Στη μνήμη τού Καθηγητή Α.Π.Θ., Δημήτρη Λυπουρλή, που έφυγε από κοντά μας (15.11.2018).



Γράφει ο Δημοσιογράφος 
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

Το βράδυ τής Πέμπτης 15 Νοεμβρίου έφυγε από κοντά μας και αναχώρησε για την αιωνιότητα ο ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου, Δημήτρης Λυπουρλής.
Διετέλεσε Καθηγητής τής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Σ’ όλα τα χρόνια τής διδακτικής και επιστημονικής του δραστηριότητας ασχολήθηκε με την Αρχαία Ελληνική επιστημονική Γραμματεία.
Παρουσίασε μεταφρασμένα και σχολιασμένα έργα τού Αριστοτέλη καθώς και διάφορα έργα τού Ιπποκράτη, επίσης μεταφρασμένα και σχολιασμένα. Γι’ αυτό και η Ιατρική Σχολή τού Α.Π.Θ. τον είχε ανακηρύξει επίτιμο Διδάκτορά της.
Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του, ιδιαίτερα δε στην Ιωάννα Λυπουρλή, Δασκάλα και Διευθύντρια στο Δημοτικό Σχολείο τού Κάτω Αγιάννη, στον σύζυγό της Δημήτρη Γρηγοριάδη και στην κόρη τους, Μυρσίνη.



Τον Δημήτρη Λυπουρλή δεν κατάφερα, ως Δημοσιογράφος, να τον γνωρίσω από κοντά, αν και κάποια στιγμή το επιδίωξα. Τον γνώρισα όμως από τα γραπτά του, ιδιαίτερα από ένα βιβλίο του με τίτλο: «Συζητώντας με τα εγγόνια μου, για τις αρχές τής φιλοσοφίας και της επιστήμης στην Αρχαία Ελλάδα».
Αξίζει κανείς να πάρει στα χέρια του αυτό το βιβλίο και να το διαβάσει. Αυτό το βιβλίο, διευκρινίζω, δεν είναι μόνο για μικρά παιδιά, ιδιαίτερα είναι για ενήλικες. 

ΑΙΩΝΙΑ ΑΥΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.