Προς τιμήν των αγίων Επισκόπων Πενταπόλεως, Νεκταρίου, και Συμφερουπόλεως & Κριμαίας, Λουκά, το Εκκλησάκι στο Ν.Νοσοκομείο Κατερίνης.

 


Προς τιμήν των αγίων Επισκόπων 

Πενταπόλεως Λιβύης, Νεκταρίου

και Συμφερουπόλεως & Κριμαίας, Λουκά

το Εκκλησάκι στο Ν.Νοσοκομείο Κατερίνης.

 

Προς τιμήν των αγίων Νεκταρίου και Λουκά τού Ιατρού θα είναι αφιερωμένο το Εκκλησάκι που στήθηκε στο Νοσοκομείο Κατερίνης, την παραμονή τής εορτής τής αγίας Αικατερίνης, πολιούχου Κατερίνης (24/11/2023).

Ο άγιος Νεκτάριος διετέλεσε Επίσκοπος Πενταπόλεως Λιβύης (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας). Και ο άγιος Λουκάς ο Ιατρός διετέλεσε Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας (Πατριαρχείο Μόσχας).

 



Αίτημα πολλών υγειονομικών, 

ασθενών και συνοδών, 

εδώ και πολλά χρόνια, 

από τότε που το Νοσοκομείο 

στεγάζονταν απέναντι 

από το Πάρκο Κατερίνης.

 

Το αίτημα για ένα εκκλησάκι στο νέο Νοσοκομείο ήταν μια επιθυμία από πολλών ετών, κυρίως κάποιων υγειονομικών τού Νοσοκομείου, κάποιων ασθενών αλλά και κάποιων συνοδών ασθενών, από την εποχή ακόμα που το Νοσοκομείο λειτουργούσε στις παλιές του εγκαταστάσεις, απέναντι από το Πάρκο Κατερίνης.

Ιδιαίτερα, κάποιοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κατερίνης ήθελαν να υπάρχει ένα εκκλησάκι στον περίβολο του Νοσοκομείου, ώστε, υπό κάποιες προϋποθέσεις, να μπορούν να γίνονται Θείες Λειτουργίες εκεί κατά τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, του Πάσχα, της Παναγίας.

Όπως λέει υγειονομικός, αρκετοί από εμάς τούς υγειονομικούς, κατά τις μεγάλες εορτές, έχουμε εφημερίες, αλλά δεν μπορούμε να ασπαστούμε έστω μια εικόνα, να ανάψουμε ένα κεράκι, να κάνουμε μια σύντομη προσευχή. Παράλληλα, μέχρι πρότινος, δεν μπορούσε να ανάψει ένα κεράκι ο ασθενής, να προσευχηθεί κάποιος συγγενής του, κάποιο πρόσωπο που συνόδευε τον ασθενή.

 

Κάποιος παλιός Διοικητής στεκόταν εμπόδιο 

στο να γίνει ένας τέτοιος Ναός 

στο Νέο Νοσοκομείο. 

Κάποιος άλλος δεν είχε καλές σχέσεις 

με τη Μητρόπολη. 

Μέχρι που ήρθε ο νέος Διοικητής, 

οπότε εγκαταστάθηκε το Εκκλησάκι.

 

Για την ίδρυση ενός ναΐσκου, κάποιοι υγειονομικοί είχαν καταθέσει, από παλιά, διάφορες αιτήσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο, «αλλά μάλλον δεν τις έπαιρνε κανένας στα σοβαρά», όπως λέει υγειονομικός. 

Κάποιος παλιός Διοικητής ήταν αντίθετος στο να γίνει μικρός Ναός στο νέο Νοσοκομείο. Ένας άλλος Διοικητής δεν είχε καλές σχέσεις με τον Μητροπολίτη, οπότε καθυστερούσε να γίνει πραγματικότητα το αίτημα για εκκλησάκι στο νέο Νοσοκομείο.

Όταν όμως ανέλαβε ο νυν διοικητής του Νοσοκομείου, ήταν θετικός στο να γίνει μια εκκλησία στον περίβολο. Έτσι υπήρξαν επαφές τού Διοικητή με τον Μητροπολίτη και προωθήθηκε η ιδέα για εγκατάσταση προκατασκευασμένου μικρού Ναού στο Νοσοκομείο.

 

Εκκλησάκι από δωρεές. 

Συγκεντρώθηκαν και χρήματα που θα δοθούν 

για να γίνει πιο λειτουργικός ο νέος Ναός.

 

Για να γίνει όμως η προετοιμασία για εγκατάσταση ήταν ανάγκη να συγκροτηθεί Επιτροπή Ανέγερσης του Ναού προκειμένου, μαζί με τη Μητρόπολη και με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, να προωθηθεί η διαδικασία μελέτης και να εκδοθεί η άδεια από αρμόδια υπηρεσία τού Δ.Κατερίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αγορά τού προκατασκευασμένου Ναΐσκου είναι προϊόν δωρεών. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλά άλλα που είναι ανάγκη να γίνουν προκειμένου να εξασφαλιστούν κάποιες προϋποθέσεις και να μπορεί, υπό καλύτερες προϋποθέσεις, να λειτουργήσει ο Ιερός αυτός Ναός.

Η εξασφάλιση κάποιων εκ των προϋποθέσεων θα γίνει μέσα από χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί από υγειονομικούς του Νοσοκομείου Κατερίνης αλλά και από πιστούς.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με συμμετοχή τού Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, τελέστηκε στη Ν.Χράνη, πανηγυρική Θ.Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας της πρ. Χωροφυλακής.

Η εισήγηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρού, Μάγδας Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση με θέμα: «Ιατρική για τον άνθρωπο ή για το κέρδος»;

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί, ιεράρχες, δήμαρχοι, δημοσιογράφοι κ.ά. είναι μέλη τού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Σωτήρης Γκούνας: Τις πταίει;

Να τι έγραφαν στη «ΝΙΚΗ» τού Νατσιού: Αποτελεσματική η νέα τεχνολογία mRNA των εμβολίων για τον κορωνοϊό!

Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών, ομιλία και τραγούδια για τη Μακεδονία. (+ 42 ΦΩΤΟ)

Τι συμβαίνει όταν ο φασισμός συμπλέει με ιδεολογίες και κυβερνήσεις τής Ε.Ε., των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης! Αυτός είναι ένας ...καλός φασισμός!

Εκδήλωση τιμής στη μνήμη τού Δημήτρη Κυριακού (+ 116 ΦΩΤΟ)

Ανδρέας Κατσιάπης-Γαλανός: Θετικές και αρνητικές εμπειρίες από επαφές μου με το κόμμα «ΝΙΚΗ» και με στελέχη του.