας.

Με τη Μαρία Κλαιρ Λιακοπούλου 
και την Πέμυ Γκαβαρδίνα

Η Γιώτα Ευαγγελοπούλου διδάσκοντας υποκριτική.
Στη σκηνή: Θανάσης Κοτροκόης, Πέμυ Γκαβαρδίνα, Λ.Μπούκλας και Μαρία Κλαιρ Λιακοπούλου. 


Ανδρέας Μιχαήλ μαζί με Γιώτα Ευαγγελοπούλου, 
σε ένα από τα θεατρικά διαλείμματα. 


Η Σκηνοθέτιδα Γιώτα Ευαγγελοπούλου σε στιγμιότυπο με μαθητές και μαθήτριες της Σχολής τού Ανδρέα Μιχαήλ. 


Ανδρέας Μιχαήλ, Γιώτα Ευαγγελοπούλου. Μαζί με μαθήτριες και μαθητές τής Σχολής ΑΥΛΑΙΑ - ΘΕΑΜΑ. 



Συνέντευξη της Σκηνοθέτιδας Γιώτας Ευαγγελοπούλου, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, στον Δημοσιογράφο Ανδρέα Κατσιάπη - Γαλανό. Κοντά τους, ο Σκηνοθέτης Ανδρέας Μιχαήλ. 

Πρόβες στο Θεατρικό Εργαστήρι ΑΥΛΑΙΑ - ΘΕΑΜΑ. 
Νίκος Ραφαηλίδης, Γιώτα Ευαγγελοπούλου, Νίκη Κορομηλά και Ανδρέας Μιχαήλ. 

Ο πολυβραβευμένος Σκηνοθέτης Ανδρέας Μιχαήλ 
μαζί με τη Βοηθό του και Σκηνοθέτιδα, 
Γιώτα Ευαγγελοπούλου. 

Ανδρέας Μιχαήλ και Γιώτα Ευαγγελοπούλου.
Διδάσκοντας τη θεατρική τέχνη σε μαθήτριες 
και μαθητές τής Σχολής ΑΥΛΑΙΑ - ΘΕΑΜΑ.

Κάπου εδώ ολοκληρώνεται και η συνέντευξη 
με την 22χρονη Σκηνοθέτιδα Γιώτα Ευαγγελοπούλου, που χαμογελά ικανοποιημένη. 

Η συνέντευξη της Γιώτας Ευαγγελοπούλου αφιερώνεται στον πολυβραβευμένο και καταξιωμένο Κύπριο Σκηνοθέτη, Ανδρέα Μιχαήλ, που είναι Καθηγητής Θεάτρου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και που εδώ και 21 χρόνια επέλεξε συνειδητά να ζει και να δημιουργεί στην Κατερίνη. 
Είναι ο Σκηνοθέτης που δημιούργησε το Θεατρικό Εργαστήρι ΑΥΛΑΙΑ - ΘΕΑΜΑ (οδός Σμύρνης 10, Κατερίνη. Τηλ: 2351 50 10 20 και 6932 66 88 00). 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.