Τι κρύβεται πίσω από παραιτήσεις κυβερνήσεων; Τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα;

 


Η αθέατη πλευρά αρνητικών γεγονότων 

που συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο, 

μπορεί να κρίνει εξελίξεις & να καθορίσει 

το πώς θα πορευτούμε μέσα στο 2021.  

 

Παρουσίαση θέματος,

Επιλογή φωτογραφικού υλικού:

Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός *



Πόσο μοιάζει η περίοδος της τριπλής ξένης κατοχής στην Ελλάδα (1941-1944) με τη σημερινή εποχή; Γερμανία, Ιταλία και Βουλγαρία, μετά την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα, καθόριζαν τις τύχες τής Χώρας. Σήμερα η Ελλάδα, πόσο ελεύθερη Χώρα είναι; Πόσο μπορεί να διευθετήσει τα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά της συμφέροντα;

Την περίοδο 1939 - 1945, ο Άξονας Γερμανίας, Ιταλίας, Ρωσίας (αρχικά, από τον Αύγουστο του 1939 έως και τον Ιούνιο του 1941) αλλά και Ιαπωνίας επιβλήθηκε, για σημαντικό χρονικό διάστημα, σε ένα μεγάλο τμήμα τότε του κόσμου.

Ήταν το πρώτο μεγάλο εγχείρημα επιβολής μιας παγκόσμιας τυραννίας. Ο κύκλος αυτού του εγχειρήματος έκλεισε με τα πρώτα πυρηνικά όπλα που έφτιαξαν οι Αμερικανοί, τα οποία και έριξαν τον Αύγουστο του 1945 στη Χιροσίμα (6/8/1945) και στο Ναγκασάκι (9/8/1945) της Ιαπωνίας.

Κατά την κρίση μου, σήμερα ζούμε το δεύτερο μεγάλο εγχείρημα επιβολής μιας παγκόσμιας τυραννίας. Αυτή επιβάλλεται μέσα από την παγκοσμιοποίηση και την προωθούμενη επιβολή μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, σύμφωνα με κατά καιρούς δηλώσεις παλαιότερων και νεότερων πολιτικών πρωταγωνιστών στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορες Χώρες τής γης.

 

Σε έναν πόλεμο, ορατό ή «αόρατο»,

το πρώτο που πεθαίνει, είναι η αλήθεια.

 

Πόσο μοιάζει, λοιπόν, η περίοδος 1939 - 1945, με αυτό που ζούμε σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο; Και πόσο μοιάζει, λοιπόν, η περίοδος της τριπλής ξένης κατοχής στην Ελλάδα (1941-1944) με τη σημερινή εποχή στη Χώρα;

Την περίοδο 1941-1944, όταν η Ελλάδα ήταν μια κατακτημένη Χώρα, πώς πληροφορούνταν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τα αρχικώς δυσάρεστα γεγονότα στην Ευρώπη και στον κόσμο; Και πώς πληροφορούνταν, στη συνέχεια, κάποια ευχάριστα γεγονότα, με νίκες στο μέτωπο κατά τής Γερμανίας, κατά τής Ιταλίας και κατά τής Ιαπωνίας;

Ο λαός μας, αυτά τα γεγονότα, τα άλλοτε δυσάρεστα και άλλοτε ευχάριστα, τα πληροφορούνταν όχι από το ελληνικό ραδιοφωνικό δίκτυο (δεν υπήρχε τότε τηλεόραση και διαδίκτυο), ούτε από κάποιες ελληνικές εφημερίδες που τότε κυκλοφορούσαν νόμιμα. Διότι το μεν ραδιόφωνο ήταν ολοκληρωτικά στα χέρια των κατακτητών ενώ, όσες εφημερίδες δεν έκλεισαν, λειτουργούσαν υπό το άγρυπνο βλέμμα των κατακτητών.

Οι κατακτημένοι Έλληνες μάθαιναν τα νέα είτε από την ελληνική ομάδα τού βρετανικού ραδιοφωνικού σταθμού BBC, είτε από παράνομες εφημερίδες. Βεβαίως, ορισμένες (όχι όλες και όχι πάντοτε) από αυτές τις παράνομες εφημερίδες, κάποιες φορές, μετέδιδαν υπερβολικές ειδήσεις ενώ άλλοτε μετέδιδαν ειδήσεις υπό κομματικές ερμηνείες. Πάντως, όσοι Έλληνες συλλαμβάνονταν να διαβάζουν παράνομες εφημερίδες ή να ακούνε το BBC, φυλακίζονταν, βασανίζονταν ή και δολοφονούνταν.

 

Συνεχίζεται και σήμερα

ο «πόλεμος» του ψεύδους

εναντίον τής Αλήθειας.

Ποιος θα επικρατήσει…

 

1941 - 2021. Σήμερα, ογδόντα χρόνια μετά την τότε εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα, ορισμένες φορές νιώθω ότι ζούμε στην περίοδο της γερμανικής κατοχής, νιώθω ότι η Ελλάδα δεν ορίζει τις τύχες της, ότι δεν είναι ελεύθερη Χώρα, νιώθω ότι ζούμε σε περίοδο παγκόσμιας τυραννίας με την προώθηση μιας παγκόσμιας τυραννικής κυβέρνησης.

Σήμερα, ογδόντα χρόνια μετά την τότε εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα, νιώθω ότι ζούμε σ’ εκείνη τη σκοτεινή περίοδο, όπου πλέον οι πληροφορίες ελέγχονται παγκοσμίως, οι ειδήσεις ελέγχονται. Νιώθω ότι οι ειδήσεις περιέχουν πλέον αλήθειες και ψεύδη μαζί, η αλήθεια διαστρεβλώνεται. Νιώθω ότι οι ειδήσεις κατευθύνονται από ξένα κέντρα και επιβάλλονται σε όλο σχεδόν τον κόσμο. Αποκρύπτονται στοιχεία. Προωθούνται ψευδή στοιχεία.

Και όταν κάποιος επιχειρήσει να αποκαλύψει στοιχεία, είτε δεν γίνεται πιστευτός μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό των ψευδών, είτε αποκλείεται από τα Μέσα Ενημέρωσης, είτε γίνεται θύμα κάποιων «παιδονόμων» και «αστυνόμων» τού διαδικτύου. Διαδικτυακές εκπομπές πέφτουν (τις κατεβάζουν), αναρτήσεις πέφτουν (τις κατεβάζουν), δημοσιογράφοι και άλλοι αρθρογράφοι τιμωρούνται, από το Facebook, ακόμη και με πτώση των σελίδων τους…

 

Τα ψεύδη τής μιας και της άλλης πλευράς

αλλά και η τιμωρία εκείνων

που ψάχνουν για την Αλήθεια.

 

Βεβαίως, οι ειδήσεις που κατευθύνονται από ξένα κέντρα με σκοπό την απόκρυψη της αλήθειας ή τη διαστρέβλωσή της, είναι η μία όψη τού νομίσματος.

Η άλλη όψη τού νομίσματος είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας από κάποιους πολίτες (όχι απ’ όλους) οι οποίοι αρέσκονται σε μύθους και σε υπερβολές.

Ωστόσο, με αφορμή αυτή την προώθηση μύθων και υπερβολών, τελικά τιμωρούνται και όσοι Δημοσιογράφοι ή όσοι πολίτες (με όποια ιδιότητα έχουν), επιθυμούν να καταγράψουν την αλήθεια και να την προωθήσουν. Αυτοί είναι τα μεγάλα θύματα. Το μεγαλύτερο όμως θύμα είναι ο πολίτης.

 

Τι συμβαίνει λοιπόν σήμερα στις ΗΠΑ,

τι συμβαίνει στον κόσμο

και τι μπορεί να συμβεί σε όλους μας

στο άμεσο μέλλον.

 

Υπάρχει λοιπόν η θεατή πλευρά των γεγονότων. Είναι η πλευρά που βλέπουμε ή η πλευρά των όσων μας επιτρέπουν κάποιοι να βλέπουμε. Και υπάρχει και η αθέατη πλευρά των γεγονότων. Είναι η πλευρά που μας κρύβουνε… Έτσι, συμβαίνουν σήμερα γεγονότα, στην Ελλάδα και στον κόσμο, για τα οποία θα μάθουμε την αλήθεια μετά από κάποια χρόνια ή και μετά από κάποιες δεκαετίες.

Να αναφέρω ένα παράδειγμα, ώστε να γίνω πιο κατανοητός. Τις τελευταίες ημέρες, έπεσαν δύο κυβερνήσεις ενώ παραιτήθηκε και ένας Πρωθυπουργός. Η μία κυβέρνηση που έπεσε είναι στην Ιταλία (κάτι που γνώριζα κάποιες ημέρες προτού συμβεί αυτό) ενώ η άλλη κυβέρνηση είναι στην Ολλανδία. Παραιτήθηκε, επίσης, ο Πρωθυπουργός τής Εσθονίας.

Για την πτώση τους, βρέθηκε μια σημαντική δικαιολογία. Αυτή είναι η μία πλευρά τού νομίσματος. Η άλλη πλευρά τού νομίσματος είναι ότι, για παράδειγμα, η πτώση τής ιταλικής κυβέρνησης ήταν γνωστή, σε εμένα, εδώ και ημέρες, προτού συμβεί. Γιατί; Τι έχει συμβεί εκεί;

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον τού Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλύφθηκε ότι η Ιταλία διέθεσε σειρά δορυφόρων στο Βατικανό για να γίνει εμπλοκή τού Πάπα στις αμερικανικές εκλογές, με ηλεκτρονική αλλοίωση ψήφων εναντίον τού Τραμπ και υπέρ τού Μπάιντεν. Ο άνθρωπος που διέπραξε το αδίκημα αυτό, συνελήφθη και μάλιστα ομολόγησε, γραπτώς. Κι όμως, κανένα (συστημικό) ελληνικό ή παγκόσμιο Μέσο Ενημέρωσης δεν είπε και δεν έγραψε απολύτως τίποτα. 


6/1/2021, Rome, Italy: Σε ένορκη μαρτυρία του, ο Arturo D‘ Elia 

αναφέρει ότι στις 4/11/2020 υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση 

ανθρώπων που εργάζονται στην αμερικανική Πρεσβεία, στη Ρώμη

ανέλαβε να κάνει την «εγχείρηση» για την αλλαγή των ψήφων 

εναντίον τού Τραμπ και υπέρ τού Μπάιντεν

 

Λέγεται επίσης και γράφεται ότι υπάρχει θέμα και με την Ολλανδία. Λέγεται ακόμη ότι υπάρχει θέμα και με την Ουκρανία και με το Ιράν κλπ., ενώ υπάρχει εδώ και εβδομάδες ένα σοβαρότατο θέμα με την Κίνα.

Η Κίνα φέρεται να είναι ο κεντρικός εγκέφαλος κλοπής ψήφων εναντίον τού Τραμπ και υπέρ τού Μπάιντεν μέσα από ένα ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής ψήφων (Dominion) που χρησιμοποιήθηκε στις Πολιτείες των ΗΠΑ κατά τις αμερικανικές εκλογές.

 

Ανησυχία

σε κυβερνητικούς κύκλους τής Χώρας,

μήπως η αναστάτωση μεταφερθεί

από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

 

Σήμερα, λοιπόν, στις ΗΠΑ, σύμφωνα και με δημόσιες ανακοινώσεις Αμερικανών στρατηγών, υπάρχει ένας αθέατος βιολογικός πόλεμος αλλά και ένας αθέατος πολιτικός και ηθικός πόλεμος. Αυτός ο πόλεμος, λένε, ξεκινά από την Κίνα και έχει ως πρώτο στόχο του τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη αντιδράσει με συγκεκριμένες κινήσεις, πολλές από τις οποίες όμως παραμένουν άγνωστες στο παγκόσμιο κοινό εξαιτίας λογοκρισίας από το βαθύ κράτος τής Αμερικής, που ελέγχει την πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης των ΗΠΑ.

Στις 2/1/2021, πρώτος στην Ελλάδα, προέβλεψα και έγραψα ως Δημοσιογράφος, ότι στις 6 Ιανουαρίου 2021 θα γινόταν μεγάλη αναστάτωση στις ΗΠΑ. Το προέβλεψα. Και έγινε. https://stalagmaties.blogspot.com/2021/01/2021.html

Τώρα (15/1/2021), και με βάση τις πληροφορίες που εξασφαλίζω, προβλέπω μεγαλύτερη αναστάτωση στις ΗΠΑ, το επόμενο διάστημα, αναστάτωση όπου, δεν αποκλείεται, να έχει επιπτώσεις και στην Ελλάδα.

Πληροφορούμαι ότι ήδη, μέσα από δημοσκοπικές έρευνες στην Ελλάδα, κάποιοι -κατά πληροφορίες, κυβερνητικοί- αναζητούν τάσεις τής κοινής γνώμης για το αν θα μπορούσαν να συμβούν τέτοιου είδους αρνητικά γεγονότα που είδαμε στις ΗΠΑ αλλά και ποιων τάσεων θα μπορούσαν να είναι οι Έλληνες πολίτες που ενδεχομένως θα συμμετείχαν σε τέτοιου είδους ενέργειες. (Έρευνα εταιρίας Prorata, 9/1/2021).

 

Μακάρι να διαψευστώ…

 

Μακάρι να διαψευστώ για όσα τώρα προβλέπω, διότι από μια νέα αναστάτωση στις ΗΠΑ, μπορεί να προκληθεί ακόμη και εμφύλιος και επιβολή στρατιωτικού νόμου, δικαίωμα που δίνει το αμερικανικό Σύνταγμα στον Τραμπ.

Τότε μπορεί να υπάρξουν προβλήματα συσκότισης όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και αλλού. Τότε μπορεί να υπάρξουν προβλήματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς και στο διαδίκτυο, σύμφωνα με όσα λέγονται και γράφονται.

Και ποιος θέλει έναν εμφύλιο; Κανείς. Και ποιος θέλει τέτοιου είδους καταστάσεις; Κανείς… Μακάρι, λοιπόν, να διαψευστώ. Μακάρι να υπάρξει σύνεση και ηρεμία στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

----------------

 

* Ο Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

είναι πτυχιούχος Α.Ε.Σ. Αθηνών,

πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Αθηνών,

δημοσιογράφος στην Κατερίνη.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009657090926

email: galanos.andreas@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Ετήσιο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης.

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Η (χαμένη) Ελληνική Παράδοση του Ενικού στις σχέσεις των Ελλήνων [Έρευνα]

Την Υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Γερολιόλιος. (22 φωτογραφίες)