Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, στην Κατερίνη. (25 φωτογραφίες).


Κορυφώθηκαν οι εορταστικές 

εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, 

στην Κατερίνη.

 

Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν σήμερα στον Δήμο  Κατερίνης, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου παρόντος του Δημάρχου, Γιάννη Ντούμου, εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβερνήσεως και της Βουλής των Ελλήνων, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Κατερίνης, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων καθώς και πλήθους πολιτών.

Συγκεκριμένα, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως τελέστηκε επίσημη Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος με αντιπροσωπεία του Ιερατείου της πόλης. Τον Πανηγυρικό εκφώνησε η  Ζωή Κουτσουρά, Διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, Συγγραφέας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας, ενώ στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης – Χατζόγλου πραγματοποιήθηκε  παρέλαση των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων και Συλλόγων, Αδελφών Ε.Ε.Σ.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κατερίνης συμμετείχε και πάλι -  μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας από επετειακές εκδηλώσεις -  μουσικά με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και άλλων εμβατηρίων στο πνεύμα της Εθνικής μας Εορτής, ενώ από νωρίς το πρωί πρόγραμμα με ιστορικά/επετειακά τραγούδια - που επιμελήθηκε το τμήμα επικοινωνίας/τύπου του Δήμου Κατερίνης - επένδυσε μουσικά όλες τις εκδηλώσεις.

Στον επίλογο της γιορτής με «όχημα» τα  Χορευτικά Τμήματα της Εστίας Πιερίδων Μουσών και με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων «Εαρινές Ημέρες Μουσών – 70 χρόνια Ε.Π.Μ.», παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια του’21, που εμπνέουν αρετή και τόλμη, κινητήριες δυνάμεις για την Ελευθερία. Χαιρετισμό στη διάρκεια της εκδήλωσης απεύθυναν ο Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος, η  αντιδήμαρχος, Πολιτισμού/Τουρισμού Δ.Κατερινης, Ελίνα Διαμαντοπούλου και ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Ευθύμης Μαυρίδης. Συμμετείχαν οι μουσικοί:

Τραγούδι & Κρουστά: Παναγιώτης Τουρνάς      

Κλαρίνο: Γιώργος Σκηπητάρης

Λαούτο: Νίκος Σιδηρόπουλος

Χοροδιδασκαλία: Γιώργος Δημόπουλος

Επιμέλεια Ήχου: Μπάμπης Κοκκινίδης

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος τόνισε: «Το μήνυμα της επετείου, αυτής της μεγάλης μέρας για τον Ελληνισμό και την Εκκλησία, είναι πάντα επίκαιρο, ως διαχρονικό παράδειγμα στάσης ζωής: είναι η ενότητα η οποία, ομολογουμένως, αποτέλεσε αποφασιστικό στοιχείο για την ανάσταση και απελευθέρωση του Γένους μας αλλά και κυρίαρχο στοιχείο για την επιβίωση της Ελλάδας και του απανταχού Ελληνισμού. Εύχομαι, από τα βάθη της καρδιάς μου, σε όλους μας, σε δημότες και απόδημους, χρόνια πολλά, ευλογημένα, χαρούμενα και ειρηνικά».
























Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Μαθητές γυμνασίου χτυπιούνται, σε κοινή θέα όλων, στην πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης. Τετάρτη 10/4, ώρα 7.30 μ.μ. περίπου.

Εμβολιασμοί χωρίς Κλινικό και Εργαστηριακό Έλεγχο των ανθρώπων; Και μέσα στο καταχείμωνο;