Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και η ΓΣΕΕ προετοιμάζουν τούς εργαζόμενους για την κινητοποίηση της 17ης Απριλίου. [22 φωτογραφίες].




Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης 

και η ΓΣΕΕ προετοιμάζουν 

τούς εργαζόμενους 

για την κινητοποίηση 

της 17ης Απριλίου.

 

Στην Κατερίνη βρέθηκε ο Γραμματέας Οικονομικού τής ΓΣΕΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος, στο πλαίσιο του δίμηνου οδοιπορικού τής Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδα που πραγματοποιεί σε όλες τις πόλεις τής Χώρας. Τον Γραμματέα συνόδευε η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, Δέσποινα Κωνσταντίνου.

Με το σύνθημα, «η ακρίβεια στα ύψη, οι μισθοί στα τάρταρα», το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και η ΓΣΕΕ πραγματοποίησαν συναντήσεις στην πόλη ενημερώνοντας τους εργαζόμενους.

«Θέλουμε αυξήσεις, θέλουμε πίσω τις συλλογικές συμβάσεις -και τις θέλουμε εδώ και τώρα- να επανέλθουν οι τριετίες, να τιμαριθμοποιηθεί η φορολογική κλίμακα για να μην αφομοιώνονται οι όποιες αυξήσεις, να παρθούν αποτελεσματικά μέτρα για την ακρίβεια, κυρίως με μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας σε μια σειρά από είδη λαϊκής κατανάλωσης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στις πρώτες δηλώσεις του ο κ. Γεωργακόπουλος.

Υπενθύμισε ότι οι εργαζόμενοι, τα τελευταία 12 χρόνια, βίωσαν μια τριπλή κρίση: 1. Μνημόνια. 2. Κορωνοϊός. 3. Και, από το 2021 και μετά, βιώνουν την ακρίβεια.

Ανέφερε ότι το 90% των εργαζομένων, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας τής ΓΣΕΕ, λίγο, πολύ ή αρκετά, έχουν μειώσει την κατανάλωση στα είδη διατροφής. Ο πληθωρισμός στα είδη διατροφής, αυτή τη «στιγμή» στη Χώρα, βρίσκεται σε υψηλότατο επίπεδο. Η Ελλάδα είναι, ως προς τη φτώχεια, μια Χώρα δευτεραθλήτρια στην Ευρώπη των 27 κρατών, μετά τη Μάλτα. Τα κέρδη επιχειρήσεων, ως ποσοστό τού ΑΕΠ, είπε, είναι στην πρώτη σειρά των ευρωπαϊκών χωρών ενώ, αντίθετα, οι επενδύσεις στο κατώτερο επίπεδο των ευρωπαϊκών χωρών.

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους, και αυτό κάνουμε με αφετηρία αυτό το οδοιπορικό και με κατάληξη τη μεγάλη κινητοποίηση της 17ης Απριλίου 2024 προκειμένου να διεκδικήσουμε, βασικά, το δικαίωμα στη ζωή, διότι, σήμερα, έτσι όπως βιώνουμε την κατάσταση, εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε πρόβλημα ως προς την επιβίωσή μας», τόνισε.

Και κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Γεωργακόπουλος είπε ότι στη ΓΣΕΕ είναι αισιόδοξοι ως προς την επιτυχία τής μεγάλης κινητοποίησης και πιστεύουν ότι θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση από τους εργαζόμενους. «Έτσι, στοχεύουμε, το όραμα να το κάνουμε πράξη και την ελπίδα να τη μετατρέψουμε σε ζωή», σημείωσε χαρακτηριστικά. 






















Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.