Συνάντηση Αγάπης τής Λίνας Τουπεκτσή στο Γηροκομείο τής Ι.Μητροπόλεως Κίτρους (+ 25 ΦΩΤΟ)




Παρουσίαση θέματος,
Φωτογραφικό υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *

Στιγμές μεγάλης χαράς αλλά και έντονης συγκίνησης έζησαν οι γερόντισσες του Γηροκομείου τής Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος το απόγευμα της Τρίτης 5 Μαρτίου 2019.
Αυτή η εξαιρετικά όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε από την επίσκεψη της σχεδιάστριας και δημιουργού κοσμημάτων, Λίνας Τουπεκτσή, η οποία, μετά από συνεννόηση με τον Υποδιευθυντή τού Γηροκομείου, Ιωάννη Πουλατσίδη, ξεκίνησε από τη Βέροια και ήρθε στο Εκκλησιαστικό αυτό Ίδρυμα για να προσφέρει την αγάπη της. 


Τα δώρα τής Λίνας Τουπεκτσή στις γιαγιάδες.




Η Λίνα Τουπεκτσή, ένας πραγματικά ξεχωριστός άνθρωπος, μια γλυκιά και ζεστή ύπαρξη, με το που μπήκε στο Γηροκομείο αγκάλιασε τις γερόντισσες, συνομίλησε μαζί τους, τραγούδησε μαζί τους, συγκινήθηκε και δάκρυσε μαζί τους. Πήρε χαρά και έδωσε χαρά.
Κάποιες γιαγιάδες, αξιοποιώντας την παρουσία της, βρήκαν την ευκαιρία να πουν κάποιες παλιές ιστορίες, για τη ζωή τους, για τα παιδιά τους, αλλά να μιλήσουν και για την αγάπη που δέχονται καθημερινά στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης. Να μιλήσουν για το προσωπικό που φροντίζει για την ευχάριστη διαμονή τους, για τη Διεύθυνση του ιδρύματος αλλά και για τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.
Λίγο πριν από την ώρα τού αποχωρισμού, η Λίνα Τουπεκτσή προσέφερε σε κάθε μία γιαγιά από έναν πλεγμένο ασπροκόκκινο «Μάρτη» με κρύσταλλα όχι ευτελούς αξίας αλλά σημαντικής αξίας. Μάλιστα, δεν έδωσε απλώς τα δώρα της, είχε και την καλοσύνη να ανοίξει αυτά τα κοσμήματα, να τα «δέσει» στο χέρι κάθε γερόντισσας, να πιάσει μια ιδιαίτερη συζήτηση με κάθε μία, να της προσφέρει και ένα φιλί αγάπης. 


Ξενάγηση στο Ίδρυμα.




Ακολούθησε επίσκεψή της στους χώρους διαμονής των γεροντισσών, στον χώρο παρασκευής φαγητών αλλά και στην τραπεζαρία, συνομίλησε με το υπαλληλικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έδωσε και εκεί τα τελευταία της δώρα.
Βγαίνοντας από το ίδρυμα για να αναχωρήσει προς Βέροια, η Λίνα Τουπεκτσή κοντοστάθηκε και θαύμασε για λίγο τον Όλυμπο που αγέρωχος φάνταζε μέσα στα φώτα τής νύχτας. Υπέροχο θέαμα!
Ευχαρίστησε τον Υποδιευθυντή τού Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, Ιωάννη Πουλατσίδη, για την επίσκεψή της στο ίδρυμα και διαβεβαίωσε ότι στο μέλλον θα επιχειρήσει να βρει και άλλες ευκαιρίες προκειμένου να έρθει ξανά στην Κατερίνη και στις αγαπημένες της γερόντισσες. 


Ποια είναι η Λίνα Τουπεκτσή. 




Η Λίνα Τουπεκτσή είναι μια νέα και δυναμική γυναίκα, είναι μητέρα τριών παιδιών και σύζυγος, ταυτόχρονα όμως διατηρεί μια οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων σημαντικής αξίας. Η ίδια σχεδιάζει αυτά τα κοσμήματα αλλά και διευθύνει την παραγωγή τους.
Η εταιρία που διευθύνει ονομάζεται Lina’s exclusive jewels by Toupektsi ή όπως αλλιώς είναι γνωστή ως «της Λίνας το Λινάρι».
Περισσότερα για τη δημιουργό αυτής της προσπάθειας μπορεί κανείς να διαβάσει αν ανοίξει τον ακόλουθο σύνδεσμο:

























Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Αποκάλυψη! Ο Δημ.Νατσιός δεν στήριζε τους υγειονομικούς σε αναστολή, επειδή, λέει, «Η ΝΙΚΗ δεν είναι κίνημα αντιεμβολιαστών»!

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.