Ο Γ.Παπαθανασίου προέβλεψε (25/3/2019) αυτό που, δυστυχώς, συμβαίνει στη θητεία Γερολιόλιου στον Δ.Δίου-Ολύμπου.

 


Ο Γιώργος Παπαθανασίου 

είχε προβλέψει αυτό που 

τελικά, δυστυχώς, συμβαίνει 

στη θητεία Γερολιόλιου 

στον Δ.Δίου-Ολύμπου…

* ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΤΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΛΟΓΩ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΨ.ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΠΡΑΤΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΛΙΟΛΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

* ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», ΠΕΤΡΟΣ ΚΙΑΦΑΣ, Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΙΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ.

 

Θησαυρούς σκέψεων και προβλέψεων μπορεί να «ανακαλύψει» κάποιος όταν ψάχνει στο διαδίκτυο! Ψάχνοντας, λοιπόν, στο facebook, βρέθηκε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο του πρώην Δημάρχου Λιτοχώρου αλλά και πρώτου Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02o8zPBVdZ1G8urRGWS2sQbRQtT4KkaUhk5o6nhXgiXhXg8EHt5P6nA17nfEMveMHVl&id=100004198934722

Σ’ αυτό το κείμενο που γράφτηκε στις 25 Μαρτίου 2019, δηλαδή δύο μήνες πριν από τις προηγούμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, ο πολύπειρος και σοφός Δήμαρχος άσκησε κριτική στον Νόμο τού «Κλεισθένη» για την Απλή Αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη συνέχεια, προέβλεψε με βεβαιότητα ότι κάποιοι υποψ. Δήμαρχοι στον Δ.Δίου-Ολύμπου (και φυσικά, όχι μόνο εκεί…), εκείνη την εποχή, δεν θα κατέβαιναν στις εκλογές για να προσφέρουν. Προέβλεψε δηλαδή ότι θα συμμετείχαν σ’ εκείνες τις εκλογές για να πάρουν ένα κομμάτι εξουσίας, είτε στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, είτε σε κάποιον κρατικό φορέα.

Σ’ αυτές τις προβλέψεις του ο Γιώργος Παπαθανασίου δικαιώθηκε. Υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι συνέπραξαν, μετεκλογικά, με τον νυν Δήμαρχο, Ευάγγελο Γερολιόλιο, με προφανές αντάλλαγμα ένα κομμάτι εξουσίας το οποίο, τις περισσότερες φορές, συνοδεύεται βέβαια και από χρηματικές αμοιβές ή και από εξυπηρετήσεις συγγενών και φίλων.

Εξαργύρωσαν, επομένως, κάποιοι τις υποψηφιότητές τους και την παρουσία τους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, σταμάτησαν δε, ουσιαστικά, να κάνουν αντιπολίτευση στον Δήμαρχο, αφού ήρθαν σε συνεννόηση μαζί του. Προφανώς, ο Δήμαρχος, Ευάγγελος Γερολιόλιος, τους κατέθεσε πρόσκληση που συνοδεύονταν με δελεαστική πρόταση, την οποία και αποδέχθηκαν. Μάλιστα, για μια περίπτωση, έτυχε να είμαι και αυτήκοος μάρτυς κάποιων στοιχείων μιας τέτοιας συνεννόησης. 

Το αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων ήταν, για μεν τον Γερολιόλιο να κάνει ευκολότερα το έργο του και χωρίς αντιπολίτευση πολλών Συμβούλων, για δε τους προσχωρήσαντες να πάρουν ένα κομμάτι εξουσίας καθώς και άλλα οφέλη! 

Κρίνω συνεπώς ότι, με την κίνησή του αυτή ο κ. Γερολιόλιος άρχισε να έχει ολοένα και λιγότερη αντιπολίτευση. Πιθανόν, στόχος του δεν ήταν μόνο να ξεπεράσει εμπόδια και προβλήματα που έφερε η Απλή Αναλογική για να κυβερνηθεί ο Δήμος Δίου-Ολύμπου. Πιθανόν, στόχος του παράλληλος ήταν να διαλύσει, ουσιαστικά, την αντιπολίτευση, κάτι που θα ήταν εξαιρετικά ευχάριστο γι’ αυτόν, διότι θα σταματούσε κάθε αντιπολιτευτική φωνή. Και εκείνος θα είχε μια θητεία ανέφελη σχεδόν και χωρίς καμία σχεδόν αντίθετη άποψη.

Ευτυχώς, όμως, δεν μπόρεσε να πάρει μαζί του όλη την Αντιπολίτευση. Ευτυχώς, έμειναν στην Αντιπολίτευση ο Πέτρος Κιάφας (επικεφαλής τού Συνδυασμού «Προοπτική») αλλά και κάποιοι Δημοτικοί του Σύμβουλοι, κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του τ. Δημάρχου, Κώστα Δημόπουλου («Ολύμπια Γη»), καθώς επίσης και η Κατερίνα Κουρίτα («Λαϊκή Συσπείρωση»).

Αυτοί οι Επικεφαλής Συνδυασμών και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που παρέμειναν στην Αντιπολίτευση, σώζουν με την παρουσία τους σήμερα τη Δημοκρατία και την πολυφωνία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. Διότι αν και αυτοί συνενώνονταν τυχόν με τον Δήμαρχο, πιθανόν θα επικρατούσε η ενός ανδρός αρχή…

Επίσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, ο Δήμαρχος, Ευάγγελος Γερολιόλιος, σ' αυτή την προεκλογική περίοδο άσκησε και ασκεί πιέσεις σε δημότες τού Δήμου Δίου-Ολύμπου προκειμένου να μην είναι υποψήφιοι με τον Πέτρο Κιάφα… Γιατί; Διότι, προφανώς και βάσιμα, φοβάται ότι κινδυνεύει πολύ σοβαρά να χάσει τις φετινές εκλογές, να χάσει τον δημαρχιακό του θώκο. Και δεν έχει άδικο να φοβάται... 

Κλείνοντας αυτό το εισαγωγικό μου σημείωμα θεωρώ ως αξιοπρόσεκτη εκείνην την παρατήρηση του πρώην Δημάρχου, Γιώργου Παπαθανασίου, τότε (2019), ότι «ο Δήμος μας (Δ.Δίου-Ολύμπου) θα αναζητήσει το αύριό του, θα αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον, μόνο αν αποκτήσει μια σοβαρή και στιβαρή Δημοτική Αρχή, μια Αρχή που στο τέλος της θητείας της θα έχει τουλάχιστον τους συμβούλους με τους οποίους ξεκίνησε. (Σημείωση δική μου: Κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα).

Το καλαμπούρι του οποίου γινόμαστε μάρτυρες, πολλά κακά μάς ετοιμάζει», προέβλεψε, σ’ εκείνο το κείμενό του, ο Γιώργος Παπαθανασίου.

 

Ανδρέας Κατσιάπης Γαλανός,

Δημοσιογράφος στην Κατερίνη.

 

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ FACEBOOK 

ΣΤΙΣ 25/3/2019. 

 

25/3/2019.

«Δυο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα ήθελα να καταθέσω έναν προβληματισμό γι’ αυτές. Είναι σε όλους γνωστό, ότι ο θεσμός τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο πιο άμεσος δημοκρατικός θεσμός προς τον πολίτη. Ο πιο κοντινός προς αυτόν, εξού και· «τα παράπονα στον Δήμαρχο».

Με τις αλλαγές όμως του νέου νόμου («Κλεισθένης»), φοβάμαι ότι ο θεσμός κινδυνεύει. Για να μη θεωρητικολογώ, θέλω να επισημάνω τούτο· Ο μέγας ηττημένος τής εκλογικής μάχης τού Μαΐου θα είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα είναι η Δημοκρατία και η κάθε έννοια αποκεντρωμένης εξουσίας.

Με τον «Κλεισθένη», πιστεύω ότι έκαναν επίδειξη αντιδημοκρατικού ήθους και κατάφεραν να διαλύσουν έναν θεσμό βαθιά δημοκρατικό και ζυμωμένο με την κοινωνία. Ίσως να ενήργησαν με την παλιά αριστερή λογική· «ό,τι δεν ελέγχουμε, το διαλύουμε»!

Ο Δήμος μας (Δίου-Ολύμπου), όλοι διαπιστώσαμε, με έμφαση πια, τον τελευταίο καιρό, ότι περνάει μια κρίση άνευ προηγουμένου.

Είναι ένας Δήμος που βουλιάζει οικονομικά και χαριεντίζεται, ένας Δήμος που αρνείται να δει κατάματα το ριζικό του και το θολό αύριο, πορεύεται προς τις εκλογές «χαρούμενος και κατακερματισμένος».

Η εκδήλωση πρόθεσης τόσων πολλών υποψηφίων Δημάρχων και μάλιστα χωρίς χρίσμα, εκτός από δυο, ένα πράγμα δείχνει· ότι οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται, δεν έχουν ούτε κατά ελάχιστο προσεγγίσει την έννοια της Δημαρχίας Δίου Ολύμπου και ορμήξανε ή ήθελαν να ορμήξουν καμιά δεκαριά νοματαίοι και είπαν· «και εγώ εδώ είμαι!».

Ο Δήμος μας (Δ.Δίου-Ολύμπου) θα αναζητήσει το αύριό του, θα αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον, μόνο αν αποκτήσει μια σοβαρή και στιβαρή Δημοτική Αρχή, μια Αρχή που στο τέλος της θητείας της θα έχει τουλάχιστον τους συμβούλους με τους οποίους ξεκίνησε.

Το καλαμπούρι του οποίου γινόμαστε μάρτυρες, πολλά κακά μάς ετοιμάζει.

Είναι προφανές ότι κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι κατεβαίνουν απλώς για να μετρηθούνε, κάποιοι διότι σκέφτονται πονηρά, δηλαδή σκέφτονται· «κάτι θα τσιμπήσουμε λόγω εκλογικού συστήματος», κάποιοι κατεβαίνουν λόγω υπέρμετρης φιλοδοξίας, κάποιοι για να εξαργυρώσουν την παρουσία τους με κάποια κυβερνητική θέση, και, κάποιοι λίγοι δυστυχώς, γιατί νοιάζονται πραγματικά για την επόμενη μέρα.

Σ’ αυτόν τον Δήμο (Δ.Δίου-Ολύμπου) γνωριζόμαστε πολύ καλά και ξέρουμε πολύ καλά ποιοι αναζητούν το μέλλον για τον Δήμο μας και ποιοι αναζητούν την προσωπική τους καριέρα, (οι προηγούμενες εκλογές μάς το δείχνουν, εξάλλου). Σε όλους αυτούς που νέμονταν λαθροβιώνοντας τα χρόνια που πέρασαν και σκέφτηκαν· «να η καλή ευκαιρία», πρέπει να βάλουμε φραγμό.

Λένε οι παλιοί· ‘‘μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται‘‘»…

Αντιδράσεις: 118

Σχόλια: 22

Κοινοποιήσεις: 5

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Σωτήρης Γκούνας: Τις πταίει;

Ξεχειλίζει το ποτάμι τής λαϊκής οργής εναντίον τού κυβερνητικού εκβιασμού και του διχασμού.

Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών, ομιλία και τραγούδια για τη Μακεδονία. (+ 42 ΦΩΤΟ)

Ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος είναι παρών στη μάχη των μεταρρυθμίσεων στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Απολογία Κυριακάκη για την ιδιότητα με την οποία συμμετείχε στο μνημόσυνο των πρώτων πεσόντων τού εμφυλίου στο Λιτόχωρο.

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!