Επίσκεψη συμπαράστασης των “Ολυμπιάδων” στο έργο του Κέντρου Συμβουλευτικής Στήριξης Γυναικών Δ. Κατερίνης.

 


ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επίσκεψη συμπαράστασης των “Ολυμπιάδων”

στο έργο του Κέντρου Συμβουλευτικής

Στήριξης Γυναικών Δ. Κατερίνης.

ΟΙ “ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ” ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΥΠΕΡ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

 

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά γυναικών (25/11), μέλη του Δ.Σ των “Ολυμπιάδων” το Παράρτημα Πιερίας της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», επισκέφθηκαν τη Συμβουλευτική Δομή του Δήμου Κατερίνης για Κακοποιημένες Γυναίκες, το μεσημέρι της Τρίτης 23/11.

 

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ “ΟΛΥΜΠΙΑΔΩΝ” ΣΤΗ ΔΟΜΗ.

Ο σκοπός της επίσκεψης δεν είχε τυπικό χαρακτήρα αλλά ήταν ουσιαστικός, επειδή είναι έντονο το ενδιαφέρον των “Ολυμπιάδων” για το έργο που γίνεται στη Δομή. Συγκεκριμένα, σκοπός της επίσκεψής τους ήταν, 

α) να έρθουν, δια ζώσης, σε επαφή με τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δ.Κατερίνης, εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στο θετικό και αποτελεσματικό έργο που γίνεται εκεί, 

β) να ενημερωθούν για τις εξελίξεις που αφορούν τη δραστηριότητα του Κέντρου ως προς τη στήριξη κακοποιημένων γυναικών, 

γ) να πληροφορηθούν και για ανάγκες που τυχόν προκύπτουν.

Να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των “Ολυμπιάδων” δεν είναι τωρινό, αφού, ως γνωστόν, πριν από δύο χρόνια, είχαν οργανώσει εκδήλωση για να στηρίξουν οικονομικά τη Δομή αυτή και συγκεκριμένα για να βρεθούν τρόποι επείγουσας και προσωρινής φιλοξενίας γυναικών που βρίσκονται σε κίνδυνο, οι ίδιες ή και τα παιδιά τους.

 

ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΛΟΓΕΡΑ: «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ

ΕΡΓΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα μέλη του Δ.Σ  του παρατήματος της «Παναθηναϊκής» υποδέχτηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Σταύρος Χριστοφορίδης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, Πιπίτσα Μακρίδου, καθώς επίσης και στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης. Παρούσα, επίσης, ήταν και η Προϊσταμένη του Τμήματος Πρόνοιας Δ.Κατερίνης, Αναστασία Νταντάμη.

Η πρόεδρος Φωτεινή Φλογέρα, αφού ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο και την Εντεταλμένη Σύμβουλο για την παρουσία τους εκεί, όπως επίσης αφού ευχαρίστησε την Προϊσταμένη του Τμήματος Πρόνοιας Δ.Κατερίνης καθώς και τα στελέχη του Κέντρου για το υπεύθυνο και θετικό έργο που προσφέρουν, ανέφερε, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Την επίσκεψη μας στη Συμβουλευτική Δομή του Δήμου Κατερίνης τη θεωρούμε υποχρέωσή μας, διότι νοιαζόμαστε για το έργο της και στηρίζουμε τον σκοπό της, όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις.

Πριν από δύο χρόνια πραγματοποιήσαμε μια εκδήλωση αγάπης με τη στήριξη του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας, για την οικονομική στήριξη και την ανάδειξη του έργου που επιτελεί η Δομή. Αυτή η εκδήλωση αποδείχτηκε χρήσιμη και επίκαιρη, καθώς μετά από μερικούς μήνες ξέσπασε ο εφιάλτης της πανδημίας που προκάλεσε πολλά προβλήματα στον οικογενειακό ιστό με την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας, με την κακοποίηση γυναικών και παιδιών και δυστυχώς κατέληξε ακόμη και σε γυναικοκτονίες!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τη εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου), στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις γυναίκες που δοκιμάζονται και ενώνουμε τις φωνές μας λέγοντας: Καμιά γυναίκα μόνη, καμιά γυναίκα ανυπεράσπιστη, καμιά γυναίκα θύμα, καμιά ανοχή». Κλείνοντας, η κ. Φωτεινή Φλογέρα ευχαρίστησε για την φιλοξενία και ευχήθηκε, καλή δύναμη στο έργο που γίνεται στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δ.Κατερίνης.

 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΣΤ.ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ:

ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης, Σταύρος Χριστοφορίδης, αφού ευχαρίστησε τις “Ολυμπιάδες” για την οικονομική υποστήριξη, δήλωσε ότι ο Δήμος κάνει το καλύτερο δυνατό για τη στήριξη του κέντρου. «Οι κακοποιημένες γυναίκες», είπε, «αξίζουν μεγάλη βοήθεια. Λόγω, μάλιστα, της αύξησης των περιστατικών κακοποίησης, η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει περισσότερη βοήθεια μέσω του Δήμου για την ενίσχυση της Δομής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, Π.ΜΑΚΡΙΔΟΥ: ΟΙ “ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ”

ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δ.Κατερίνης, Πιπίτσα Μακρίδου, αφού τις ευχαρίστησε και συνεχάρη για τη δράση τους, δήλωσε ότι οι “Ολυμπιάδες” θα πρέπει να γίνουν παράδειγμα και για άλλους συλλόγους, ώστε να συνδράμουν τη Δομή όσο μπορούν, διότι, ακόμη και ένα πολύ μικρό βοήθημα είναι ευπρόσδεκτο στο Κέντρο Συμβουλευτικής, το οποίο η ίδια υπηρετεί για αρκετά χρόνια.

Η κ. Μακρίδου, ευχαρίστησε επίσης και το προσωπικό της Δομής για το εξαιρετικό έργο που προσφέρει. Τόνισε όμως ότι, δυστυχώς, ο αριθμός των γυναικών που χρειάζεται την αρωγή του Κέντρου, μεγαλώνει. Το σύνθημα, λοιπόν, της Δομής προς τις κακοποιημένες γυναίκες είναι: «Δεν είσαι μόνη - Δεν είσαι η μόνη».

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΤΑΝΤΑΜΗ: ΟΙ “ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ” ΒΟΗΘΗΣΑΝ

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ.

Επιπλέον, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πρόνοιας Δ.Κατερίνης, Αναστασία Νταντάμη, ανέφερε ότι οι “Ολυμπιάδες” βοήθησαν παρά πολύ στο έργο της Δομής, καθώς τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για φιλοξενία γυναικών, εξετάσεις, εισιτήρια, κλπ. και ήταν πραγματικά μεγάλη βοήθεια για τη στιγμή που τα χρειάστηκαν αυτά τα χρήματα οι ωφελούμενες γυναίκες οι οποίες τέθηκαν υπό την υποστήριξη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δ.Κατερίνης.

Να σημειωθεί ότι τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης που στηρίζουν κακοποιημένες γυναίκες, τηρούν αυστηρά το απόρρητο της συμβουλευτικής. Επίσης, όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΩΝ ΠΡΟΣ

ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Επίσης, η Ταμίας Μαρία Κριθάρα, δήλωσε: «Σκοπός μας είναι η εποικοδομητική βοήθεια και η στήριξη προς τη Δομή, ώστε να ωφεληθεί έστω και ένα μέρος του έργου της. Επιπλέον, κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει πρόβλημα, την καλούμε να έρθει και να εμπιστευτεί τη Δομή».

Τέλος, η Α΄Αντιπρόεδρος Έλενα Δασκαλόπουλου, δήλωσε ότι «οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα βίας πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους, να μη φοβούνται και να καταφεύγουν στη Δομή, ώστε να προλαμβάνονται εγκληματικές πράξεις».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης, τα στελέχη της Δομής ενημέρωσαν για τις δράσεις που έχουν γίνει καθώς και για αυτές τις δράσεις που αναμένονται πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, δράσεις που γίνονται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25/11).

Στη συνάντηση  παραβρέθηκαν η Ειδική Γραμματέας, Ευγενία Ευαγγέλου,  και η Γενική Γραμματέας, Ευγενία (Βίνα) Φλογέρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε, πρόσθες αυτοίς κακά τοίς ενδόξοις τής γης»! ΔΗΛΑΔΗ, Κύριε, πρόσθεσε κακά στους ένδοξους αλλά ασεβείς της γης!

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Καθ.Ιατρικής, Ι.Κουντουράς: Διεθνείς επιστημονικές μελέτες βεβαιώνουν την ασφάλεια της Θ.Κοινωνίας έναντι λοιμώξεων!

Στην κατοχή "έγιναν" και "μάχες" που ...δεν δόθηκαν ποτέ! Ήταν μόνο στα ...λόγια!

Λαογραφικό μουσείο στο 19ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης με δυνατότητες επίσκεψης! (70 φωτογραφίες).

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι παρών στη μάχη των μεταρρυθμίσεων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Πανελλήνιες επιτυχίες για τους πυγμάχους τού Maximum Combat Sports.