Συζήτηση στη ΔΕΘ για «Οικονομική Διπλωματία» με Δ.Λακασά, Γ.Κωνσταντόπουλο & Αθ.Λιακόπουλο.





Με την παρουσία:
* Του Επιχειρηματία Δημήτρη Λακασά (ομιλητή στην εκδήλωση),
* Του τ. Υπουργού Γιώργου Κωνσταντόπουλου,
* Του Δικηγόρου, Δημοτικού Συμβούλου και τ. Προέδρου τού Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Αθανάσιου Λιακόπουλου,
καθώς και άλλων, έγινε η παρουσίαση ενός αξιόλογου πονήματος στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για το βιβλίο «Οικονομική Διπλωματία», του Ανδρέα Ν. Παπαστάμου, όπου η παρουσία των τριών ανθρώπων τής Πιερίας δεν ήταν τυχαία.
Ο Επιχειρηματίας Δημήτρης Λακασάς ήταν ένα από τα πρόσωπα που παρουσίασαν το βιβλίο.
Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος είναι κι αυτός ένας Επιχειρηματίας που έχει εμπειρίες γύρω απ’ αυτό που ονομάζουμε «Οικονομική Διπλωματία».
Ενδιαφέρον όμως είχε και η παρουσία τού Αθανάσιου Λιακόπουλου, ενός φέρελπι νέου ανθρώπου που προσφέρει τις Δικηγορικές υπηρεσίες του στην τοπική κοινωνία, που συνεχίζει να προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ έντονα συζητείται ότι φιλοδοξεί να προσφέρει και στην πολιτική!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Στο βιβλίο «Οικονομική Διπλωματία», που παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, προσφέρονται απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως:
Τι είναι η οικονομική διπλωματία; Ποιους αφορά και ποιοι την ασκούν; Ποια είναι αποστολή τής οικονομικής διπλωματίας στα εθνικά θέματα;
Ο συγγραφέας αξιοποιεί και συνδυάζει το επιστημονικό υπόβαθρο των διεθνών σχέσεων και της στρατηγικής των επιχειρήσεων, με τη διπλωματική εμπειρία του, σε μια προσπάθεια αποκρυπτογράφησης των πραγματικών τάσεων στη διεθνή πολιτική και την οικονομία.
Από την κλιματική αλλαγή και την παγκοσμιοποίηση, μέχρι την τεχνολογική πρόοδο και τις δημογραφικές και κοινωνικές τάσεις, σύνθετα προβλήματα που απαιτούν καινοτόμες λύσεις. Θεωρία και πράξη για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, με όχημα την εξωστρέφεια.

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Ομιλητές ήταν:
Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην Υπουργός, Σταύρος Καλαφάτης.
Ο τ. Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ιδρυτής Think Tank ΣΕΒΕ και CEO Olympia Electronics, Δημήτρης Λακασάς.
Αλλά και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης HELEXPO, Τάσος Τζήκας.
Η εκδήλωση, που οργανώθηκε από τις «Εκδόσεις Παπαζήση», έγινε στην Αίθουσα «ΜΑΤΑΡΟΑ» στο περίπτερο 13 και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.