Το Λιτόχωρο έδειξε τον νικητή των εκλογών, τον Πέτρο Κιάφα! (+ 62 φωτογραφίες).

 






ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» 

ΣΤΗΝ «ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ»

Το Λιτόχωρο έδειξε τον νικητή

των εκλογών, τον Πέτρο Κιάφα!

 

«ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΕΣ, 

ΣΗΜΕΡΑ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ! 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ»!

 

Τον νικητή των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου έδειξαν οι Λιτοχωρίτισσες και οι Λιτοχωρίτες συμμετέχοντας, μαζί με άλλους συνδημότες του Δήμου Δίου-Ολύμπου, στη μεγαλειώδη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Πέτρου Κιάφα, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Λιτοχώρου, το βράδυ της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2023.

Η εκδήλωση στο Λιτόχωρο, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, δεν ήταν μια τυπική προεκλογική συγκέντρωση. Ήταν κυριολεκτικά μια γιορτή που τα είχε όλα. Καταρχάς, η συγκέντρωση αυτή βρήκε τους δημότες ενωμένους και αποφασισμένους να στέλνουν το μήνυμα της νίκης στον Πέτρο Κιάφα και στον Συνδυασμό των Δημοτών, την «Προοπτική για τον Δημο-τη».

 

«Δυνατά, δυνατά!

Γίναν όλα δυνατά τ’ αδύνατα»!

 

Ήταν μια συγκέντρωση όπου, μεταξύ των άλλων, κυριαρχούσε το θριαμβευτικό τραγούδι της Δύναμης και της Νίκης, «Δυνατά, Δυνατά!», που ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

«Δυνατά, δυνατά!
όπως πάνε του χορού τα βήματα
»!

Δυνατά, δυνατά!
Γίναν όλα δυνατά τ’ αδύνατα
»!

Οι Λιτοχωρίτισσες, οι Λιτοχωρίτες και οι άλλοι συνδημότες τους χόρευαν στους ρυθμούς των τραγουδιών, εκεί στην πλατεία της πόλης των θεών, και ήταν κάτι που ενθουσίασε και τον Πέτρο Κιάφα, ο οποίος άρχισε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω λόγια να εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη για την ανταπόκριση σας στο προσκλητήριο για την επόμενη μέρα του δήμου μας».

Στον χώρο τής συγκέντρωσης, τον Πέτρο Κιάφα υποδέχτηκε ο Λιτοχωρίτης Γιάννης Πλέσιας, δίνοντάς του ένα μπουκέτο λουλούδια.

Επιπλέον, οι Λιτοχωρίτες καλωσόριζαν τον Επικεφαλής του Συνδυασμού «Προοπτική» με βεγγαλικά, κορναρίσματα θριάμβου, χειροκροτήματα, ζεστές χειραψίες, με αγκαλιές και φιλιά, με επευφημίες. Και τον προσφωνούσαν ως Δήμαρχο! Οι ίδιες εκδηλώσεις αγάπης και εμπιστοσύνης των Λιτοχωριτών στο πρόσωπο του Πέτρου Κιάφα επαναλήφθηκαν και μετά το πέρας της ομιλίας του.

 

Ο Γιώργος Παπαθανασίου

υποδέχθηκε τον Πέτρο Κιάφα

 

Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο, επί πολλά χρόνια, Δήμαρχος Λιτοχώρου αλλά και πρώην Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, που από πολύ νωρίς είχε έρθει στην πλατεία για να παρακολουθήσει την ομιλία του Πέτρου Κιάφα.

Επίσης, ο Γιώργος Παπαθανασίου, μετά το πέρας της εκδήλωσης, αγκάλιασε, φίλησε και συνεχάρη τον Πέτρο Κιάφα για τον μεγάλο αλλά και ωραίο αγώνα που πραγματοποιεί προκειμένου να επέλθει η πολυπόθητη αλλαγή Δημάρχου στον Δήμο Δίου-Ολύμπου και να ανοίξει μια νέα σελίδα όχι μόνο για το Λιτόχωρο αλλά και για ολόκληρο τον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου, Αστέριος Χονδρόπουλος, νυν και πρώην Κοινοτάρχες, ο Λιτοχωρίτης πρώην Αναπληρωτής Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Νίκος Λάππας, ο Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, νυν επιχειρηματίας και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος (με τον Απόστολο Τζιτζικώστα), Γιώργος Κόγκολας, κ.ά.

 

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα του Δήμου

με Δήμαρχο τον Πέτρο Κιάφα

 

Ο Πέτρος Κιάφας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εστίασε σε 7 μεγάλες ενότητες που αφορούν το παρόν και το μέλλον του τόπου.

* Μίλησε για την αντιπολίτευση που του ασκεί ο απερχόμενος Δήμαρχος.

* Αναφέρθηκε στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου και στην ανυπαρξία ουσιαστικών δικών της έργων.

* Ξεδίπλωσε το όραμά του και συγκεκριμένα για το τι σχεδιάζει να κάνει στο Λιτόχωρο και ευρύτερα στον Δήμο (μελέτες, έργα, δράσεις).

* Έκανε λόγο, ακόμη και για παρεμβάσεις που σχεδιάζει να κάνει προς την Πολιτεία και προς όλους τους συναρμόδιους φορείς ως προς θέματα που ναι μεν δεν είναι της αρμοδιότητας του Δήμου αλλά υπάρχει ανάγκη για προώθηση προτάσεων, για πίεση προς πάσα κατεύθυνσης και για συνεργασία, με στόχο την επίλυση πολύ σοβαρών ζητημάτων.

* Δεσμεύτηκε ότι με εκείνον ως Δήμαρχο, ο Δήμος θα είναι συνεχιστής των όποιων έργων άφησαν προηγούμενες Διοικήσεις, παράλληλα όμως θα είναι και εμπνευστής νέων μελετών, έργων, δράσεων και υπηρεσιών προς τον Δημότη και προς τον Δήμο.

* Διαβεβαίωσε τους δημότες ότι ως άνθρωπος αλλά και ως αυριανός Δήμαρχος θα τιμά πάντοτε την Ελληνική και την Ορθόδοξη Παράδοση, γι’ αυτό, πάντοτε θα στηρίζει την Εκκλησία αλλά και τον ελληνικό πολιτισμό, αρχαίο και νεότερο. Και βέβαια, πάντοτε θα τιμά έμπρακτα κάποιους ανθρώπους που πρόσφεραν στο Λιτόχωρο αλλά και ευρύτερα στον τόπο μας. Γι’ αυτό, στον κυκλικό του Λιτοχώρου θα τοποθετηθούν οι προτομές του Κάκκαλου και του Μπουασονά.

* Τέλος, αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη σχέση που έχει με το Λιτόχωρο, αφού εκεί υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, εκεί έπαιξε ως ποδοσφαιριστής στον Απόλλωνα Λιτοχώρου και στη Δόξα Λιτοχώρου αλλά και εκεί υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου υπό τον τότε Δήμαρχο, Γιώργο Παπαθανασίου. Ήρθε όμως και η ώρα για να υπηρετήσει (και όχι για να εξουσιάσει όπως κάνουν άλλοι) τους δημότες του Λιτοχώρου και το Δίου-Ολύμπου, από τη θέση του Δημάρχου.

 

«Λιτοχωρίτισσες και Λιτοχωρίτες,

δώσατε σήμερα το μήνυμα της νίκης»!

 

Κλείνοντας την ομιλία του στο Λιτόχωρο, ο Πέτρος Κιάφας απευθύνθηκε στους φιλόξενους Λιτοχωρίτες λέγοντας: «Η σημερινή σας παρουσία εδώ δίνει ένα μήνυμα. Δίνει ένα μήνυμα ότι το Λιτόχωρο είναι ανοικτό, δεν είναι αυτό που υποστηρίζουν κάποιοι… Οι Λιτοχωρίτες δίνουν το μήνυμα ότι θέλουν ανθρώπους ικανούς, είτε για Δημάρχους, είτε Δημοτικούς Συμβούλους, είτε για Τοπικούς Συμβούλους.

Λιτοχωρίτισσες και Λιτοχωρίτες, δώσατε σήμερα το μήνυμα της νίκης. Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας, και εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου».

 

Η ομιλία 

του Πέτρου Κιάφα 

στο Λιτόχωρο

 

 «Λιτοχωρίτισσες και Λιτοχωρίτες, κάτοικοι του Δίου-Ολύμπου,

δεν έχω λόγια να εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη για την ανταπόκριση σας στο προσκλητήριο για την επόμενη μέρα του δήμου μας.

Με σταθερά βήματα βαδίζουμε καθημερινά για την επικράτηση της παράταξης μας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Την επικράτηση των δημοτών μας. Τη δική σας επικράτηση. Η «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον Δήμο και τον Δημότη» είναι η δική σας παράταξη. Η επόμενη μέρα για το Δήμο μας.

Το έχουν καταλάβει πια όλοι αυτό. Η απερχόμενη διοίκηση, άρχισε ήδη την αντιπολίτευση. Σε κάθε χωριό που επισκέπτονται ο λόγος τους είναι Καθαρός αντιπολιτευτικός λόγος. Καμιά ουσία. Πικρόχολα σχόλια. Ανώφελες υποσχέσεις. Αριθμοί ...εκατομμύρια. Νομίζει κανείς ότι πρόκειται για κλήρωση του τζόκερ!!! ...Και το σπουδαιότερο; Η μπάλα στην κερκίδα.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος έχει καταφέρει να “μπερδέψει” ακόμα και το περιορισμένο κοινό του. Ποιον να ψηφίσουν; Τον ίδιο; Το ...Ταμείο Ανάκαμψης; Την ...Περιφερειακή ενότητα; Έχει έργο σχεδόν μηδενικό, και τα έργα των άλλων, τα παρουσιάζουν σαν ...δικά τους!!!

 

ΕΜΕΙΣ Θέλουμε έναν δήμο στην υπηρεσία των πολιτών, με εσάς πρωταγωνιστές! Τους δημότες μας! Τους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να τον δουν πρωταγωνιστή σε όλους τους τομείς. Τους ανθρώπους που με την εργατικότητα τους, την φιλοπονία και το μεράκι τους κάναν αυτή τη γη παραγωγική. Που είναι θεματοφύλακες των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεών μας.

Οι δημοτικές εκλογές βρίσκουν τους συμπολίτες μας απέναντι σε διλήμματα που αφορούν το μέλλον μας. Άραγε, θα παραμείνουμε μάρτυρες χαμένων ευκαιριών ή θα συμμετάσχουμε σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του αναπτυξιακού Δήμου μας; Θα εξακολουθήσουμε να συντηρούμε έναν δήμο για προσωπική προβολή ή θα συμβάλουμε για τη συμμετοχή των δημοτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων;

Θα παραμείνουμε παρατηρητές μιας διαχείρισης των πολύτιμων χρηματοδοτικών πόρων; Χωρίς σχεδιασμό και στόχους; Ή θα απαιτήσουμε να διαμορφώσουμε μαζί ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την ανάπτυξη του δήμου μας; Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τους αγρότες μας σε απόγνωση ή θα συμβάλουμε στη δημιουργία συνθηκών ανάκαμψης του αγροτικού τομέα; Θα αρκεστούμε σε μια ευκαιριακή τουριστική ανάπτυξη ή θα εργαστούμε να καταστεί ο δήμος μας τουριστικός προορισμός πανευρωπαϊκής τουλάχιστον αναγνώρισης;

 

Εμείς θέλουμε έναν δήμο που να υποστηρίξει τον Πρωτογενή τομέα. Με παρεμβάσεις κάθε τύπου και σε κάθε κέντρο λήψης των αποφάσεων. Να ενισχύσει τον κλάδο της Μεταποίησης του πρωτογενούς τομέα. Να Δημιουργήσει συνθήκες για ανάπτυξη και στον Δευτερογενή τομέα. Να συνδράμει στην περαιτέρω άνθιση του τριτογενούς τομέα μας.

Όλα αυτά βέβαια, προϋποθέτουν Έργα. Έργα υποδομής. Κυρίως έργα δημόσιας υποδομής. Έργα που εκτελούνται από την Περιφέρεια ή το Κράτος, στο πλαίσιο Κρατικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Είναι όμως ευθύνη της δημοτικής αρχής να σχεδιάσει και να προσαρμόσει στις ιδιαίτερες ανάγκες του τόπου, να διεκδικήσει και να παρέχει τελικά στους δημότες και τους κατοίκους της, μεγάλα έργα δημόσιας και δημοτικής υποδομής. Έργα με Αξία, για τον τόπο και τις επερχόμενες γενιές!

Εμείς ως παράταξη, έχουμε ένα πεντακάθαρο Σχέδιο. Με ιεράρχηση των αναγκών, για κάθε ένα από τα χωριά μας. Σχεδιάζουμε και, πολύ σύντομα, θα εργαζόμαστε ώστε να φτιάξουμε έναν δήμο δυνατό. Από κάθε άποψη. Έναν δήμο, με προοπτικές! Με ίσες ευκαιρίες για όλους τους δημότες μας. Με απόλυτο σεβασμό στην Αξιοπρέπεια τους.

Δεν ερχόμαστε για να απαξιώσουμε το όποιο έργο -μικρό ή μεγάλο- οποιασδήποτε προηγούμενης διοίκησης, οποιασδήποτε προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Είμαστε όμως και εμπνευστές νέων μεγάλων έργων και νέων μεγάλων επιδιώξεων για τον τόπο μας.

Δεν ερχόμαστε απλά να παραλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου και να σας δηλώσουμε, την επομένη, πως δεν παραλάβαμε τίποτα.

 

Λιτοχωρίτες και Λιτοχωρίτισσες, συνδημότες και συνδημότισσες,

Ο συνδυασμός Προοπτική δίνει το δικό του «παρών» σε αυτήν την τόσο κρίσιμη εκλογική μάχη. Δίνει το μήνυμα της Ελπίδας και της Αισιοδοξίας ότι ο δήμος μας, με τα πολλά πλεονεκτήματά του και με τον λαό του συμμέτοχο, μπορεί να ξεφύγει από τακτικές του παρελθόντος και από το τέλμα που τον οδηγούν.

Ο συνδυασμός «Προοπτική», που συγκροτείται από προσωπικότητες που έχουν διαγράψει επιτυχημένη πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, στις επιστήμες, στις επιχειρήσεις, στον καθημερινό μόχθο, δίνει τη δική του ταυτότητα σε αυτές τις εκλογές, την ταυτότητα της συλλογικότητας, της ικανότητας, της εμπειρίας, της αποτελεσματικότητας, της αισιοδοξίας.

Σας καλούμε, όλες και όλους, να ανατρέψουμε μαζί μια πραγματικότητα που δε μας ταιριάζει, να υψώσουμε τον δήμο μας στη θέση που του αξίζει!

 

Οι προτεραιότητές μας

Στην ιεράρχηση των βασικών προτεραιοτήτων μας για τον Δήμο, κυρίαρχη θέση έχουν τα εξής:

- Αντιπλημμυρική Θωράκιση των Οικισμών, των Υποδομών και των Καλλιεργούμενων Εκτάσεων του δήμου μας.

Απόδειξη, ότι η ομάδα μας παρακολουθεί όλα τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, αποτελεί η γνώση της πρόσκλησης ΕΣΠΑ που ισχύει από τις 2 Οκτωβρίου 2023 μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου του 2024 και αφορά Αντιπλημμυρικά έργα και Έργα προστασίας ακτών από διάβρωση.

Και απευθύνεται

* Στην περιφέρεια  Κεντρικής Μακεδονίας,

* Στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους,

* Και στους Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

προϋπολογισμού 45.000.000 € .

 

- Εξασφάλιση επαρκών υδάτινων πόρων για την Ύδρευση και την Ποιοτική αναβάθμιση των δικτύων.

- Εξασφάλιση επαρκών υδάτινων πόρων για την Άρδευση.

- Νέοι Ταμιευτήρες και νέες Γεωτρήσεις.

- Εκσυγχρονισμός, Επέκταση και Αντικατάσταση των δικτύων σύμφωνα με τις τρέχουσες απαιτήσεις.

- Εκσυγχρονισμός των σχολικών εγκαταστάσεων και των υποδομών Εκπαίδευσης.

- Σχεδιασμένη και ισόρροπη ανάδειξη του Ολύμπου.

- Στήριξη των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων για την αναβάθμιση του πολύτιμου έργου τους.

- Στήριξη και  Ενίσχυση των δράσεων του Φεστιβάλ  Ολύμπου.

- Στόχος μας επίσης, είναι ο θρησκευτικός τουρισμός.

Ο δήμος μας διαθέτει μοναστήρια, βυζαντινούς ναούς αλλά και ναούς νεότερους που μετρούν ωστόσο αρκετούς αιώνες. Στόχος είναι να τα αναδείξουμε με τη δημιουργία ενός δικτύου θρησκευτικών προσκυνημάτων. Σε αυτό το πρόγραμμα θα ενταχθούν και οι εκκλησίες του Λιτοχώρου.

Θα ενισχυθεί και κάθε άλλη μορφή εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός ώστε να αναδειχθούν οι κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτισμικές αξίες του δήμου μας. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στον ορειβατικό τουρισμό….. με την ανάδειξη των μονοπατιών από έμπειρους ορειβάτες και οδηγούς.

- Αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, πλην όμως με τον Αποκλεισμό κάθε είδους εκποίησης της δημοτικής μας περιουσίας.

- Αναβάθμιση και Αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από τους Νέους Πόρους μέχρι το Βαρικό. Για παραλιακό δρόμο μιλάει ο απερχόμενος Δήμαρχος. Ποιος του μίλησε για δρόμο;

- Εκπόνηση μελετών και εκτέλεση έργων για την προστασία όλων των ακτών μας.

-Αξιοποίηση της ιστορικής μας κληρονομιάς με άξονα το Δίον, τα Λείβηθρα και το Κάστρο του Πλαταμώνα.

 

Ανεργία

Η ανεργία είναι η μάστιγα της εποχής που πλήττει και τους ανθρώπους του δήμου μας, κυρίως τους νέους. Οι προσπάθειες των κυβερνήσεων και της ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αρκούν για την αντιμετώπισή της. Πρέπει να συνοδεύονται από την εκπόνηση ενός τοπικού σχεδιασμού που θα λαμβάνει υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου στο εθνικό και ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Για τον σκοπό αυτό, πρώτο βήμα μας θα είναι η διενέργεια αναπτυξιακού συνεδρίου που θα αποτελέσει την πυξίδα για την πορεία του δήμου προς την οικονομική ανάπτυξη, την ευημερία, την  απασχόληση.

 

Δήμος για τον πολίτη

Δημιουργούμε έναν Δήμο για τον πολίτη, με δημιουργία γραφείου πολιτών για την κατάθεση παραπόνων, προτάσεων και παρατηρήσεων, με την υποχρέωση φυσικά να απαντώνται, γιατί αυτή η διοίκηση ούτε στα ερωτήματα που υποβάλαμε οι σύμβουλοι δεν απαντούσε! Υπήρχε πλήρης απαξίωση του θεσμού των δημοτικών συμβούλων, των λίγων που παρέμειναν στην αντιπολίτευση.

Πέρα από τη «διαύγεια», η διοίκησή μας υπόσχεται δημοσιοποίηση, στο διαδίκτυο και σε όλα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, όλων των αποφάσεων, των προϋπολογισμών, των αναθέσεων, των προσλήψεων.

 

Προωθούμε:

- Αποκατάσταση της αξιοκρατίας στους υπαλλήλους, εμπέδωση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των αιρετών και των υπαλλήλων.

- Δημιουργία συνθηκών ισότιμης αξιοποίησης του έμπειρου προσωπικού του Δήμου και αντιμετώπιση όλων ως ισότιμων και πολύτιμων συνεργατών. Καμία διοίκηση δεν μπορεί να παράγει έργο, αν δεν έχει στο πλευρό της τους υπαλλήλους της.

 

Ανάπτυξη

Για να μπορέσει να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη του τόπου απαιτείται σύμπραξη όλων των πολιτικών φορέων του νομού, βουλευτών, περιφερειάρχη, δημάρχων ώστε να επέλθουν εκείνες οι χωροταξικές αλλαγές που θα φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα.

Πίεση προς την κυβέρνηση για να προχωρήσουν, με γρήγορους ρυθμούς, τα τοπικά χωρικά σχέδια που θα απαλλάξουν το Λιτόχωρο και τη Λεπτοκαρυά από τις οικιστικές ζώνες οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη των δύο οικισμών.

Πιο συγκεκριμένα, για το Λιτόχωρο πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για συνολική αντιμετώπιση της ζώνης κάτω από την εθνική οδό. Δεν είναι δυνατόν σε μια τέτοια περιοχή να συνυπάρχουν χρήσεις γης που επιτρέπουν τουριστική ανάπτυξη μαζί με αγροτική καλλιέργεια και δημιουργία κτηνοτροφικών μονάδων. Το ένα αναιρεί το άλλο. Όλοι μαζί θα πιέσουμε για αλλαγή του προεδρικού διατάγματος του 1990 αφού πλέον έχουν αλλάξει ριζικά οι συνθήκες στην περιοχή μας.

Στα πλαίσια της ανάπτυξης αλλά και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, το Βιοτεχνικό πάρκο του Λιτοχώρου πρέπει να πάρει σάρκα και οστά, όπως όμως το ανέφερα, ως Βιοτεχνικό και όχι βιομηχανικό. Αυτή η εκδοχή (περί βιομηχανικού πάρκου) μας βρίσκει αντίθετους. Στους πρόποδες του Ολύμπου δεν θέλουμε βιομηχανικό πάρκο.

Ανάπτυξη και τουριστική προβολή είναι έννοιες αμφίδρομες στον δήμο μας. Το Λιτόχωρο αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου στο μυθικό βουνό, τον Όλυμπο. Τόσο μυθικό, που πολλοί ξένοι νομίζουν ότι υπάρχει στη σφαίρα του μύθου, ότι είναι απλώς δημιούργημα της φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων. Έτσι, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τον εθνικό δρυμό, μπορεί να γίνει μια παγκόσμια εκστρατεία για ανάδειξη του Ολύμπου στη σφαίρα του υπαρκτού.

Στο ίδιο πλαίσιο, σε χώρο που θα μας υποδείξουν οι καθ' ύλην αρμόδιοι, θα τοποθετηθεί ένα άγαλμα του Δία ή του Ποσειδώνα, και στον κυκλικό του Λιτοχώρου θα τοποθετηθούν οι προτομές του Κάκκαλου και του Μπουασονά.

Για την καλύτερη προβολή του δήμου μας, θα δημιουργηθεί γραφείο απόδημων συμπολιτών μας. Θα γίνει καταγραφή τους ανά χώρα. Θα καθιερωθεί αντάμωμα των απανταχού ομογενών μας και θα ζητηθεί η συμβολή τους στην ανάδειξη του δήμου μας, στις κοινότητες και στις χώρες όπου κατοικούν.

Αυτονόητο θεωρείται ότι το συνεδριακό κέντρο του Λιτοχώρου πρέπει επιτέλους να αποπερατωθεί. Τα υπουργεία που εμπλέκονται, ας υποδείξουν τρόπους για να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε προβλήματα. Το έχουν καταστήσει γεφύρι της Άρτας. Είναι λυπηρό στην Ελλάδα του 2023, στην Ελλάδα - μέλους της ευρωπαϊκής Ένωσης, να μη μπορούμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο που τόσο ανάγκη έχει ο δήμος και που κόστισε αρκετά χρήματα.

 

Υγεία. Το υπέρτατο αγαθό, λέμε όλοι.

Ωστόσο, έχει απομείνει, εδώ και χρόνια, ένα μικρό κομμάτι του υδρευτικού δικτύου του Λιτοχώρου, στο Χοροστάσι, που έχει ακόμη αμιαντοσωλήνες. Η αντικατάστασή τους πρέπει να γίνει άμεσα, ακόμη και με ιδίους πόρους, γιατί είναι θέμα υγείας.

 

Άλλα έργα στο Λιτόχωρο

* Ανάπλαση του Πάρκου Λιτοχώρου με αντικατάσταση των γερασμένων πεύκων, πάντα σε συνεννόηση με το δασαρχείο.

* Δημιουργία περιπατητικών μονοπατιών, επαρκής φωτισμός, καθώς επίσης και δημιουργία ενός μικρού βοτανικού κήπου με τα φυτά του Ολύμπου.

* Καθαρισμός των καναλιών στο Έλος Βαρικού και κατάλληλη αγροτική οδοποιία. Πρέπει να είμαστε δίπλα, φίλες και φίλοι, και στους αγρότες του Λιτοχώρου αλλά και στους κτηνοτρόφους. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν την ανάγκη του δήμου μας.

 

Νέα Γενιά

Στόχος μας είναι να δώσουμε στη νέα γενιά ένα Όραμα, νέους διαύλους επικοινωνίας, υποδομές για καλύτερη πάντα εκπαίδευση, δημιουργικές διεξόδους για τον ελεύθερο χρόνο, διαμόρφωση προϋποθέσεων για συλλογικές δράσεις.

 

Ποια η σχέση μου με το Λιτόχωρο

Κάτοικοι του Λιτοχώρου,

Σε ηλικία 18 ετών υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία εδώ στο Λιτόχωρο, στην 23 ΕΜΑ (Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων) Μάχης.

Είχα την τιμή να φορέσω τη φανέλα ενός ιστορικού ποδοσφαιρικού σωματείου, του «Απόλλωνα Λιτοχώρου», όπου έκανα τα πρώτα πρώτα μου ερασιτεχνικά βήματα, είχα όμως και την τιμή να κλείσω τη μικρή μου ποδοσφαιρική σταδιοδρομία με μεταγραφή στη «Δόξα Λιτοχώρου».

Υπηρέτησα, από τη θέση του Αντιδημάρχου, τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, από το 2011 έως τα μισά του 2013, με τον τότε Δήμαρχο, τον Γιώργο Παπαθανασίου. Υπηρέτησα πάντοτε με σεβασμό στον Δημότη και στον πολίτη.

Σ’ αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Παπαθανασίου, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, αλλά να τον ευχαριστήσω και για τη σημερινή του παρουσία εδώ στη συγκέντρωσή μας.

Κάτοικοι του Λιτοχώρου,

Η σημερινή σας παρουσία δίνει ένα μήνυμα. Δίνει ένα μήνυμα ότι το Λιτόχωρο είναι ανοικτό, δεν είναι αυτό που υποστηρίζουν κάποιοι… Οι Λιτοχωρίτες δίνουν το μήνυμα ότι θέλουν ανθρώπους ικανούς, είτε για Δημάρχους, είτε Δημοτικούς Συμβούλους, είτε για Τοπικούς Συμβούλους.

Λιτοχωρίτισσες και Λιτοχωρίτες, δώσατε σήμερα το μήνυμα της νίκης.

Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας, και εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου».

























































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

«Πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε, πρόσθες αυτοίς κακά τοίς ενδόξοις τής γης»! ΔΗΛΑΔΗ, Κύριε, πρόσθεσε κακά στους ένδοξους αλλά ασεβείς της γης!

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης σε «Χρίστος Τσολάκης».

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).