Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούλιος, 2024

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ. Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Αστέριος Πατρής, εξελέγη Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων.

Εικόνα
  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟΤΗ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ» Ο Δημοτικός Σύμβουλος,  Αστέριος Πατρής,  εξελέγη Αντιπρόεδρος  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων   Μετά την εκλογική επιτυχία του Δημοτικού μας Συμβούλου, Αστέριου Τόκα , στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΕΠΟ), ένας ακόμη Δημοτικός Σύμβουλος, ο Αστέριος Πατρής , εξελέγη Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων . Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 27/7/2024, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων πραγματοποίησε αρχαιρεσίες από τις οποίες αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα, την Τρίτη 30/7/2024.  Στο νέο Δ.Σ. ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης « ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟΤΗ Δ.Δίου-Ολύμπου », Αστέριος Πατρής , κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου.  Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία για το καλό της ελληνικής κοινωνίας.  Τα μέλη της παράταξής μας αποδεικνύουν, έναν περίπου χρόνο μετά τις δημοτικές

Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ / ΔΗΜ.ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Ευγενής άμιλλα και φιλαναγνωσία στο διαδραστικό πρόγραμμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με θέμα τις αξίες και τα ιδεώδη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. (+ 11 ΦΩΤΟ).

Εικόνα
  Ευγενής άμιλλα  και φιλαναγνωσία  στο διαδραστικό πρόγραμμα  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  με θέμα τις αξίες και τα ιδεώδη  των αρχαίων Ολυμπιακών  Αγώνων. Με πρωταγωνιστές τον ενθουσιασμό και τη χαρά των παιδιών.   Την ευγενή άμιλλα, την προαγωγή της φιλαναγνωσίας και την ευαισθητοποίηση των μικρών της φίλων, προώθησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής ,της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης ν.Πιερίας, Ελευθερία και Αθανασία Καούρη, μέσα από το διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά με τίτλο: «Σε σέβομαι, με σέβεσαι. Έλα να παίξουμε».  Ο βιωματικός χαρακτήρας του προγράμματος που υλοποιήθηκε στις 08 & 15/07, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά ηλικίας 06 έως 12 ετών, να καλλιεργήσουν το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα και την φαντασία τους, να μάθουν να αγωνίζονται με τις δυνάμεις τους, να σέβονται τον αντίπαλό τους με τις ιδιαιτερότητές του, να δέχονται με αξιοπρέπεια τη νίκη μα κυρίως την ήττα. «Τα παιδιά μας ανταποκρίθηκαν με κέφι, χαρά  και ενθουσιασμ

ΠΙΕΡΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Δεύτερος στην πάλη, πανευρωπαϊκά, ο Γκίρνης των Ολυμπίων Κατερίνης.

Εικόνα
  Δεύτερος στην πάλη,  πανευρωπαϊκά,  ο Γκίρνης  των Ολυμπίων Κατερίνης.   Το ασημένιο μετάλλιο, στην κατηγορία των +90 κιλών πάλης στην άμμο, κατέκτησε ο Ραφαήλ Γκίρνης με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας. Στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μακεδόνας γίγαντας στον όμιλο, αντιμετώπισε και νίκησε, στον πρώτο αγώνα, τον πρωταθλητή Ουκρανίας με 3-0. Η επόμενη νίκη ήταν επί του πρωταθλητή Γαλλίας με 3-0. Ακολούθησε η νίκη, επίσης με 3-0, επί του Ρουμάνου αντιπάλου του, κατατάσσοντας έτσι τον Κατερινιώτη αθλητή ως πρώτο στον όμιλο. Επόμενος αγώνας ήταν αυτός του ημιτελικού με τον Γεωργιανό πρωταθλητή, τον οποίο ο Ραφαήλ κατατρόπωσε με 3-1, φτάνοντας στον τελικό όμως, δεν τα κατάφερε έναντι του Μολδαβού περσινού πρωταθλητή κόσμου.  Ο Ραφαήλ Γκίρνης με αυτό το μετάλλιο κρατάει ακόμα τα σκήπτρα του αθλητή της Πιερίας με τα περισσότερα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά μετάλλια όλων των εποχών στην πάλη. Ο Ραφήλ Γκίρνης, που κατάγεται από την Πιερία, μια περιοχή με βαρι

Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Συνάντηση εργασίας τού Δημάρχου Κατερίνης, Ι.Ντούμου, στο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο.

Εικόνα
  Συνάντηση εργασίας  τού Δημάρχου Κατερίνης,  Γιάννη Ντούμου,  στο  Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο. * Σημαντική η αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων πολιτών. * Πολύτιμες, δωρεάν ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες. * Απολογισμός Ιανουαρίου - Ιουνίου 2024.   Τη σημασία του υφιστάμενου δικτύου κοινωνικών δομών του Δήμου Κατερίνης με σημείο αναφοράς το Κοινωνικό Ιατρείο αλλά και την προοπτική ενίσχυσης του, τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Σάββα Καρυπίδη επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του. Στη διάρκεια της επίσκεψης, συνομίλησαν με το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό για τις πολύτιμες δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που  απολαμβάνουν καθημερινά από το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Κατερίνης ολοένα και περισσότεροι πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες και ειδικές ομάδες πληθυσμού. Π.χ. τα ΑμεΑ, οι άποροι, οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι χρήστες ουσιών

ΠΙΕΡΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Συγχαρητήρια δήλωση του Δημάρχου Κατερίνης, Ι. Ντούμου, για την ανάληψη των καθηκόντων τού Γ. Γραμματέα Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης από τον Σάββα Χιονίδη.

Εικόνα
  Συγχαρητήρια δήλωση Δημάρχου Κατερίνης, Ι. Ντούμου για την ανάληψη καθηκόντων του Γ. Γραμματέα Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης από τον Σάββα Χιονίδη.      Επί τη ευκαιρία ανακοίνωσης της ανάληψης των καθηκόντων του ως Γενικού Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον συντοπίτη μας, πρώην Δήμαρχο Κατερίνης και πρώην Βουλευτή Πιερίας, Σάββα Χιονίδη.   Μία ιδιαίτερα ευχάριστη εξέλιξη για την Κατερίνη, την Πιερία και ευρύτερα, καθώς η άρτιά του κατάρτιση, η εμπειρία, η εργατικότητα και η βαθιά γνώση του τρόπου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης και των Οργάνων της, αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας. Εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη, υγεία και παραγωγική θητεία.     Ιωάννης Ντούμος Δήμαρχος Κατερίνης.  

ΠΙΕΡΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Συγχαρητήρια δήλωση του υπ. Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας, Κώστα Πίτσια, για την ανάληψη των καθηκόντων του Γ.Γ. Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης, Σάββα Χιονίδη.

Εικόνα
  Συγχαρητήρια δήλωση  του υπ. Προέδρου  του Επιμελητηρίου Πιερίας,  Κώστα Πίτσια ,  για την ανάληψη  καθηκόντων  του Γ.Γ. Αυτοδιοίκησης  & Αποκέντρωσης,  Σάββα Χιονίδη . «Θερμά συγχαρητήρια στον φίλο και συντοπίτη, πρώην Δήμαρχο Κατερίνης και πρώην Βουλευτή Πιερίας, Σάββα Χιονίδη , για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ως Γενικού Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η πολυετής εμπειρία του κ. Χιονίδη, ως δημάρχου και βουλευτή,  αποτελεί εγγύηση για την επιτυχή διαχείριση των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την   Αυτοδιοίκηση.  Εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τον δημόσιο τομέα με τον ζήλο και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει». 

ΚΑΤΕΡΙΝΗ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Με όνειρα και φιλοδοξίες το ξεκίνημα του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2024-2025.

Εικόνα
  Με όνειρα και φιλοδοξίες  το ξεκίνημα  του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου  για τη νέα ποδοσφαιρική  περίοδο 2024-2025.   Με την παρουσία τού Στέλιου Καλαϊτζίδη , βασικού χρηματοδότη τής ποδοσφαιρικής ομάδας τού Εθνικού Νέου Κεραμιδίου , με τη συμμετοχή τού Διοικητικού Συμβουλίου τής ομάδας καθώς και φιλάθλων τού συλλόγου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της φετινής περιόδου στις εγκαταστάσεις του Εθνικού, στο Νέο Κεραμίδι. Μετά την ολοκλήρωση των αιματολογικών και καρδιολογικών εξετάσεων στους ποδοσφαιριστές, το προπονητικό επιτελείο και οι παίχτες μπήκαν στο γήπεδο και πραγματοποίησαν την πρώτη προπόνηση, η οποία διήρκεσε περίπου 75 λεπτά. Ο Προπονητής, Γιώργος Κυριαζής , με τους συνεργάτες του, παρουσιάστηκαν με πολλή διάθεση όταν έδιναν οδηγίες προς τους ποδοσφαιριστές τους. Πριν βγούνε στο γήπεδο, δέχθηκαν το καλωσόρισμα και τις ευχές του Στέλιου Καλαϊτζίδη και των συνεργατών του στην διοίκηση της ΠΑΕ. Επί τη ευκαιρία της έναρξης των προπονήσεων, η Διοίκηση εύχεται σε προπ

ΠΙΕΡΙΑ / ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Κώστας Πίτσιας >> Πιερία Αύριο. Θέλουμε Επιμελητήριο Σύγχρονο!

Εικόνα
  Κώστας Πίτσιας :  Αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία  και τις ευκαιρίες που μας δίνει  και έχοντας στραμμένο το βλέμμα  στις πρωτοποριακές ιδέες που γεννιούνται  καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΠΙΕΡΙΑ/ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Με τον Νίκο Μασούρα, Κατερινιώτη αθλητή τού ΑΙΟΛΟΥ, η Εθνική Παμπαίδων κατέκτησε πανηγυρικά το Βαλκανικό Κύπελλο Κ-16.

Εικόνα
  Ο Κατερινιώτης αθλητής του ΑΙΟΛΟΥ  Νίκος Μασούρας στην Εθνική Παμπαίδων!  Πανηγυρική κατάκτηση του Βαλκανικού κυπέλλου Κ16  από την Εθνική παμπαίδων Πετοσφαίρισης (Βόλεϊ). Το Βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών Κ16 Πετοσφαίρισης (Βόλεϊ) κατέκτησε με πανηγυρικό τρόπο η Εθνική παμπαίδων , η οποία με 3Χ3 απέναντι σε Ρουμανία , Σερβία και Τουρκία πήρε αήττητη το τρόπαιο.  Στο τελευταίο παιχνίδι στο κλειστό του Μουζακίου η γαλανόλευκη επικράτησε της Τουρκίας με 3-2 σετ, κάνοντας φοβερή ανατροπή από 0-2 σετ. ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Ουτζής) :  Παπαγεωργίου 7 (4/10 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ),  Παπασταθόπουλος 5 (2/6 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ),  Παχιαδάκης 11 (11/36 επ.),  Παχάκης 18 (14/42 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ),  Ουτζής 14 (11/31 επ., 3 άσσοι, 43% υπ. - 20% άριστες),  Βασιλείου 9 (5/9 επ., 4 μπλοκ),  Μασούρας (λ, 37% υπ. - 23% άριστες),  Οσμανλάρι (λ, 33% υπ. - 17% άριστες),  Λαγκουβάρδος 1 (1 άσσος),  Γωνιωτάκης 1 (1/7 επ.),  Γεωργίου 1 (1 άσσος),  Τσάκος .

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ. Ο Συνδυασμός "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" συγχαίρει τον Δημοτικό του Σύμβουλο, Αστέριο Τόκα, για την εκλογή του στην Εκτελεστική Επιτροπή τής ΕΠΟ.

Εικόνα
  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟΤΗ  Δ.Δίου-Ολύμπου".  Συγχαρητήρια, Αστέριε Τόκα.  Από την εκλογική διαδικασία στις 22/7/2024, προέκυψε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΕΠΟ).  Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής μας Παράταξης, "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για την ΔΗΜΟΤΗ Δ.Δίου-Ολύμπου", ο  Αστέριος Τόκας , αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση, γεγονός που φανερώνει το κύρος που διαθέτει μεταξύ των ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, σε πανελλήνιο επίπεδο.  Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Αστέριο και του ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία προς όφελος του ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα. 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024. Κώστας Πίτσιας >> ΠΙΕΡΙΑ Αύριο. Θέλουμε Επιμελητήριο ΧΡΗΣΙΜΟ !

Εικόνα
  Κώστας Πίτσιας :  * Να σταματήσει το Επιμελητήριο  να είναι  το θεσμικό υποχρεωτικό  εισπρακτικό όργανο,  λόγω ΓΕΜΗ.  * Να μεγιστοποιεί και να υπερκαλύπτει τον ρόλο του  με υπηρεσίες ουσιαστικές και χρήσιμες  για το όφελος κάθε μέλους! 

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - Οι λέξεις «Τουρκία» και «Τούρκοι» λείπουν από τη δήλωση της προέδρου τής Κομισιόν, Ursula Von der Leyen, για το Κυπριακό ζήτημα. (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ "ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ").

Εικόνα
  Οι λέξεις  « Τουρκία » και « Τούρκοι »  λείπουν από τη δήλωση  της προέδρου τής Κομισιόν,  Ursula Von der Leyen ,  για το Κυπριακό ζήτημα .   Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024, ώρα 1.14 μ.μ., η επανεκλεγείσα Πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula Von der Leyen , προχώρησε σε μια δήλωση που αφορά το Κυπριακό ζήτημα, 50 χρόνια μετά από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και την κατοχή τού 40% περίπου τής Μεγαλονήσου. Από τη δήλωσή της λείπουν οι λέξεις «Τουρκία» και «Τούρκοι»… ίσως για να μην κακοκαρδίσει τον Ερντογάν και την Τουρκία. Ολόκληρη η δήλωση της Προέδρου τής Κομισιόν έχει ως εξής:   Η δήλωση της Ursula Von der Leyen για το Κυπριακό ζήτημα.   Πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula Von der Leyen : «Σήμερα, σε αυτή την τραγική 50ή επέτειο, και κάθε μέρα, στεκόμαστε στο πλευρό της Κύπρου. Υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία. Οι Κύπριοι αξίζουν να ζουν σε μια επανενωμένη χώρα σε συνθήκες ειρήνης, συνύπαρξης, σταθερότητας και ευημερίας. Το Κυπριακό είν