Η.Χατζηχριστοδούλου: Δεν θα επιβιώσουμε με το βόλεμα αλλά με τη δημιουργική σκέψη! (28 ΦΩΤΟ)




Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

«Το αν η Ελλάδα καταφέρει να επιβιώσει οικονομικά, θα εξαρτηθεί από το εάν καταφέρουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας το πνεύμα τής δημιουργικής σκέψης, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Να τα αποτρέψουμε από τη λογική τού βολέματος και της «ήσσονος προσπάθειας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, σε χαιρετισμό που πραγματοποίησε στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά επιτυχημένης εκδήλωσης που έγινε στο ΕΒΕ με θέμα: «Καινοτομία: Ο δρόμος προς τη βελτίωση». 





Παρουσίες

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο τ. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Χαρίλαος Κωτίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Αιγινίου Πέτρος Τερζής, η Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ματούλα Βελώνη, η Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών τού Επιμελητηρίου Πιερίας Ευγενία (Βίνα) Φλογέρα, το στέλεχος Διοίκησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας Νίκος Χουσουρίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης Φώτης Δρούγκας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κατερίνης τής ΝΔ Σπύρος Κουλκουδίνας, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, πάρα πολλοί νέοι επιστήμονες και φοιτητές καθώς επίσης και επιχειρηματίες. 





Η ημερίδα

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, το Κέντρο Εκπαίδευσης, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Πιερίας στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Kennesaw State University U.S.A. και την εταιρία Chick-fil-A, συνδιοργάνωσε με το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Επενδυτική και Οικονομική Ανάπτυξη (Δ.Ι.Ε.Ο.Α.), μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Καινοτομία: Ο Δρόμος προς τη Βελτίωση», στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Όπως έγινε γνωστό, το Κέντρο Εκπαίδευσης, Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες τού Επιμελητηρίου Πιερίας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, καθώς εστιάζει στην υποστήριξη νέων καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών με ισχυρή εξωστρέφεια.
Οι προσκληθέντες από το Επιμελητήριο ομιλητές - επιχειρηματίες από τις Η.Π.Α. παρουσίασαν και ανέλυσαν με έναν ταχύρρυθμο και διαδραστικό τρόπο τα πέντε στάδια σχεδιασμού για τη διαδικασία εφαρμογής στην πράξη μιας καινοτομίας. Μετά τις εισηγήσεις, ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, οι οποίες και απαντήθηκαν από τους προσκεκλημένους ομιλητές.
Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας υπήρχε ταυτόχρονη μετάφραση τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά προκειμένου να διευκολυνθούν τόσο εκείνοι και εκείνες που παρακολούθησαν την εκδήλωση, όσο και οι ξένοι ομιλητές.





Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας

Ολόκληρος ο χαιρετισμός τού Προέδρου τού Επιμελητηρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου στην ημερίδα, έχει ως εξής: «Μια από τις προτεραιότητες της διοίκησης του Επιμελητηρίου μας υπήρξε η ίδρυση του Κέντρου Εκπαίδευσης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, διότι η σημερινή μας εκδήλωση αποτελεί την πρώτη από μια σειρά δράσεων που έχουμε προγραμματίσει στο πλαίσιο της λειτουργίας τού κέντρου.
Το αν η Ελλάδα καταφέρει να επιβιώσει οικονομικά, θα εξαρτηθεί από το εάν καταφέρουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας το πνεύμα τής δημιουργικής σκέψης, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Να τα αποτρέψουμε από τη λογική τού βολέματος και της «ήσσονος προσπάθειας».
Είναι μεγάλη η ευθύνη όλων μας να δημιουργήσουμε στερεές και υγιείς βάσεις αξιών και πλούτου για εμάς και για τις επόμενες γενιές. Να μην επιτρέψουμε τα νέα ταλαντούχα παιδιά μας να φεύγουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.
Να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι νέες καινοτόμες ιδέες των παιδιών μας να ανθίζουν, να ωριμάζουν και να επενδύονται στη χώρα μας.
Όραμα μας είναι να διδάξουμε την επιχειρηματικότητα στους μαθητές μας, να τους μάθουμε να εντοπίζουν τις ευκαιρίες, να σχεδιάζουν και να δημιουργούν, διότι ανάμεσά τους θα βρεθούν οι επιχειρηματίες που θα κρατήσουν όρθια τη χώρα στις επόμενες δεκαετίες. 
Φιλοδοξούμε να παρέχουμε εξειδικευμένη συμβουλευτική καθοδήγηση σε άτομα με νέες καινοτόμες ιδέες που επιζητούν τη χρηματοδότηση ή ακόμη και την υιοθέτηση της καινοτόμου ιδέας από κάποιο επενδυτικό σχήμα. 





Τα δύσκολα εγχειρήματα θέλουν και συνεργασίες!

Ένα εγχείρημα δύσκολο, το ομολογώ! Αλλά πιστεύω ότι θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου μας. Όλα αυτά που προανέφερα, θα πραγματοποιηθούν με τοπικές συνεργασίες όπως το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και με διεθνείς συνεργασίες όπως το Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Kennesaw στην Ατλάντα των ΗΠΑ, το τμήμα καινοτομίας της εταιρίας CHIC-FIL-A, με συμβούλους επιχειρηματικότητας αλλά και διακεκριμένους επιχειρηματίες τού τόπου μας. 
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους σημερινούς μας ομιλητές,  διακεκριμένους στον τομέα τους, για την παρουσίαση του τρόπου σχεδιασμού αλλά και για την όλη διαδικασία εφαρμογής μιας καινοτόμου ιδέας στην επιχείρησή μας». 








Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.