Εκδήλωση για τα Ελευθέρια της Θράκης με συμμετοχή τού Δικτύου Προβληματισμού & Δράσης για την Πιερία



Με συμμετοχή Πιεριέων παλαιών αποφοίτων τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Θρακική Εστία Κατερίνης που ήταν αφιερωμένη στα Ελευθέρια της Δυτικής Θράκης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης, Αθανάσιος Λιακόπουλος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Μέλος Π.Ε. ΝΔ. 
Πρόκειται για μια Ομάδα Αποφοίτων από την Κατερίνη που σπούδασαν στη Θράκη και οι οποίοι τότε είχαν ιδρύσει τον Σύλλογο «Πιερική Νεολαία» για να κρατήσουν ζωντανή στη μνήμη τους αυτή την Ακριτική Περιφέρεια. Στη συνέχεια, η Ομάδα αυτή εξελίχθηκε σε «Δίκτυο Προβληματισμού και Δράσης» για την Πιερία. 


Η Εκδήλωση

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από την Πρόεδρο της Θρακικής Εστίας Κατερίνης, Μαρία Σωτηριάδου, που ευχαρίστησε τον κ. Λιακόπουλο και τα Μέλη τού Δικτύου για την παρουσία και συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
Καλωσόρισε επίσης την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου, την Αντιδήμαρχο Κατερίνης Πιπίτσα Μακρίδου - Παρτσαλίδου, τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων καθώς επίσης τα Μέλη τής Θρακικής Εστίας αλλά και τους Δημότες τής πόλης που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. 
Ακολούθησαν παραδοσιακά τραγούδια από Χορωδία τής Θρακικής Εστίας Κατερίνης και των Κουμπαγιωτών Κορινού «Άγιος Γρηγόριος Καλλίδης». 


Αθανάσιος Λιακόπουλος: Η Θράκη θα παραμείνει Ελληνική όσο κρατάμε άσβεστη στην καρδιά μας την ελληνικότητα της.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Δημοτικός Σύμβουλος, Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο οποίος μίλησε για τη Θράκη, για την Ελευθερία της, για την ελληνικότητά της καθώς και για τους σύγχρονους αγώνες της.
Μιλώντας για τους αποφοίτους τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, είπε «είναι σήμερα οι πρεσβευτές τής Θράκης και του Θρακικού Πολιτισμού σ’ όλη την Ελλάδα. Αυτό κάνουμε και εμείς σήμερα εδώ. Είμαστε οι πρεσβευτές τής Θράκης».
Για την παρουσία των αποφοίτων στην εκδήλωση, ανέφερε: «Έχουμε τη χαρά σήμερα να βρισκόμαστε εδώ προκειμένου να τιμήσουμε αυτή την εκδήλωση για τη Θράκη. Τιμούμε τα Ελευθέρια της Δυτικής Θράκης, που όλοι εσείς, 98 χρόνια μετά, κρατάτε ψηλά τη σημαία της απελευθέρωσης», ανέφερε, μεταξύ άλλων. 
Τόνισε δε ότι «η Θράκη βρίσκεται στο πιο κομβικό σημείο της Ευρώπης. Είναι πάντα πρωταγωνιστής των εξελίξεων, είναι ο πόθος μεγάλων και μικρών δυνάμεων. Όμως όχι. Η Θράκη ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική όσο όλοι εμείς κρατάμε άσβεστη στην καρδιά μας την ελληνικότητα της, όσο τιμούμε τις ρίζες μας». 





Παρουσίαση της σπουδαίας αποστολής τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Θράκη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, Ομάδα Εργασίας τού Δικτύου με τη συμμετοχή τού Δικηγόρου & Κοινωνικού Λειτουργού Παύλου Κουτσιαλή, του Φιλόλογου Δημήτρη Ζιούδρου, του Πέτρου Διαμάντη κ.ά. συνέλεξε φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό που αφορούσε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τη μεγίστη σπουδαιότητα της αποστολής του σ’ αυτή την άκρως ευαίσθητη Ακριτική Περιφέρεια προκειμένου να συμβάλλει στην διατήρηση της ελληνικότητάς της.
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν φωτογραφικές διαφάνειες από τη Θράκη και έγιναν αναφορές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στην εκεί ζωή των φοιτητών, στη μεγάλη σημασία που έχει το Δημοκρίτειο για την εθνική και πολιτιστική φυσιογνωμία τής περιοχής, στις επισκέψεις τής τότε «Πιερικής Νεολαίας» στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως κλπ. 
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης τιμήθηκαν Μέλη τού Δικτύου ενώ ο κ. Λιακόπουλος αναφέρθηκε στην ίδρυση μιας νέας Νομικής Σχολής που πρόκειται να ιδρυθεί στην Πάτρα και τόνισε ότι πρόκειται για μια ενέργεια που θα αποδυναμώσει αισθητά τη Νομική Σχολή τού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Γι’ αυτό, υπογράμμισε ότι για Εθνικούς και μόνο λόγους είναι ανάγκη να ματαιωθεί η ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Προς την κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, όπως ανέφερε, γίνονται ενέργειες στο Υπουργείο Παιδείας. 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.